Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@aiwwa píše:
já vidím i lidi v triku. jenže tos vybrala zrovna blbou kamaru, zhýčkaní turisti…škoda, že bydlím v prdelce u lesa a zrovna není na zahradě soused v trenclích, bych ti ho vyfotila.
To je tak vždycky. „Je to blbá kamera“, JÁ chodím v tričku, můj soused v trenýrkách a děti jsou natuty nahé, ne? ![]()
@Bábrdl píše:
To je tak vždycky. „Je to blbá kamera“, JÁ chodím v tričku, můj soused v trenýrkách a děti jsou natuty nahé, ne?
@aiwwa píše:![]()
![]()
pro mě jsi divná ty, že je ti zima. Pro tebe jsem divná já, že je mi akorát. Vždyť o nic nejde.
Nejde o osobní termoregulaci,
Jde o objektivní realitu „za okny“. ![]()
@sirikit píše:
A to zas vocuď pocuď!!
Jak poklesne teplota interiéru pod 21°C, je zima a třeba zatopit.
Jasně, že (večer) topíme, ale nevadí mi to. Dřeva dost.
Přesně. Fakt nebudu doma mrznout ![]()
@modravlocka píše:
@Bábrdl @sirikit Holky, když už se chcete vysmívat těm „panikářům“ a pouštět se do ekologických témat, doporučuji si o problému nejprve trochu nastudovat. Kdybyste o globálním oteplování věděly alespoň něco málo, nikdy byste takovou hloupost nemohly napsat. Extrémnější změny počasí např. v podobě větších děšťových srážek, které vedou až k povodním, jsou jedním z jeho projevů. Víte o tom, že spodní vody dodnes nejsou ani na polovině běžných hodnot? Půda totiž srážky nezvládá vsakovat a téměř vše odteče zpět do moře…
Záplavy byly vždycky. Teď třeba přijdou vlhké a studené roky, počastí se tady u nás zkrátka střídá. ![]()
@Bábrdl píše:
Záplavy byly vždycky. Teď třeba přijdou vlhké a studené roky, počastí se tady u nás zkrátka střídá.
tak záplavy jo, ale takové extrémní střídání počasí nebývalo. Aby se třikrát týdně změnilo počasí?
@Bábrdl píše:
Nejde o osobní termoregulaci,
Jde o objektivní realitu „za okny“.
mně fakt nepřijde, že je studený květen. Naopak, posledních pár let nebylo pořádné jaro a ze zimy hops do léta. to není normální pro mírný pás. Léto je až od 21. června, ještě může být měsíc klidně kolem deseti stupňů.
@Božislava píše:
Netopila jsem celou zimu.
Tomu věřím, jsi kus šutru.
Klidně bych obětovala celé léto, kdyby ti čarodějnice ze Západu darovala srdce a mozek. ![]()
@aiwwa píše:
mně fakt nepřijde, že je studený květen. Naopak, posledních pár let nebylo pořádné jaro a ze zimy hops do léta. to není normální pro mírný pás. Léto je až od 21. června, ještě může být měsíc klidně kolem deseti stupňů.
Meteorologické léto je od 1.6.
@Bábrdl píše:
Meteorologické léto je od 1.6.
na to já nehraju, pro mě je konec jara 20. června ![]()
@aiwwa píše:
na to já nehraju, pro mě je konec jara 20. června
Je jedno, na co hraješ a nehraješ. Meteorologické léto začíná 1.6., okolo 20.6. začíná atronomické léto, tzn. je letní slunovrat. ![]()
@sirikit píše:
Tohle je perfektně řečeno.
Já loni v uzavřence upadla v nemilost, když jsem odmítala propadat katastrofickým scénářům ohledně sucha a málem kriminalizaci bezcharakterních zahrádkářů, kteří si v horkách zalejou zahrádku, a co teprve ti prevíti s „mořem“ na zahradě.![]()
Tvrdila jsem přesně to, co Ty: naše příroda je na tyhle výkyvy naprogramovaná a poradí si.
Sucha, echt mrazy, petrklice v lednu (zažila jsem..),pak záplavy a furt dokola.
Mírný pásmo, miluju tyhle změny.Snáz to nesu nejspíš díky tomu, že jsem „všudezdejší“ jak pohádková babička, pořád někde uprostřed krajiny, a tím pádem beru ty výkyvy tak nějak přirozeněji, než když je člověk zavřenej ve městě v bytě a na sluníčko čeká jak na smilování.
Ty přechody z deště do útulnýho auta, kapky na sklech - a pak doma zjišťování, jestli pořád ještě prší, pohledem z okna koupelny nebo kuchyně na jezírko s leknínem.
Nebo rozzářený letní ráno, kdy si beru kafe na polštářkový posezení pod ořech.
Viděno takhle je hezký vlastně úplně každý počasí - takže u mě se zpruzelost nedostavuje.
K tý vodě se ještě vyvalíme, neboj.
Kolegyně, která takhle šířila v dubnu paniku, už se taky uklidnila ![]()
Hlavně, že jsme jí říkali, že je to normálmní, že se počasí u nás střídá. Teď si z ní furt někdo dělá srandu, jak se do práce brodil tou pouští ![]()
@Bábrdl píše:
Je jedno, na co hraješ a nehraješ. Meteorologické léto začíná 1.6., okolo 20.6. začíná atronomické léto, tzn. je letní slunovrat.
1.6. ještě není. ![]()
@Bábrdl píše:
Kolegyně, která takhle šířila v dubnu paniku, už se taky uklidnila
Hlavně, že jsme jí říkali, že je to normálmní, že se počasí u nás střídá. Teď si z ní furt někdo dělá srandu, jak se do práce brodil tou pouští
ale to, že pár dní prší, fakt spodní vodě nepomůže, vidím to u nás na výšce vody ve studni
@aiwwa píše:
ale to, že pár dní prší, fakt spodní vodě nepomůže, vidím to u nás na výšce vody ve studni
Přijdou tři čtyři vlhčí jara a budeme bečet, že jsou záplavy ![]()
Kdyby bylo tepleji a míň pršelo, vůbec by mi to nevadilo, naučili bychom se líp s vodou hospodařit a bylo by. Jenže to se neděje… ![]()