Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
Zdobit stromek nevím, kdy letos budeme. Ještě není koupený. Nejpozději ve středu se musí koupit. Pak bude muž dva týdny v práci a nebude mít čas, ať se někam jede. Takže zdobení zatím ve hvězdách. Ale stromek necháváme do nejbližšího víkendu k 6.1., pak už nám nedává doma smysl. V práci jsem děti nechala zdobit v pátek.
Zatím jsme letos uspokojeni, že máme nově venku dlouhé světelné řetězy s krápníky. Je to hezké, pro nás neokoukané. V oknech světelné záclony/řetěz, jestli se tomu tak říká. Ty jsme si pořídili loni. Nějakou drobnou výzdobu.
Letos máme 2m jedli z Obi a chystáme se zdobit právě teď
teda až trochu povolí z venku, lehce nám tam zmrznul
![]()
@free333 píše:
To musí být nádhera, třímetrový smrk, to by chtělo fotoAle k nám do paneláku by se ani nevešel, musím se trochu krotit ve svých vánočních vášních…
Ano, to máme až od doby, co jsme taneční sál zrekonstruovali na obývák. Naplnily se tím moje megalomanské vánoční touhy
.
@Kelsey píše:
Mi by vůbec nevadilo, že se pořídí umělý. Nějaký ten 3D. Jsou krásné. Sice drahá pořizovací cena. Stojí kolem 10 tisíc, ale je to jedna investice. Můj muž řekl, že víc neexistuje znova umělý stromek doma. Kavkazskou jedli kupujeme v Mountfieldu. To stojí 1499,–. My jsme několik let měli krásný umělý, vysoký. Nelíbí se mi malé, zakrslé a větve od sebe daleko. To musí být od podlahy po strop. Ale je mi celkem jedno, jestli je živý nebo umělý, když je hezký a ne koště. Trošku je mi líto, že jsem ten umělý dovolila, ať se odveze na sběrný dvůr. Mohl být na terase pod pergolou, když doma musí být živý. Ale věřím, že na dvoře si do ho někdo našel a dělá mu radost doma.
Dekorace máme rádi jemné. Kombinaci třeba bílé, stříbrné a světle růžové nebo fialové. Světla máme všude na řetězech studenou bílou. Nic křiklavého a do očí bijícího.
Na stromek si dávají Celebrations bonbóny (červená krabice). Letos jsme je zapomněli koupit v říjnu v Tescu. Už asi nikde nebudou. Možná na netu.Příspěvek upraven 03.12.23 v 15:51
Tenhle víkend jsem měla víc času, jak jsem nastydlá a tak jsem zjistila, že úroven umělých stromků se výrazně pozvedla, už to není jako to, co jsme měli a různě z toho lezli dráty ![]()
Mají 3D jehličí, to se dělí na stoprocentně 3D a namíchané s 2D a vypadá to na fotkách dobře.
Tak jestli by to nebylo nejlepší a nějaké větve do vázy na zavonění. ![]()
Já mám ráda stromek čím dřív, tím líp a pak po Novém roce už to mám chut uklidit…
@Fíbí 106 píše:
většinou míváme velkou jedli a míváme ji až do konce ledna
Jak to děláte? Nám začne smrdět, že jsme rádi že se toho na 3 krále zbavíme.
@Eva2610 píše:
Ano, to máme až od doby, co jsme taneční sál zrekonstruovali na obývák. Naplnily se tím moje megalomanské vánoční touhy.
To je nádhera, opravdu, zdobení jedině ze žebříčku asi? ![]()
@free333 píše:Říkala jsem to muži. Neprošlo a neprojde. Už nechce umělý. Ani ty moderní 3D. Nebudu se s ním hádat. On platí, já vybírám
Tenhle víkend jsem měla víc času, jak jsem nastydlá a tak jsem zjistila, že úroven umělých stromků se výrazně pozvedla, už to není jako to, co jsme měli a různě z toho lezli drátyMají 3D jehličí, to se dělí na stoprocentně 3D a namíchané s 2D a vypadá to na fotkách dobře.
Tak jestli by to nebylo nejlepší a nějaké větve do vázy na zavonění.
Já mám ráda stromek čím dřív, tím líp a pak po Novém roce už to mám chut uklidit…
Máme umělý. Mívali jsme dlouhá léta živý, ale když už to jednou bylo tak drahé že jsme se naštvali a koupili umělý, že to vyzkoušíme a jsme tak spokojení, že jsme to ani nečekali. Zdobíme od začátku adventu, už letos máme nazdobeno. Vnučka tak chtěla zdobit, že si to už vyhučela. Zavřela se v obýváku, pustila si písničky a zdobila. Kolekce kupujeme, tak jednu, ale na stromek ji nedáváme, spíš mezi cukroví na talíř. I byt máme vánočně vyzdobený, ale to zase nijak nepřeháníme.
Letos jsme už koupili umělý. Živý je hezký a voní, ale je s tím za nás zbytečně moc práce. Umělýmu nepadá jehličí, neteče smůla, nepíchá při zdobení. ![]()
Ozdoby máme jedny a ty samé už několik let.
Sladkostmi stromek nezdobíme a ani nebudeme.
@free333 píše:
To je nádhera, opravdu, zdobení jedině ze žebříčku asi?
Ano. To dělá můj muž. Trochu u toho vzdychá, protože on megaloman není
.
Poslední roky vždy před Vánoci toužím po bílém umělém stromečku, ovšem aby byl hezký, stojí 4-6 tisíc a to mi nikdy nezbývá, tak kupuji živou kavkazskou jedli, jak jsme doma vždy kupovali, nepíchá při zdobení a moc neopadává,
zdobím každý rok v nějaké barvě, nové ozdoby nekupuji, mám jich spoustu,
kolekce nekupuji, jsou hnusné, když jsem byla dítě, měly úplně jinou chuť
Stromek mame radi zivy, dlouha leta jsme mivali smrky z naseho lesa, taky klidne 3m vysoke, mame vysoke stropy. Les uz bohuzel nemame a kupujeme spis jedle.
Ozdoby mam na 2 barevne varianty, modrostribrna a cervenozlata. Ale bud zdobil muj muz, pak s tim zacaly deti a navesi tam vzdycky co chteji, takze zadny jednotny styl nevedeme.
Kolekce nekupuju, vubec mi nechutnaji. Kam se chutove hrabou na kolekce z detstvi. Kluci si podle casu a nalady zabali do alobalu tofiffe a orisky v cokolade a navesi na strom. To je uz v jejich rezii.
Letos strom nazdobime o tyden driv, protoze na Vanoce letime pryc a kluci se ho uplne vzdat nechteli.
Kupujeme jedličku nebo smrk, co se kluk narodil, tak živý. Na stromek nedáváme kolekci, ozdoby máme laděné do červené (a slámové), samozřejmě kluk dodal nějaké své ![]()
Stromeček v květináči jsme zkusili a nepřežil ani zasazení ![]()
Kupuji živý z prořezu, to lesům pomáhá ![]()
Tíhnu ke skleněným baňkám a to zlaté, červené a černé. Obvykle sladkosti nekupuji, ale letos jsem je potkala v akci, tak mám banánky v čokoládě.
@Acinore píše:
Letos máme 2m jedli z Obi a chystáme se zdobit právě teďteda až trochu povolí z venku, lehce nám tam zmrznul
![]()
Trochu závidím tu vůni, tak at zdobení dobře dopadne ![]()