Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@xmellonekx píše:
@Bureschka @martina.se my máme právě nezateplený barák a bydlíme v patře. Sluncenám svítí do oken od 11h do večera a už nepomáhají ani zavřená okna a žaluzie. Máme (rodiče tehdy to tak udělali) totiž tmavě hnědou plechovou střechu, strávenou izolaci ve stropech a tmavě hnědé dřevěné obložení fasády - za trest ve vedrech. Čeká nás rekonstrukce, ale se dvěma malýma dětma ještě pár let ne
s barákem neuděláš nic, s tím se nic dělat nedá, my na chalupě máme taky vedro a bez větráku by to nešlo, je to fakt pohádka, když se zapne, tak je to božský ![]()
@xmellonekx Taky máme ložnici pod černou střechou, kam svítí pěkně celý den. Když jsem byla těhotná, spala jsem v létě na zemi na plovoučce pod otevřeným oknem, nebo jsem šla dolů na gauč kde bylo o 2 stupně líp
Po mém asi pátém nočním nadávání manžel objednal klimatizaci do horního patra. Je k nezaplacení! ![]()
@xmellonekx píše:
@Bureschka popravdě aby vybral konečně něco manžel, čekala bych leta, je nerozhodný jak stará panna. Tak jsem se do toho vložila a prostě zkusila něco pročíst a napsat o radu na jedny stránky, kde prodávají více výrobců a specializují se na klimošky a ventilátory. A ne že by byl manžel na módu, spíš naopak, představ si nerealizovaného vojáka, nejradši chodí v maskáčích a nebo spíš modrákách, vše moderní se mu příčí a staré nemá rádtakže je s ním někdy těžký pořízení. Už jen na maličkosti to poznáš - nesnáší trika/košila s jakýmkoli nápisem, takže se pro něj nakupuje těžko všechno
Pokud to není z armyshopu
já myslím, že i maskáčovej větrák by se sehnat dal
![]()
@Bureschka jo a ještě bych se zeptala, co ovládání na řetízek a světlo? jak se to reálně ovládá když v místnosti spí malé dítě?
@Bureschka píše:
já myslím, že i maskáčovej větrák by se sehnat dal![]()
![]()
tak ten by určitě uspěl ![]()
![]()
![]()
@xmellonekx jinak co si ženská neudělá to nemá, to je jasný, takže na toho prodejce se vykašli co ti doporučil větrák za celou mateřskou, a najdi něco lacinějšího, já myslím, že nějaký se dřevem by byl dobrý, oni dělají ty lopatky dvoubarevný, z jedné strany třeba bílou a z druhé dřevo, je jich na výběr dost, zrovna ten co jsem ti posílala do odkazu na Mall to tak má, takže výběr je veliký a zrovna ten bílý je hodně neutrální, takže se dá použít všude ![]()
@berusa.m píše:
@xmellonekx Taky máme ložnici pod černou střechou, kam svítí pěkně celý den. Když jsem byla těhotná, spala jsem v létě na zemi na plovoučce pod otevřeným oknem, nebo jsem šla dolů na gauč kde bylo o 2 stupně lípPo mém asi pátém nočním nadávání manžel objednal klimatizaci do horního patra. Je k nezaplacení!
paráda reakce ![]()
![]()
já takhle v létě čekám druhý a u prvního jsem se aspoň převlíkala několikrát za noc z propocenýho pyžama, ale teď co vstávám tolikrát k prvnímu a chodím samozřejmě na malou stranu taky často a do toho se ještě převlíkat, to bych snad vůbec nespala ![]()
@xmellonekx píše:
@Bureschka jo a ještě bych se zeptala, co ovládání na řetízek a světlo? jak se to reálně ovládá když v místnosti spí malé dítě?
světlo je normálně vedené do krabičky kde máš světla, nebo je to na řetízku, zatáhneš a svítíš, to samé je s větrákem zatáhneš a jede, zatáhneš podruhé jede rychleji, má asi 4 rychlosti a zpětný chod, takže snadný, s dítětem v místnosti bych řekla, že to nemá nic společnýho
@Bureschka píše:
s barákem neuděláš nic, s tím se nic dělat nedá, my na chalupě máme taky vedro a bez větráku by to nešlo, je to fakt pohádka, když se zapne, tak je to božský
právě, holt starý barák… ale dneska nám přijde nějaká „asfaltová“ barva, která obsahuje hliníkový částečky, který vystopají na povrch po třech dnech a měly by odrážet nějakou měrou slunce, takže snad i teplo bude menší. Uvidíme, jinak chceme zateplit fasádu a střechu, ale to je na velkou rekonstrukci, shození střechy, moře peněz, práce a času… a ani jedno nemáme ![]()
Máme stropní a je uplně super! Stolní se tomu absolutně nevyrovná.
@Bureschka píše:
světlo je normálně vedené do krabičky kde máš světla, nebo je to na řetízku, zatáhneš a svítíš, to samé je s větrákem zatáhneš a jede, zatáhneš podruhé jede rychleji, má asi 4 rychlosti a zpětný chod, takže snadný, s dítětem v místnosti bych řekla, že to nemá nic společnýho
právě jsem přemýšlela, jak to je. jednou zatáhnu a svítí + 1. rychlost a když chci vypnout větrák/světlo, tahám řetízkem přes všechny rychlosti, než se vypne?
Ahoj, ventilátor máme taky, cena kolem 1000, ale používáme jenom přes den. párkrát jsme to měli v noci a mě chytli uši
jako za 6,5 jsme si koupili přenosnou klimu a do té bych už nešla..ochladí klidně i o 5 stupňů, ale jak se to vypne tak vzápětí je tam zase horko a když je zaplá tak šíleně hučí
![]()
Jo s tím dítetem v ložnici jsem to myslela tak, že tam máme naprostou tmu, takže abych s baterkou nehledala řetízek jak blbá, nebo abych při zapnutí ventilátoru omylem nerozsvítila, nebo prostě že třeba větrák nejde bez zapnutého světla…nebo se vypíná jen přes všechny ostatní polohy, takže i přes rozsvícené světlo…
@soleile ahoj, klimu jsme měli v práci a z toho jsem byla imrvere nachlazená, tu nesnáším
možná to bylo spíš o tom, že nás to regulovalo asi třicet v jedné místnosti, takže se nedalo vyhovět všem samozřejmě…