Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
Prosím vás o radu,
s manželem jsme koukali na výpis z účtu a před týdnem tam máme -1. 450,– z apple.com. Hned jsme hledali, co jsme kde omylem koupili za aplikaci, ale nikde nic. Pak jsem mrkla do e- mailu a měla tam potvrzení o zakoupení profi verze aplikace Documents, kterou jsem si stahovala před pár týdny, abych otevřela soubor PDF. Stáhla jsem si zdarma zkušební verzi - nikde jsem ale neodsouhlasila, že se po uplynutí zkušební doby sama automaticky koupí (kartu mám v telefonu, ale platby potřebují otisk prstu - to bych nikdy neudělala).
Psala jsem na podporu, tak čekám na odpověď. Jen jsem se chtěla zeptat - projde to vůbec? Co když jsem už se stáhnutím té zkušební verze odsouhlasila něco, co mě k té aplikaci uváže a ani o tom nevím?
Potkal se s tím někdo? A jak to celkově na tom applu berou, vrátí mi třeba aspoň úměrnou část?
Moc děkuju za rady, a že jsem blbá a měla číst vše už od začátku, vím ![]()
Jestli vám něco vrátí, netuším, pokud se platí appka nebo licence, je to vždy napsaný už v App Storu. A musela jsi i odsouhlasit licenční podmínky, aby se platba mohla strhnout
Nevím také, proč sis stahovala appku na otevření pdf. Pdf soubory se normálně otevírají v appce Knihy ![]()
@bartsch píše:
Jestli vám něco vrátí, netuším, pokud se platí appka nebo licence, je to vždy napsaný už v App Storu. A musela jsi i odsouhlasit licenční podmínky, aby se platba mohla strhnoutNevím také, proč sis stahovala appku na otevření pdf. Pdf soubory se normálně otevírají v appce Knihy
Nešlo mi to otevřít v ničem jiném a dost jsem na to spěchala - tak mi známý doporučil toto. Byl to hodně velký soubor a vše šlo hladce. Jen jsem netušila, že se to samo koupí no…
Myslím si, že by ti to měli vrátit celý. Taky se mi to jednou stalo, omylem se mi otiskem prstu potvrdila platba, tak jsem jim psala a vrátili mi celou částku. Přítel si takhle omylem koupil film na itunes, taky vrátili celou částku a ještě mu nechali ten koupený film ![]()