Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@modravlocka píše:
Ještě je tu plán C, o kterém začínám silně uvažovat: Odjet se ohřát do teplých krajů.
Já mám taky plán C, na léto. Jmenuje se Island.
![]()
@aiwwa píše:
Děláš, jak kdyby bylo deset pod nulou.
no je pravda ze ja se byla vcera projit jako v teply bunde a satek na krku
jenze tady na horach je proste chladnejc. a casy, kdy jsem milovala mega vedra jsou taky pryc
ale slunicko mam rada, to jo.ale klidne at i zaprsi. nejhezci jsou jarni a letni podvecery venku
ta priroda je ve vecernim svetle uzasna ![]()
@aiwwa píše:
Já mám taky plán C, na léto. Jmenuje se Island.![]()
![]()
jeeeee jedes?
zavist ![]()
@malá_holka píše:
jeeeee jedes?![]()
![]()
zavist
Jo, jestli bude léto jako loni, tak jedu, nafurt. ![]()
@aiwwa píše:
Jo, jestli bude léto jako loni, tak jedu, nafurt.
@malá_holka píše:![]()
![]()
covece ja si taky, vezmes me s sebou?
Klidně ![]()
@sirikit píše:
Dobrý.
A ulevil Ti ten upřímný výlev nějak?
Mám ráda tohle: „Bože, dej mi sílu ovlivnit věci, které ovlivnit můžu. Trpělivost snášet ty, které ovlivnit nemůžu. A moudrost, abych je od sebe dokázala rozlišit.“Jako, jestli jsem pobrala dost moudrosti, to úplně nevím.
Ale že s aktuálním počasím nehnu, to je mi jasný na první dobrou, takže v návodu volím plán B). Trpělivost.
Nijak zvlášť mi neulevil
![]()
Tohle já neumím. Musím upřímně říct, že jsem zpruzená.
![]()
@malá_holka píše:
jeeeee jedes?![]()
![]()
zavist
@aiwwa
Taky závist, Island mě neskutečně táhne
- ale obávám se drahota. ![]()
A pak ještě Irsko, Skotsko a obecně sever - a to si ještě určitě dopřeju. ![]()
Jak pořád jezdím tou Vysočinou, včera jsem fascinovaně koukala na vodu stojící na polích, jak nestíhala vsakovat, to už jsme pár let nezažili.
![]()
A úplně jasně zelená tráva, ne takový to zoufale temný, později slámovitě vysušený.
Nádherná krajina.
A třeba ta voda zastaví v rozletu i kůrovce, to je opravdu neštěstí. Žíznivý stromy nemají brouka čím ulít - tak snad se to letos trochu zlepší.
@Bábrdl píše:
Nijak zvlášť mi neulevil![]()
![]()
Tohle já neumím. Musím upřímně říct, že jsem zpruzená.![]()
@sirikit píše:![]()
Kliiiid, ono to teplo určitě přijde. Když ne letos, tak napřesrok.
Nebo pak někdy.
Bať.
To je jediná výhoda tohohle květnového listopadu.
Že se příroda vysmála všam těm panikářům, jak se hrozně otepluje a jak tady bude poušť. Tohle je mírný pás, horké a suché roky se střídají s těmi chladnými a dešťivými. ![]()
@sirikit píše:
@aiwwa
Taky závist, Island mě neskutečně táhne![]()
- ale obávám se drahota.
A pak ještě Irsko, Skotsko a obecně sever - a to si ještě určitě dopřeju.
Jak pořád jezdím tou Vysočinou, včera jsem fascinovaně koukala na vodu stojící na polích, jak nestíhala vsakovat, to už jsme pár let nezažili.![]()
A úplně jasně zelená tráva, ne takový to zoufale temný, později slámovitě vysušený.
Nádherná krajina.A třeba ta voda zastaví v rozletu i kůrovce, to je opravdu neštěstí. Žíznivý stromy nemají brouka čím ulít - tak snad se to letos trochu zlepší.
Vysočinu taky miluju.
@Bábrdl píše:
Bať.To je jediná výhoda tohohle květnového listopadu.Že se příroda vysmála všam těm panikářům, jak se hrozně otepluje a jak tady bude poušť. Tohle je mírný pás, horké a suché roky se střídají s těmi chladnými a dešťivými.
Tohle je perfektně řečeno. ![]()
Já loni v uzavřence upadla v nemilost, když jsem odmítala propadat katastrofickým scénářům ohledně sucha a málem kriminalizaci bezcharakterních zahrádkářů, kteří si v horkách zalejou zahrádku, a co teprve ti prevíti s „mořem“ na zahradě.
![]()
Tvrdila jsem přesně to, co Ty: naše příroda je na tyhle výkyvy naprogramovaná a poradí si.
Sucha, echt mrazy, petrklice v lednu (zažila jsem..),pak záplavy a furt dokola.
Mírný pásmo, miluju tyhle změny. ![]()
Snáz to nesu nejspíš díky tomu, že jsem „všudezdejší“ jak pohádková babička, pořád někde uprostřed krajiny, a tím pádem beru ty výkyvy tak nějak přirozeněji, než když je člověk zavřenej ve městě v bytě a na sluníčko čeká jak na smilování.
Ty přechody z deště do útulnýho auta, kapky na sklech - a pak doma zjišťování, jestli pořád ještě prší, pohledem z okna koupelny nebo kuchyně na jezírko s leknínem. ![]()
Nebo rozzářený letní ráno, kdy si beru kafe na polštářkový posezení pod ořech.
Viděno takhle je hezký vlastně úplně každý počasí - takže u mě se zpruzelost nedostavuje.
K tý vodě se ještě vyvalíme, neboj. ![]()
@aiwwa píše:
Já mám taky plán C, na léto. Jmenuje se Island.![]()
![]()
Tam se všechny chladnomilky nevejdeme ![]()