Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Bábrdl @sirikit Holky, když už se chcete vysmívat těm „panikářům“ a pouštět se do ekologických témat, doporučuji si o problému nejprve trochu nastudovat. Kdybyste o globálním oteplování věděly alespoň něco málo, nikdy byste takovou hloupost nemohly napsat. Extrémnější změny počasí např. v podobě větších děšťových srážek, které vedou až k povodním, jsou jedním z jeho projevů. Víte o tom, že spodní vody dodnes nejsou ani na polovině běžných hodnot? Půda totiž srážky nezvládá vsakovat a téměř vše odteče zpět do moře…
U nás je už zákaz zalévání a napouštění bazénů od začátku května. Teda myšleno pitnou vodou.
Člověk musí být otužilý, pak nevadí koupat se i v mírném mrazu.
![]()
@modravlocka píše:
@Bábrdl @sirikit Holky, když už se chcete vysmívat těm „panikářům“ a pouštět se do ekologických témat, doporučuji si o problému nejprve trochu nastudovat. Kdybyste o globálním oteplování věděly alespoň něco málo, nikdy byste takovou hloupost nemohly napsat. Extrémnější změny počasí např. v podobě větších děšťových srážek, které vedou až k povodním, jsou jedním z jeho projevů. Víte o tom, že spodní vody dodnes nejsou ani na polovině běžných hodnot? Půda totiž srážky nezvládá vsakovat a téměř vše odteče zpět do moře…
Respekt. Aspoň ať si chytnou za nos, zimomřivé babky.
@modravlocka píše:
Taky myslím. My mívali ve studni kolem 150 cm vody. Poslední tři roky už jen 70 cm. Loni v létě rekord, 35, sousedům došla voda úplně…
Potok u nás loni v červnu přestal téci, normálně kolem 50 cm vody, ani po posledních deštích se neobnovil…
Komu je zima, měl by se zvednout a cvičně oběhnout kolečko kolem baráku. ![]()
Já si myslím, že zas bude katastrofické léto jako bylo minulý rok, akorát si ještě chvilinku počkáme. Minulý rok bylo taky chladněji do půlky července, přes den se to občas když nefoukalo dalo na kraťasy, ale většinou to chtělo džíny a mikinu a jak sme se pak pařili
A také se na to netěším, jakmile je víc jak 25 stupňů tak pokud nejsem někde u rybníka, tak mi je mdlo, jsem splavená, hrůza. Letos se ani k vodě nedostanu protože mám dvouměsíční holku, tak jsem zvědavá, jak bude horka zvládat ona. Máme starej a velkej barák, dole je krásně, třeba 21 stupňů a venku může být klidně 40, ale v prvním patře pod střechou kde máme ložnici se to nedá
A nejhorší je, když ani trochu nezafouká a pokoj se nemá jak vyvětrat
@Kristynka22 my jsme přestěhovali ložnici z podkroví do přízemí, v létě se tam nedá být, ale jako mám tam kaktusy a palmy, těm se tam daří. ![]()
@Kristynka22 píše:
Já si myslím, že zas bude katastrofické léto jako bylo minulý rok, akorát si ještě chvilinku počkáme. Minulý rok bylo taky chladněji do půlky července, přes den se to občas když nefoukalo dalo na kraťasy, ale většinou to chtělo džíny a mikinu a jak sme se pak pařiliA také se na to netěším, jakmile je víc jak 25 stupňů tak pokud nejsem někde u rybníka, tak mi je mdlo, jsem splavená, hrůza. Letos se ani k vodě nedostanu protože mám dvouměsíční holku, tak jsem zvědavá, jak bude horka zvládat ona. Máme starej a velkej barák, dole je krásně, třeba 21 stupňů a venku může být klidně 40, ale v prvním patře pod střechou kde máme ložnici se to nedá
A nejhorší je, když ani trochu nezafouká a pokoj se nemá jak vyvětrat
Takové extrémy jako minulé léto nehrozí.
@aiwwa píše:
@Kristynka22 my jsme přestěhovali ložnici z podkroví do přízemí, v létě se tam nedá být, ale jako mám tam kaktusy a palmy, těm se tam daří.
Vy doma už teď netopíte?
Všichni kolem mě topí, to jen tady na em zíram, jaká jsou údajně teď tepla, všichni nadávaji na tuhle Sibiř, teď jsem venku v nazouvákách a nohy mě zebou.
Chci tropy, tohle je na mašli počasí. Konec května a taková Sibiř tady.
@modravlocka píše:
Dobrý. A myslíš, že to ovlivním nezalitím muškátů a popelením se místo sprchy ve vnuččině pískovišti? ![]()
@Klopotkova píše:
Vy doma už teď netopíte?
Všichni kolem mě topí, to jen tady na em zíram, jaká jsou údajně teď tepla, všichni nadávaji na tuhle Sibiř, teď jsem venku v nazouvákách a nohy mě zebou.
Ne, fakt netopíme. Celou noc okno u postele na ventilačku. Doma máme aktuálně 19,5 stupně. V zimě topíme v noci na 17-18, přes den do těch 19. Ponožky nosím jen v zimě ven. Já se otužuju, od dětství. Zkus to.
@Klopotkova píše:
Vy doma už teď netopíte?
Taky chci tropy! Miluju leto a tenhle kveten uz me pekne s.re!Doma topime o ostošest!
@aiwwa píše:
Já mám taky plán C, na léto. Jmenuje se Island.![]()
![]()
tam už jsem já tak jestli se vejdeš. Na stravě se jistě domluvíme ![]()
@Klopotkova jsem se schválně šla podívat ven na teploměr - 17 stupňů. To je na kraťasy a sandály.