Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
Umělý, ale z jiného důvodu, než je praktičnost. Přijde mi škoda pokácet strom jen kvůli jednomu dni a pak ho vyhodit. A ozdoby máme slaměné. Ale ráda bych k nim něco přidala. Uvažuji spíš nad perníčky, než koulemi apod..
@free333 píše:
Už někdy něco shodili, stromek nebo ta světýlka?
Asi se jim to líbí
Ozdoby na hraní jo. Ty si pravidelně shodil náš Briťák. A pak si s tím hrál.
Loni nám spadl prvně stromek. To byl rachot. Nechápeme, jak se to stalo. Kocourů vina to nebyla. Žádný tam v tu dobu nebyl a pes byl zrovna na procházce. Tuším 26. hapal.
Aj některé nerozbitné baňky byly rozbité.
Letos bych krom vysokého chtěla, ať je taky stromek úzký. Aby se dal do rohu mezi sedačku a zeď. Tam by snad spadnout neměl. Chlap ne, to musí být uprostřed mezi obývákem a kuchyní u většího okna. A tyhle vysoké (250m) nevím, jestli je možné sehnat užší. Široký tam nenacpeme. To musí zůstat v prostoru.
Krásný dotaz.
My bereme každým rokem norskou jedli. Zdá se mi, že vydrží dlouho narozdíl od smrku, který byl do Silvestra opelichany. Zdobime tak týden před Štědrým dnem ať si ho děti užijí.
Jinak barevně se mi líbí kombinace růžové a stříbrné, tak se snažím aby ten stromeček trošku vypadal. No a kolekce kupuju Orion duté mléčné figurky. Letos jsem přibrala ještě kolekce Milena, Kofila a Kaštany, tak uvidíme. ![]()
Náš už stojí. Je krásný sám o sobě, takže ozdob jen pár - dřevěné a zlaté. Jen světelný řetěz je už spíš nesvětelný, ale nevadí, letos ještě do(po)slouží.
Vždycky jsme měli borovici. Jeden rok jsem koupila mini stromek v květináči, ten je teď venku a už má skoro metr a půl. Teď jsem si pořídila už jen menší umělý stromeček a do vázy pár větviček pro tu vůni jehličí. Ozdoby mám už léta stejné, některé už jsou muzeální kousky
Každý rok dokoupím tak dvě, tři. Ale musí být malé a stříbrné. Kolekce už léta nekupuji. Jinak se mi moc líbí stromečky ozdobné jednotně, třeba slámovými ozdobami. Krásná výstava bývá třeba na zámku Loučeň, doporučuji.
Ak se chci prosím zeptat :
1. Jaké máte vánoční stromky nejraději?
Odmala umělý od soudruhů z NSR!
2. Vyhrává borovice, jedle anebo smrk?
Je to kvalitní plast.
3. A co ozdoby?
Ladíte do určitých barev anebo máte za dlouhé roky sbírku různorodých ozdob jako já?
Červená tam je hodně, koule různých barev jsou hodně, nejvíc červené.
4. Jaké kolekce a sladkosti na Stromeček kupujete?
Nic, to tam nedávám. Jako dítě jsem za socíku žral takový ty čokoládový bonbony s krémem uvnitř.
Máme každý rok živý. Jedličku. Letos budeme mít bílé ozdoby tak jako loni. Ještě jsme mívali zlato-červený nebo zlato-hnědý.
V sobotu jsem viděla v Mountfieldu jakousi severskou kolekci baněk - krásná hnědo-kávová. Ta byla
. Už už jsem po ní sahala, ale pak si to rozmyslela. Doma jsem si ji ještě vygooglila…jako je pěkná, ale není to důležitá/nutná věc
Já prostě hnědou miluji ![]()
@Fiveone píše:
Umělý, ale z jiného důvodu, než je praktičnost. Přijde mi škoda pokácet strom jen kvůli jednomu dni a pak ho vyhodit. A ozdoby máme slaměné. Ale ráda bych k nim něco přidala. Uvažuji spíš nad perníčky, než koulemi apod..
Tady u nás ve městě je necháváme ležet u popelnic a město je vozí do zoo
@Fiveone píše:
Taky mám nějaké slaměné…
Nechceš zkusit krom perníčku vizovické ozdoby?
Dělá se vizovické těsto, pak se z toho vyrábí, dětem by se to určitě líbilo, není to nic náročného…
@bedrisek píše:
Tady u nás ve městě je necháváme ležet u popelnic a město je vozí do zoo
U nás nevím, loni jsem musela volat na technické služby kvůli stromkům naházeným na hromadu ještě v únoru, už byly mokré, začalo to smrdět, kolem pravidelně jezdili popeláři, nikdo nechápal… ![]()
Takový malý kompost už to pomalu byl…
@bedrisek taky po těch kávových vždycky pokukuji. To se hodí k naší všude bílé a šedé. Ale to bych musela vyměnit i běhoun na stole. Už by mi vadilo, že se to tluče barevně. Teď máme uprostřed stolu červený běhoun. V Ikee koupený. Ale zas máme netradiční adventní věnec - oříškový/kávový. Jsem ho někde na Pinterestu zahlédla. Každý rok máme jiný a nechci klasiku. Tak k tomu se hodí ty hnědé baňky. Ještě se rozhodnu, co uvidím v Pepcu a v Mountfieldu.
@SracChcePomoci píše:
Ak se chci prosím zeptat :1. Jaké máte vánoční stromky nejraději?
Odmala umělý od soudruhů z NSR!
2. Vyhrává borovice, jedle anebo smrk?
Je to kvalitní plast.
3. A co ozdoby?
Ladíte do určitých barev anebo máte za dlouhé roky sbírku různorodých ozdob jako já?Červená tam je hodně, koule různých barev jsou hodně, nejvíc červené.
4. Jaké kolekce a sladkosti na Stromeček kupujete?
Nic, to tam nedávám. Jako dítě jsem za socíku žral takový ty čokoládový bonbony s krémem uvnitř.
Určitě to bude hezký stromeček a Ježíšek si s dárky cestu najde ![]()
Pokud k Tobě chodí Santa nebo Děda Mráz, tak se omlouvám…
@Kelsey píše:
@bedrisek taky po těch kávových vždycky pokukuji. To se hodí k naší všude bílé a šedé. Ale to bych musela vyměnit i běhoun na stole. Už by mi vadilo, že se to tluče barevně. Teď máme uprostřed stolu červený běhoun. V Ikee koupený. Ale zas máme netradiční adventní věnec - oříškový/kávový. Jsem ho někde na Pinterestu zahlédla. Každý rok máme jiný a nechci klasiku. Tak k tomu se hodí ty hnědé baňky. Ještě se rozhodnu, co uvidím v Pepcu a v Mountfieldu.
Taky jsem tuhle kávové obdivovala, ale nemůžu to už rozšiřovat, bylo by mě líto tam nedat ty některé staré a kávové mi přijdou nejhezčí, když to je jen do jedné barvy…
Každopádně nádhera…
@free333 píše:
Taky mám nějaké slaměné…Nechceš zkusit krom perníčku vizovické ozdoby?
Dělá se vizovické těsto, pak se z toho vyrábí, dětem by se to určitě líbilo, není to nic náročného…
Kouknu na to, díky.