Stromečková diskuze

• Fotoalbum (2)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
40377
3.12.23 14:55

Stromečková diskuze

Přeji krásný předvánoční čas. :srdce:

Zrovna přemýšlím, že letos koupím umělý Stromeček. Mám už dva druhy smrčků předvybrané.
Ale pocitově stále tíhnu k živému.
Přesněji řečeno…živému v květináči. Aby mi vydržel i na další Vánoce.
Měla jsem ho několikrát a nikdy se mi nepodařilo uchovat ho ve zdraví do dalších Vánoc.
I když jsem ho aklimatizovala, starala se o něj, povídala si s ním, měl i svůj balkon, tak bohužel vždy opelichal a odešel do Stromečkového nebe. :,(

Tak se chci prosím zeptat :

1. Jaké máte vánoční stromky nejraději?

Živé, umělé, živé v květináči anebo pořídíte pár větviček?

2. Vyhrává borovice, jedle anebo smrk?

Osobně mám slabost pro smrky.

3. A co ozdoby?
Ladíte do určitých barev anebo máte za dlouhé roky sbírku různorodých ozdob jako já?

Mám několik krabic, nevyvěšuji tedy všechno, musela bych mít tři stromky. :)

4. Jaké kolekce a sladkosti na Stromeček kupujete?

Letos jsem koupila salonky Milka, mléčnou kolekci Orion a koule Lindt.
Salonky a koule jsme už bohužel snědli, jako obvykle… :nevim:

Anketa

Hlasovalo:

Loreipsum doloret

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
5098
3.12.23 15:01

Ja jedine zivy, je vonavy, krasnejsi, ekologicky…uz to kupovani a zalevani je celkem ritual :) Mame vzdy jedlicku. Mivali jsme i v kvetinaci mensi, kdyz jsme nemeli deti. Nikdy jsme ho teda nenechavali do dalsiho roku, ani jsem nevedela, ze by to slo. Ale dva se nam podarilo zasadit u babicky a doted hezky rostou, uz jsou to obri.

Jinak kolekci nevesime. Ja mam rada stribrne a bile ozdoby, zdobeni jutou, siskami…manzel ma zase rad stary barevny mis mas po sve babicce :) Uz mu taky prichazim na chut. Ozdoby mame zasadne sklenene, takze uz se jich par roztriskalo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
497
3.12.23 15:08

Kdysi jsme měli umělý, pak několikrát živý v květináči. A u těch pozor, prodávají se stromky v tom květináči vypěstované, což je dražší a nebo před Vánoci vykopnuté a nacpané do květináče, tam je daleko menší šance na přežití, ze 4 nebo 5 po zasazení do země přežily jen 2, šance že přežije někde v tom květináči do dalšího roku je dost malá. Takže jsme přešli na živé řezané.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
298
3.12.23 15:22

Stromeček jedině živý, umělý mi nesmí přes práh :cert: Miluju tu vůni a to praskání šištiček, když vysychá :) Z domova jako dítě jsem byla zvyklá vždy na borovici, teď většinou míváme velkou jedli a míváme ji až do konce ledna - když už do ní člověk investuje, ať si ji i užijeme :potlesk: Ozdob mam pár různých sad…střídáme dle aktuální nálady…třeba loni jsem u svý babičky ve skříni objevila celý košík slaměných ozdob a tolik mně nadchly, že jsem si je půjčila, zkombinovala s bílou barvou a stromeček byl jedna radost. Kolekce na stromek nedáváme. Tchánojc třeba měli minulý rok staré dřevěné ozdoby a taky :palec: Naši se zase často vracejí k takovému tomu správnému barevnému i materiálnímu mišmaši, který byl typický v mém dětství :D Každopádně celá široká rodina zásadně živý stromeček :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4164
3.12.23 15:31

Ad 1 a 2 - jen větve do velké vázy, složení podle toho, co v lese potkáme - obvykle směs borovice a smrku

ad 3 - máme už historicky prověřenou sbírku ozdob, nové nekupujueme

ad 4 - kolekci vůbec nekupujem, sladké stačí cukroví.

Ale jsme dva dospělí, s dětmi by to bylo patrně jinak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7223
3.12.23 15:36
@free333 píše:
Přeji krásný předvánoční čas. :srdce:

Zrovna přemýšlím, že letos koupím umělý Stromeček. Mám už dva druhy smrčků předvybrané.
Měla jsem ho několikrát a nikdy se mi nepodařilo uchovat ho ve zdraví do dalších Vánoc.
I když jsem ho aklimatizovala, starala se o něj, povídala si s ním, měl i svůj balkon, tak bohužel vždy opelichal a odešel do Stromečkového nebe. :,(

3. A co ozdoby?
Ladíte do určitých barev anebo máte za dlouhé roky sbírku různorodých ozdob jako já?

Salonky a koule jsme už bohužel snědli, jako obvykle… :nevim:

Souhlasím, že živý, je prostě živí. Voní.
Máme ale umělý cca 140, bílý, sibiřska jedle nebo co to tenkrát bylo. Moc se mi v tom bílím líbí bledě modrá v kombinaci se šedivou a stříbrnou. Klasická červeno zelená vypadá moc kýčovitě. Zlatá taky ujde. Tento rok budeme mít perníčky a pomeranče. Něco, co nám dcera nerozbije, nepořeže se.
Ladila jsem stromeček většinou jen se svíčkami na věnci. Letos ani nevím co všechno přežilo. :mrgreen: :mrgreen: ještě jsem nic nevybalila :P :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6166
3.12.23 15:37
@free333 píše:
Přeji krásný předvánoční čas. :srdce:

3. A co ozdoby?

Salonky a koule jsme už bohužel snědli, jako obvykle… :nevim:

1. My měli vždy jen živý. Voní a přijde mi divné si koupit umělý strom stejně jako umělou kytku někomu k narozeninám.
2. Kupujeme vždy jedličku :srdce:, opadá pomaleji, než smrk. Borovice se mi nelíbí, je řidší.
3. Stromek vždy ladíme max dvě barvy. Kupuji každý rok něco nového třeba andělku, panáčka, aby nějak ladil.
4. loni myslím kolekce neladila, tak šla do mísy na stůl. Byla od Lindt koupená dopředu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6166
3.12.23 15:42
@Karamba2020 píše:
Ad 1 a 2 - jen větve do velké vázy, složení podle toho, co v lese potkáme - obvykle směs borovice a smrku

ad 3 - máme už historicky prověřenou sbírku ozdob, nové nekupujueme

ad 4 - kolekci vůbec nekupujem, sladké stačí cukroví.

Ale jsme dva dospělí, s dětmi by to bylo patrně jinak.

My zas nemáme to cukroví :-) Tlustý jsme dost. Kolekci kupujem malou, kde je pár dražších kousků, ale dobrých pro syna. My ochutnáme každý jeden.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3596
3.12.23 15:49

Máme živý stromek, manžel vždycky ufikne nějaký hezký v lese (ten les je náš, kdyby mě chtěl někdo udávat :lol: ).

Kdybychom neměli svůj les, asi bych šla do stromků v květináči nebo umělého.
Ty ceny jsou drsné a taky mě štve ten bordel z opadaneho jehličí. Jo Jedlička prý neopadavá, opadává taky, jen míň a později.

Ozdoby neladime, stromekane v punkovém stylu :lol:
Ozdoby máme mix slaměných a historických baněk z roku raz dva, ruční česká výroba, pořád jsou krásné. K tomu tam děcka věší ozdoby, které vyrábí ve škole a družině. Takže fakt punk :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74219
3.12.23 15:50

Mi by vůbec nevadilo, že se pořídí umělý. Nějaký ten 3D. Jsou krásné. Sice drahá pořizovací cena. Stojí kolem 10 tisíc, ale je to jedna investice. Můj muž řekl, že víc neexistuje znova umělý stromek doma. Kavkazskou jedli kupujeme v Mountfieldu. To stojí 1499,–. My jsme několik let měli krásný umělý, vysoký. Nelíbí se mi malé, zakrslé a větve od sebe daleko. To musí být od podlahy po strop. Ale je mi celkem jedno, jestli je živý nebo umělý, když je hezký a ne koště. Trošku je mi líto, že jsem ten umělý dovolila, ať se odveze na sběrný dvůr. Mohl být na terase pod pergolou, když doma musí být živý. Ale věřím, že na dvoře si do ho někdo našel a dělá mu radost doma.
Dekorace máme rádi jemné. Kombinaci třeba bílé, stříbrné a světle růžové nebo fialové. Světla máme všude na řetězech studenou bílou. Nic křiklavého a do očí bijícího.
Na stromek si dávají Celebrations bonbóny (červená krabice). Letos jsme je zapomněli koupit v říjnu v Tescu. Už asi nikde nebudou. Možná na netu.

Příspěvek upraven 03.12.23 v 15:51

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Eva2610
3.12.23 15:51

Máme vždy víc nez třímetrový smrk od nas z lesa ve stojanu s vodou, mivame ho do konce ledna. Kolekce nedáváme, máme moooc skleněných ozdob, po babičkach a taky jsme si je nakoupili postupně. Světýlka muchomurky. Už se na něj těšíme. V květináči měli děda s babičkou. Jeden stříbrný smrk se mi ujal na zahradě, jsem ráda, protože už nežijí, tak ho tu mám po nich.

• Citovat
  • Upravit
40377
3.12.23 15:52
@Zmatka píše:
Ja jedine zivy, je vonavy, krasnejsi, ekologicky…uz to kupovani a zalevani je celkem ritual :) Mame vzdy jedlicku. Mivali jsme i v kvetinaci mensi, kdyz jsme nemeli deti. Nikdy jsme ho teda nenechavali do dalsiho roku, ani jsem nevedela, ze by to slo. Ale dva se nam podarilo zasadit u babicky a doted hezky rostou, uz jsou to obri.Jinak kolekci nevesime. Ja mam rada stribrne a bile ozdoby, zdobeni jutou, siskami…manzel ma zase rad stary barevny mis mas po sve babicce :) Uz mu taky prichazim na chut. Ozdoby mame zasadne sklenene, takze uz se jich par roztriskalo.

To je hezký, že vám dva stromky rostou u babičky, já si naivně myslela, že by mi nějaký mohl vydržet na balkoně, kdybych ho přesadila do nového květináče…

Jedle určitě víc vydrží než smrček.
Já mám ráda stromek už od začátku prosince, aby byl nazdobený a to je u řezaného smrčku trochu problém, nebo aspon u mě… :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
40377
3.12.23 16:07
@Eva2610 píše:
Máme vždy víc nez třímetrový smrk od nas z lesa ve stojanu s vodou, mivame ho do konce ledna. Kolekce nedáváme, máme moooc skleněných ozdob, po babičkach a taky jsme si je nakoupili postupně. Světýlka muchomurky. Už se na něj těšíme. V květináči měli děda s babičkou. Jeden stříbrný smrk se mi ujal na zahradě, jsem ráda, protože už nežijí, tak ho tu mám po nich.

To musí být nádhera, třímetrový smrk, to by chtělo foto :)

Ale k nám do paneláku by se ani nevešel, musím se trochu krotit ve svých vánočních vášních…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5098
3.12.23 16:12

@free333 My zdobime po Lucii, takze cca 14.12., nechavame do Silvestra. Ale po Vanocich uz me ten strom moc nebere. Letos asi nazdobime uz pristi vikend, pred Stedrym dnem je to takove hezci, v ramci teseni se :) Mozna do budoucna taky zacneme zdobit uz na prvni adventni nedeli.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6166
3.12.23 16:18
@free333 píše:
To musí být nádhera, třímetrový smrk, to by chtělo foto :)Ale k nám do paneláku by se ani nevešel, musím se trochu krotit ve svých vánočních vášních…

My měli loni dva metry a na fotce to vypadalo, jako pidi stromek, protože máme strop 3,5 metru.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Hra JAUVAJS!

• (3.8) + 10 recenzí

Dostihy a sázky

• (5) + 5 recenzí