Stromečková diskuze

• Fotoalbum (2)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
5889
3.12.23 20:36

Umělý, ale z jiného důvodu, než je praktičnost. Přijde mi škoda pokácet strom jen kvůli jednomu dni a pak ho vyhodit. A ozdoby máme slaměné. Ale ráda bych k nim něco přidala. Uvažuji spíš nad perníčky, než koulemi apod..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
3.12.23 20:55
@free333 píše:
Už někdy něco shodili, stromek nebo ta světýlka?
Asi se jim to líbí :lol:

Ozdoby na hraní jo. Ty si pravidelně shodil náš Briťák. A pak si s tím hrál.
Loni nám spadl prvně stromek. To byl rachot. Nechápeme, jak se to stalo. Kocourů vina to nebyla. Žádný tam v tu dobu nebyl a pes byl zrovna na procházce. Tuším 26. hapal.
Aj některé nerozbitné baňky byly rozbité.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
3.12.23 21:00

Letos bych krom vysokého chtěla, ať je taky stromek úzký. Aby se dal do rohu mezi sedačku a zeď. Tam by snad spadnout neměl. Chlap ne, to musí být uprostřed mezi obývákem a kuchyní u většího okna. A tyhle vysoké (250m) nevím, jestli je možné sehnat užší. Široký tam nenacpeme. To musí zůstat v prostoru.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1266
3.12.23 22:06

Krásný dotaz. :palec: My bereme každým rokem norskou jedli. Zdá se mi, že vydrží dlouho narozdíl od smrku, který byl do Silvestra opelichany. Zdobime tak týden před Štědrým dnem ať si ho děti užijí. :mrgreen: Jinak barevně se mi líbí kombinace růžové a stříbrné, tak se snažím aby ten stromeček trošku vypadal. No a kolekce kupuju Orion duté mléčné figurky. Letos jsem přibrala ještě kolekce Milena, Kofila a Kaštany, tak uvidíme. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2721
3.12.23 22:20

Náš už stojí. Je krásný sám o sobě, takže ozdob jen pár - dřevěné a zlaté. Jen světelný řetěz je už spíš nesvětelný, ale nevadí, letos ještě do(po)slouží.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2902
4.12.23 00:05

Vždycky jsme měli borovici. Jeden rok jsem koupila mini stromek v květináči, ten je teď venku a už má skoro metr a půl. Teď jsem si pořídila už jen menší umělý stromeček a do vázy pár větviček pro tu vůni jehličí. Ozdoby mám už léta stejné, některé už jsou muzeální kousky :D Každý rok dokoupím tak dvě, tři. Ale musí být malé a stříbrné. Kolekce už léta nekupuji. Jinak se mi moc líbí stromečky ozdobné jednotně, třeba slámovými ozdobami. Krásná výstava bývá třeba na zámku Loučeň, doporučuji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
SracChcePomoci
4.12.23 00:12

Ak se chci prosím zeptat :

1. Jaké máte vánoční stromky nejraději?

Odmala umělý od soudruhů z NSR!

2. Vyhrává borovice, jedle anebo smrk?

Je to kvalitní plast.

3. A co ozdoby?
Ladíte do určitých barev anebo máte za dlouhé roky sbírku různorodých ozdob jako já?

Červená tam je hodně, koule různých barev jsou hodně, nejvíc červené.

4. Jaké kolekce a sladkosti na Stromeček kupujete?

Nic, to tam nedávám. Jako dítě jsem za socíku žral takový ty čokoládový bonbony s krémem uvnitř.

• Citovat
  • Upravit
bedrisek
4.12.23 05:43

Máme každý rok živý. Jedličku. Letos budeme mít bílé ozdoby tak jako loni. Ještě jsme mívali zlato-červený nebo zlato-hnědý.

V sobotu jsem viděla v Mountfieldu jakousi severskou kolekci baněk - krásná hnědo-kávová. Ta byla :oops: :srdce:. Už už jsem po ní sahala, ale pak si to rozmyslela. Doma jsem si ji ještě vygooglila…jako je pěkná, ale není to důležitá/nutná věc
Já prostě hnědou miluji :lol:

• Citovat
  • Upravit
bedrisek
4.12.23 05:53
@Fiveone píše:
Umělý, ale z jiného důvodu, než je praktičnost. Přijde mi škoda pokácet strom jen kvůli jednomu dni a pak ho vyhodit. A ozdoby máme slaměné. Ale ráda bych k nim něco přidala. Uvažuji spíš nad perníčky, než koulemi apod..

Tady u nás ve městě je necháváme ležet u popelnic a město je vozí do zoo

• Citovat
  • Upravit
40386
4.12.23 07:15
@Fiveone píše:
Umělý, ale z jiného důvodu, než je praktičnost. Přijde mi škoda pokácet strom jen kvůli jednomu dni a pak ho vyhodit. A ozdoby máme slaměné. Ale ráda bych k nim něco přidala. Uvažuji spíš nad perníčky, než koulemi apod..

Taky mám nějaké slaměné…

Nechceš zkusit krom perníčku vizovické ozdoby?
Dělá se vizovické těsto, pak se z toho vyrábí, dětem by se to určitě líbilo, není to nic náročného…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
40386
4.12.23 07:19
@bedrisek píše:
Tady u nás ve městě je necháváme ležet u popelnic a město je vozí do zoo

U nás nevím, loni jsem musela volat na technické služby kvůli stromkům naházeným na hromadu ještě v únoru, už byly mokré, začalo to smrdět, kolem pravidelně jezdili popeláři, nikdo nechápal… :lol:
Takový malý kompost už to pomalu byl…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
4.12.23 07:25

@bedrisek taky po těch kávových vždycky pokukuji. To se hodí k naší všude bílé a šedé. Ale to bych musela vyměnit i běhoun na stole. Už by mi vadilo, že se to tluče barevně. Teď máme uprostřed stolu červený běhoun. V Ikee koupený. Ale zas máme netradiční adventní věnec - oříškový/kávový. Jsem ho někde na Pinterestu zahlédla. Každý rok máme jiný a nechci klasiku. Tak k tomu se hodí ty hnědé baňky. Ještě se rozhodnu, co uvidím v Pepcu a v Mountfieldu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
40386
4.12.23 07:27
@SracChcePomoci píše:
Ak se chci prosím zeptat :

1. Jaké máte vánoční stromky nejraději?

Odmala umělý od soudruhů z NSR!

2. Vyhrává borovice, jedle anebo smrk?

Je to kvalitní plast.

3. A co ozdoby?
Ladíte do určitých barev anebo máte za dlouhé roky sbírku různorodých ozdob jako já?

Červená tam je hodně, koule různých barev jsou hodně, nejvíc červené.

4. Jaké kolekce a sladkosti na Stromeček kupujete?

Nic, to tam nedávám. Jako dítě jsem za socíku žral takový ty čokoládový bonbony s krémem uvnitř.

Určitě to bude hezký stromeček a Ježíšek si s dárky cestu najde :hug:

Pokud k Tobě chodí Santa nebo Děda Mráz, tak se omlouvám…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
40386
4.12.23 07:29
@Kelsey píše:
@bedrisek taky po těch kávových vždycky pokukuji. To se hodí k naší všude bílé a šedé. Ale to bych musela vyměnit i běhoun na stole. Už by mi vadilo, že se to tluče barevně. Teď máme uprostřed stolu červený běhoun. V Ikee koupený. Ale zas máme netradiční adventní věnec - oříškový/kávový. Jsem ho někde na Pinterestu zahlédla. Každý rok máme jiný a nechci klasiku. Tak k tomu se hodí ty hnědé baňky. Ještě se rozhodnu, co uvidím v Pepcu a v Mountfieldu.

Taky jsem tuhle kávové obdivovala, ale nemůžu to už rozšiřovat, bylo by mě líto tam nedat ty některé staré a kávové mi přijdou nejhezčí, když to je jen do jedné barvy…
Každopádně nádhera…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5889
4.12.23 07:36
@free333 píše:
Taky mám nějaké slaměné…Nechceš zkusit krom perníčku vizovické ozdoby?
Dělá se vizovické těsto, pak se z toho vyrábí, dětem by se to určitě líbilo, není to nic náročného…

Kouknu na to, díky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Hra JAUVAJS!

• (3.8) + 10 recenzí

Dostihy a sázky