Studium medicíny při těhotenství

Napsat příspěvek
Velikost písma:
13010
10.1.24 22:42
@guineapig píše:
Ale realitu skloubení ordinace/ práce v nemocnici a péče o dvě nebo i více dětí znám z reálu od řady kamarádek a časem ji poznám i u sebe :jazyk:

práce v nemocnici jako zaměstnanec skloubit jde

ve vlastní ordinaci pak ale poměrně těžko, protože tam člověk prostě musí bejt a nemůže nebejt

ještě možná ta stomatologie, nějaký malý úvazek ve vlastním tzn být tam jen některé dny…na děti chodí spolehlivá chůva, to jde…

ale klasická ordinace praktika / vlastní / nebo pediatra / vlastní / dohromady s malýma dětma moc nejde, je tam třeba být denně, řešit provozní starosti, firmu…hromadu administrativy, takže pak jedině dvě chůvy nebo pokrejvat rozpisem spolehlivých babiček

:think:

takže ideálně ty děti nějak šolichat horko těžko :mrgreen: po škole během zácviku, během praxí, během přípravy na atestaci a pak nějak relativně rychle po atestaci

/ jak i většina činí, si myslím /

já když se učila na atestaci, měla jedno tříleté a druhé jsem čekala…a na dny učení mi chodila chůva, brala dítě ven, hrála si s ním, ohřála mu oběd a já se učila v klidu, večer navařila a tak

tříletému šlo dobře vysvětlit že máma se musí učit, chápal to, zamával mi a běžel ven s chůvou

mám známou, 4 děti, vystudovala, děti měla až po škole…a už se k medicíně nikdy nevrátila a nedělá to… :nevim: její životní příběh byl jiný, a dobrý a naplněný, akorát halt nedělá ve svém studovaném oboru

Příspěvek upraven 10.01.24 v 22:43

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1841
10.1.24 22:43
@Janli píše:
@Borrealis mě přijde, že si zakladatelka chce odškrtnout další životní metu a absolutně nemá páru, co to obnáší.

Tak to je docela trefně napsáno. Přijde mi, že po tom dítěti ani nějak neprahne, prostě si to chce odškrtnout, jak píšeš. Vůbec v té své rovnici nepočítá s proměnou mateřské lásky a pouta k tomu dítěti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13010
10.1.24 22:44
@guineapig píše:
Tak to je docela trefně napsáno. Přijde mi, že po tom dítěti ani nějak neprahne, prostě si to chce odškrtnout, jak píšeš. Vůbec v té své rovnici nepočítá s proměnou mateřské lásky a pouta k tomu dítěti.

a tak to je asi ve věku kolem maturity normální :D že jo?

chápu že někdo je hodně plánovací typ, toho stejně život nakonec naučí, že…že plány jsou plány a realita jinde

kor kolem dětí

tak jí možná uklidnuje, že si udělá „dokonalý plán“, škoda že se za 5 let nedovíme pokračování, myslím že to bude naprosto :mrgreen: jinak, ale taky určitě dobře :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
marie ja
10.1.24 22:46
@Janli píše:
@Borrealis mě přijde, že si zakladatelka chce odškrtnout další životní metu a absolutně nemá páru, co to obnáší.

Obnáší to hodně. Je mi jasné, že medicína je sama o sobě neskutečně těžká. Každý na to ale nahlíží individuálně. Můj hlavní cíl je samozřejmě vystudování medicíny do čehož hodlám dát vše co jde. Sice jsem o sobě řekla, že jsem plánovač ale spíše mě zajímaly zkušenosti dalších žen, kdyby na tuto situaci náhodou došlo.;)

• Citovat
  • Upravit
Janli
10.1.24 22:47
@guineapig píše:

Já myslím, že to je taková mladá ambiciózní, leč pěkně naivní holčina, která nemá ani páru, co těhotenství a mateřství obnáší…

• Citovat
  • Upravit
Janli
10.1.24 22:49
@marie ja píše:
Obnáší to hodně. Je mi jasné, že medicína je sama o sobě neskutečně těžká. Každý na to ale nahlíží individuálně. Můj hlavní cíl je samozřejmě vystudování medicíny do čehož hodlám dát vše co jde. Sice jsem o sobě řekla, že jsem plánovač ale spíše mě zajímaly zkušenosti dalších žen, kdyby na tuto situaci náhodou došlo.;)

Nejde o to, co obnáší studium, ale hlavně co obnáší těhotenství a mateřství. To samotný je na plný úvazek a víc. Dovedeš si představit, že třeba rok a půl spíš přerušovaně tři hodiny denně a máš u toho ještě studovat?

• Citovat
  • Upravit
13010
10.1.24 22:50
@marie ja píše:
Můj hlavní cíl je samozřejmě vystudování medicíny do čehož hodlám dát vše co jde. Sice jsem o sobě řekla, že jsem plánovač ale spíše mě zajímaly zkušenosti dalších žen, kdyby na tuto situaci náhodou došlo.;)

a dyt jo, když za tím takhle nadšeně :palec: půjdete, tož to určitě vystudujete

měla jsem jednu kamarádku, co měla dítě v šestém ročníku, docela i plánovaně

bohatý manžel, podnikal, a jí na dítě přijela máma, střídala se s tchyni, a vykrývala to občas chůvou

takže tři další osoby se staraly o její dítě, aby mohla dostudovat, nějak si to rozložila, chodila s luxusníma kabelčičkama / :mrgreen: / a nějak to dostudovala, ale zbejval jí už jen kousek…

takže vše jde, když je patřičné zázemí, nicméně dříve než na šesták bych si to první vážně neplánovala, bo…/ viz vejš / se to moc nedá a nestojí to za to

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1841
10.1.24 22:52
@Borrealis píše:
a tak to je asi ve věku kolem maturity normální :D že jo?

chápu že někdo je hodně plánovací typ, toho stejně život nakonec naučí, že…že plány jsou plány a realita jinde

kor kolem dětí

tak jí možná uklidnuje, že si udělá „dokonalý plán“, škoda že se za 5 let nedovíme pokračování, myslím že to bude naprosto :mrgreen: jinak, ale taky určitě dobře :kytka:

Jo, jasně že je. Mě to připomnělo mě, někdy v prváku na gymplu, kdy jsem toužila studovat medicínu a taky jsem si to plánovala, jak v necelých 25 skončím, takže když v 25 otěhotním, budu mít děti ještě mladá atd. :mrgreen: Nějak mi nedocházelo, že taky asi bude dobrý po škole mít nějakou praxi, že otěhotnět člověk nemusí hned, že nemusím v té době mít ani partnera… no taky jsem byla plánovačka :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
marie ja
10.1.24 22:53
@guineapig píše:

Po dítěti bych řekla, že prahnu dost ale rozhodně se do toho hnát nechci když vím čeho chci dosáhnout. Obecně mám ale neskutečnou lásku k dětem. Jen bych děti chtěla odložit po vysoké což třeba by v budoucnu nemuselo vyjít. Proto jsem i zmínila hlavně to o čem jsem hodně s partnerem diskutovala. Přijde mi ale důležité to s ním předem probrat, abychom aspoň trochu věděli, co by nás čekalo (pokud bychom spolu zůstali samozřejmě v což věřím ale chápu “moc mladá na to to vědet”. Ráda plánuji vím, že život nejde podle plánu ale chci mít aspoň představu do čeho bych šla.

• Citovat
  • Upravit
marie ja
10.1.24 22:56
@Janli píše:
Nejde o to, co obnáší studium, ale hlavně co obnáší těhotenství a mateřství. To samotný je na plný úvazek a víc. Dovedeš si představit, že třeba rok a půl spíš přerušovaně tři hodiny denně a máš u toho ještě studovat?

Tak já mám obecně se spánkem neskutečné problémy a nakládám na sebe dost, proto mě také napadlo, že bych to dohromady teoreticky zvládnout mohla. To ve výsledku pravda být nemusí za pár let ale uvidíme jak se to vyvine.😹

• Citovat
  • Upravit
13010
10.1.24 22:58

@guineapig
hezkyyyyy :mrgreen: :palec:

mě vykolejila spolubydla na koleji

hned asi první týden mi nahlásila svůj plán " ve třetáku se vdám, ve čtvrtáku první dítě, v šestým druhý "

8o

já na to čuměla jak jelen, ona žádného kluka neměla, ale měla už pěkný plán

kupodivu se fakt v 4. roč vdala…a děti měla až dlouho po škole, později než já…ale ten jasný plán mě fascinoval jak málo co

jsem na ní koukala a připadala jsem si jak mizerná třtina ve větru se klátící…bez plánu, bez pěnez, bez nápadů… :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13010
10.1.24 23:01
@marie ja píše:
Tak já mám obecně se spánkem neskutečné problémy a nakládám na sebe dost, proto mě také napadlo, že bych to dohromady teoreticky zvládnout mohla. To ve výsledku pravda být nemusí za pár let ale uvidíme jak se to vyvine.😹

ajta krajta

jak " máte neskutečné problémy se spánkem " na střední škole

fakt?

hele děvče, toto by se mělo řešit a to už dříve než budete na vš…na té medicíně vám naloží tolik, a ještě pobouchají po zádech bičem, abyste se z toho pak nezhroutila

:think:

takový ty holky perfekcionistky, vše „pod kontrolou "…“ vše zvládám za jedna "…ty se pak hroutily a končívaly všelijak… / fakt to nemyslím absolutně nijak zle, ale na tohle pozor /
:think: budte na sebe opatrnější a laskavější

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13010
10.1.24 23:03
@marie ja píše:
Ráda plánuji vím, že život nejde podle plánu ale chci mít aspoň představu do čeho bych šla.

popravdě, tu představu nemáte a mít nebudete

ale to nevadí

ono málokdo

to je naprosto v pořádku :mavam: a ničemu to nevadí

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
marie ja
10.1.24 23:07
@Borrealis píše:
popravdě, tu představu nemáte a mít nebudete

ale to nevadí

ono málokdo

to je naprosto v pořádku :mavam: a ničemu to nevadí

To máte zase pravdu. I v jiném příspěvku jsem četla jak to hodně žen zvládalo ale také hodně ne. Takže je to takové 50/50. Určitě jsem si z toho dost vzala a věřím, že až bude čas tak udělám správné rozhodnutí.😊

• Citovat
  • Upravit
13010
10.1.24 23:11
@marie ja píše:
To máte zase pravdu. I v jiném příspěvku jsem četla jak to hodně žen zvládalo ale také hodně ne. Takže je to takové 50/50. Určitě jsem si z toho dost vzala a věřím, že až bude čas tak udělám správné rozhodnutí.😊

hele, spíše se připravte na to, a to jak s medicínou, tak i pak s dětma

že z vás bude něco jako rákos co vlaje ve větru a snaží se neulítnout a přežít 8)

budete valit oči na škole, pak po škole, pak kolem dětí…jedno v jakém pořadí, nic nebude jak byl plán a zjistíte jak neuvěřitelné schopnosti improvizace a přizpůsobení se máte

možná o tom to je, kdo ví :think:

já asi měla na škole taky nějaký plán, ale přesně nevím, už si na to nepamatuji…roky nespání ve službách a další roky nespání kolem děti mi udělaly z paměti děravý cedník, a tak prostě nevím :mrgreen: a asi jedině dobře

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí

Petr, Ida a miminko

• (3.7) + 3 recenze