Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
Ahoj, v neděli jsem špatně skočila a křuplo mi v koleni. Teď mám problém, když nohu ohnu a chci jí narovnat zpátky, mám problém vstát ze židle a tak nějak kde mám ohnutou nohu včetně schodů. Bolí mě jakoby koleno, ale zezadu a vystřeluje mě to do kolena, taková bodavá bolest. Kam s tím jít na chirurgii? ![]()
@angelsface Můžeš jít na chirurgii ale s velkou pravděpodobností tě pošle na ortopedii
@angelsface Na ortopedii, pokud to nemáš zlomené-jako, že nemáš, tak ti chirurg nepomůže, jen si posedíš ve 2 ambulancích.
No kolena jsem měla zraněné celkem 5× a musí se s tím prvne k obvodní pak na chirurgii a od tam mě stejně vždy poslali na ortopedii. Teď, když se něco stane jdu rovnou na ortopedii, sice remcaji, ale vezmou mě. Jinak já mam špatně rostlé čéšky, takže proto. Dávám si opravdu bacha při chůzi, při všem. Vazte si toho, že máte kolena v pořádku. ![]()
Kdysi jsem si vykloubila koleno na lyžích, takže mě horská vezla rovnou na úrazovku. Přetržené vazy, marodila jsem s tím dost a dost. Chodila jsem pak na kontroly na ambulanci do špitálu.
Na začátku prázdnin jsem upadla, koleno pobolívalo, ale chodit jsem mohla. Byla jsem jen u obvoďáka, který mi potvrdil „jen“ natažené vazy.
Mám na to takovou teorii. Když to bolí, ale hýbat s tím můžu a nehorší se to, bude to „jen“ namožené, naražené, natažené…
Mám dobré zkušenosti s ortopedií prof. Čecha na Černým Mostě. Taky jsem měla problém s kolenem.
Nečekej ale, že tě objednají hned. Bohužel je normální, že např. můžeš přijít nejdřív za 3 měsíce a pokud tě Dr. pošle na rehabilitace, můžeš čekat další 3 měsíce. Takové je dnešní zdravotnictví u nás.
Moje obvodní ma dovolenou do 19.8. a zástupy zadanky nevypisují. Spíš mi jde o to, ze mám nohu problém prostě ohnout. Tak se bojím, aby to nebylo něco horšího než natazeny… Naposledy jsem takhle nemohla zvednout ruku, po 4 dnech bolesti jsem došla na urgentní příjem… A měla jsem poškozený svaly v manzete v rameni… a je to 1,5 roku a při každým rychlejším pohybu to cítím ![]()
Chápu. Sportuju, některá zranění se mi i pořád ozývají. Jestli chceš být v klidu, dojdi si na chirurgii. Pokud to bude vázné, měli by ti to vyšetřit. Ale myslím si, že tě pošlou na ortopedii. Já to tak měla ![]()
@Michrich píše:
Nečekej ale, že tě objednají hned. Bohužel je normální, že např. můžeš přijít nejdřív za 3 měsíce a pokud tě Dr. pošle na rehabilitace, můžeš čekat další 3 měsíce. Takové je dnešní zdravotnictví u nás.
Mas pravdu, v Anglii bys sla za obvodakem, tam se chodi k obvodakovi se vsim, co není tak akutni, aby to bylo rovnou na nemocnici( tedy, az po objednani, urcite ne hned), ten by ti napsal Paralen a nikam by te neposlal. ![]()
K ortopedovi te z chirurgie poslou, pokud to uznají neakutnim a ne tak vaznym, prijde mi to naprosto logicke.
K dotazu, pokud koleno nemuzes ohnout zajdi na chirurgii( zalezi, co mate v dosahu, pokud je v nemocnici ortopedie, tak na ortopedii), k obvodakovi a ani k soukromému ortopedovi to nemá cenu ( protože se k nemu objednava a vetsinou neresi akutni věci).
Dobré ráno,
prosím o radu. Bolí mě kolenu. Bolí jen při napnutí a protažení, když srovnám nohu. Pokrčení nebolí. Jdu k lékaři, ale co zatím koupit v lékárně? Voltaren, Lioton nebo máte s něčím zkušenost?
@Anonymní píše:
Dobré ráno,prosím o radu. Bolí mě kolenu. Bolí jen při napnutí a protažení, když srovnám nohu. Pokrčení nebolí. Jdu k lékaři, ale co zatím koupit v lékárně? Voltaren, Lioton nebo máte s něčím zkušenost?
Zeptej se v lékárně, stydlivko. Teda ptát se na emiminu anonymně na mast na koleno… to na to jdeš hodně oklikou.