Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
Ahoj holky, jdu si k vám pro radu. před třemi dny jsem si najela kufrem na palec u nohy a úplně si strhla nehet. kompletně celý, lůžko poraněno nebylo, na chirurgii mi to akorát vydesinfikovali, dali mastičku, zavázali a čau. Doma to koupu v řepíkovém vývaru a mažu Betadine mastí. A teď se chci zeptat : jaký má průběh hojení? kdy začne dorůstat nový nehet a jak se o něj starat, aby nezarostl a nemusela jsem na trhání? Udělal se mi na lůžku puchýř - to tak má být? Strašně to pořád bolí, co si můžu dát na bolest? Paralen už nezabírá a já jsem těhotná 30tt, a poslední : ten odvar z řepíku je ok? nebo byste doporučily jiný? Jsem z toho nešťastná, jsem trochu bebíčko, tak si chci co nejdřív ulevit aspoň od té bolesti. Děkuji za rady ![]()
Od bolesti bohužel můžeš fakt jen ten paralrn jinak nic:(
Odvar heřmánek či repik rozhodne je to dobra volba. S péči bohužel neporadim.
Měla jsem to, na bolest jsem teda nic nebrala, jenom jsem si stěžovala. Musíš hlídat, aby ti to nezačlo obrůstat kůží a pravidelně to sledovat, kdyby to chtělo zarůst. Zkus heřmánek pro změnu - někoho to zklidňuje lépe. Jinak můžeš jenom paralen nebo studené obklady.
@dalmati a kdyz se mi tam udelal puchyr pomalu pres cele luzko? Dneska to teda strasne boli, nejvic za celou dobu a ja jsem z toho cela divoka ![]()
Holky (a kluci), co s tim mate zkusenosti..jak je to s hojenim? Vcera mi strhli nehet na noze - mela jsem tam hematom po urazu a bolelo to. Doktor se dnes u prniho prevazu divil, ze me to boli
no ehm..jako boli a dost. Pry to mam za dva dny odvazat, koupat v repiku a hotovo smitec..jak to tedy je s rekonvalescenci?? vim, ze nehet naroste za douho, ale co to luzko, bude to porad „zive“ boletive nebo se to jakstaks zaceli a budu normalne fungovat?? a kdy tak zhruba?
Já pajdala asi 3 dny. Ve volných botách to bylo v pohodě. Myslím, že jsem tenkrát necvičila asi 14 dní, pak už to šlo.
@P4ja dekuji, tak budu doufat, ze to brzy prejde..zatim teda je to druhy den a pajdam a skucim bolesti..
@marketak5 Jj, je to chvilku citlivé. Hlavně nos volné zavřené boty. Ať se do toho někde nepraštíš.
@P4ja a nepamatuješ, jak jsi to ošetřovala? Mě dr řekl jen koupat v repiku, zapomněla jsem se zeptat, jestli mám i něčím mazat. Díky