Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahojky,
mému synáčkovi je rok, přikrmovat jsme začali od ukončených devíti měsíců (no, přikrmovat - lepší by bylo říci, že jsem mu začala příkrmy nabízet, protože další tak měsíc, ne-li dva, to vše usilovně plival a vytahoval z pusinky
) a studené jídlo, resp. čerstvé oloupané, případně studené dušené jablíčko papal prakticky od začátku (takže od těch 10-11 měsíců
). Ono je fakt každé děťátko jiné… Chce to zkrátka vytrvat, což je někdy o nervy
. Přeji hodně trpělivosti
.
Ahoj,
u nás je to taky jedno…jíme ohřáté i neohřáté:)
Baghira
Ahoj!
Myslím, že téměř od začátku příkrmů jsem malému dávala ovoce či přesnídávku a od 8. měsíce jsme začali s jogurtem. Od začátku nic ze svačinek nepřihříváme, jen prostě vytáhnu dřív z lednice, aby se to stihlo ohřát na pokoj. teplotu.
Mohla bys prostě jen snižovat teplotu těch svačinek a malá si na to brzy určitě zvykne.
Samozřejmě oběd je dobré dát teplý.
Dělám to tak, že když někam jdeme a jsme tam přes oběd, tak prostě dostane jen ovocnou přesnídávku - neohřátou (tu sní vždy) a dokojím.
My měly opačný problém, dcerka byla dost dlouhou dobu ochotná jíst cokoliv, jen když to úplně vystydlo a až po roce začala jíst vlažné až teplé jídlo
Takže co prcek to jiné chutě a časem se to vylepší.
Bludička
Holky, chtěla bych se zeptat, od kdy vaše děti začaly baštit studená jídla. Myslím neohřáté výživy, jablka vytažená ze špajzu, nebo jogurty pokojové teploty. Mně to malá pořád odmítá. O víkendu nám v restauraci odmítnuli dát horkou vodu na ohřátí obídku a malá měla hned po prvním soustu pusinku na zámek a dostala jsem do ní jenom kojo. Doma totiž ohřívám úplně všechno, včetně ovoce.
Radka + Betynka 9m a kousek