Studium medicíny při těhotenství
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
@guineapig píše:
Ale realitu skloubení ordinace/ práce v nemocnici a péče o dvě nebo i více dětí znám z reálu od řady kamarádek a časem ji poznám i u sebe
práce v nemocnici jako zaměstnanec skloubit jde
ve vlastní ordinaci pak ale poměrně těžko, protože tam člověk prostě musí bejt a nemůže nebejt
ještě možná ta stomatologie, nějaký malý úvazek ve vlastním tzn být tam jen některé dny…na děti chodí spolehlivá chůva, to jde…
ale klasická ordinace praktika / vlastní / nebo pediatra / vlastní / dohromady s malýma dětma moc nejde, je tam třeba být denně, řešit provozní starosti, firmu…hromadu administrativy, takže pak jedině dvě chůvy nebo pokrejvat rozpisem spolehlivých babiček
takže ideálně ty děti nějak šolichat horko těžko
po škole během zácviku, během praxí, během přípravy na atestaci a pak nějak relativně rychle po atestaci
/ jak i většina činí, si myslím /
já když se učila na atestaci, měla jedno tříleté a druhé jsem čekala…a na dny učení mi chodila chůva, brala dítě ven, hrála si s ním, ohřála mu oběd a já se učila v klidu, večer navařila a tak
tříletému šlo dobře vysvětlit že máma se musí učit, chápal to, zamával mi a běžel ven s chůvou
mám známou, 4 děti, vystudovala, děti měla až po škole…a už se k medicíně nikdy nevrátila a nedělá to…
její životní příběh byl jiný, a dobrý a naplněný, akorát halt nedělá ve svém studovaném oboru
Příspěvek upraven 10.01.24 v 22:43
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Janli píše:
@Borrealis mě přijde, že si zakladatelka chce odškrtnout další životní metu a absolutně nemá páru, co to obnáší.
Tak to je docela trefně napsáno. Přijde mi, že po tom dítěti ani nějak neprahne, prostě si to chce odškrtnout, jak píšeš. Vůbec v té své rovnici nepočítá s proměnou mateřské lásky a pouta k tomu dítěti.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@guineapig píše:
Tak to je docela trefně napsáno. Přijde mi, že po tom dítěti ani nějak neprahne, prostě si to chce odškrtnout, jak píšeš. Vůbec v té své rovnici nepočítá s proměnou mateřské lásky a pouta k tomu dítěti.
a tak to je asi ve věku kolem maturity normální
že jo?
chápu že někdo je hodně plánovací typ, toho stejně život nakonec naučí, že…že plány jsou plány a realita jinde
kor kolem dětí
tak jí možná uklidnuje, že si udělá „dokonalý plán“, škoda že se za 5 let nedovíme pokračování, myslím že to bude naprosto
jinak, ale taky určitě dobře ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Janli píše:
@Borrealis mě přijde, že si zakladatelka chce odškrtnout další životní metu a absolutně nemá páru, co to obnáší.
Obnáší to hodně. Je mi jasné, že medicína je sama o sobě neskutečně těžká. Každý na to ale nahlíží individuálně. Můj hlavní cíl je samozřejmě vystudování medicíny do čehož hodlám dát vše co jde. Sice jsem o sobě řekla, že jsem plánovač ale spíše mě zajímaly zkušenosti dalších žen, kdyby na tuto situaci náhodou došlo.;)
- Citovat
- Upravit
@guineapig píše:
Já myslím, že to je taková mladá ambiciózní, leč pěkně naivní holčina, která nemá ani páru, co těhotenství a mateřství obnáší…
- Citovat
- Upravit
@marie ja píše:
Obnáší to hodně. Je mi jasné, že medicína je sama o sobě neskutečně těžká. Každý na to ale nahlíží individuálně. Můj hlavní cíl je samozřejmě vystudování medicíny do čehož hodlám dát vše co jde. Sice jsem o sobě řekla, že jsem plánovač ale spíše mě zajímaly zkušenosti dalších žen, kdyby na tuto situaci náhodou došlo.;)
Nejde o to, co obnáší studium, ale hlavně co obnáší těhotenství a mateřství. To samotný je na plný úvazek a víc. Dovedeš si představit, že třeba rok a půl spíš přerušovaně tři hodiny denně a máš u toho ještě studovat?
- Citovat
- Upravit
@marie ja píše:
Můj hlavní cíl je samozřejmě vystudování medicíny do čehož hodlám dát vše co jde. Sice jsem o sobě řekla, že jsem plánovač ale spíše mě zajímaly zkušenosti dalších žen, kdyby na tuto situaci náhodou došlo.;)
a dyt jo, když za tím takhle nadšeně
půjdete, tož to určitě vystudujete
měla jsem jednu kamarádku, co měla dítě v šestém ročníku, docela i plánovaně
bohatý manžel, podnikal, a jí na dítě přijela máma, střídala se s tchyni, a vykrývala to občas chůvou
takže tři další osoby se staraly o její dítě, aby mohla dostudovat, nějak si to rozložila, chodila s luxusníma kabelčičkama /
/ a nějak to dostudovala, ale zbejval jí už jen kousek…
takže vše jde, když je patřičné zázemí, nicméně dříve než na šesták bych si to první vážně neplánovala, bo…/ viz vejš / se to moc nedá a nestojí to za to
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Borrealis píše:
a tak to je asi ve věku kolem maturity normálníže jo?
chápu že někdo je hodně plánovací typ, toho stejně život nakonec naučí, že…že plány jsou plány a realita jinde
kor kolem dětí
tak jí možná uklidnuje, že si udělá „dokonalý plán“, škoda že se za 5 let nedovíme pokračování, myslím že to bude naprostojinak, ale taky určitě dobře
Jo, jasně že je. Mě to připomnělo mě, někdy v prváku na gymplu, kdy jsem toužila studovat medicínu a taky jsem si to plánovala, jak v necelých 25 skončím, takže když v 25 otěhotním, budu mít děti ještě mladá atd.
Nějak mi nedocházelo, že taky asi bude dobrý po škole mít nějakou praxi, že otěhotnět člověk nemusí hned, že nemusím v té době mít ani partnera… no taky jsem byla plánovačka ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@guineapig píše:
Po dítěti bych řekla, že prahnu dost ale rozhodně se do toho hnát nechci když vím čeho chci dosáhnout. Obecně mám ale neskutečnou lásku k dětem. Jen bych děti chtěla odložit po vysoké což třeba by v budoucnu nemuselo vyjít. Proto jsem i zmínila hlavně to o čem jsem hodně s partnerem diskutovala. Přijde mi ale důležité to s ním předem probrat, abychom aspoň trochu věděli, co by nás čekalo (pokud bychom spolu zůstali samozřejmě v což věřím ale chápu “moc mladá na to to vědet”. Ráda plánuji vím, že život nejde podle plánu ale chci mít aspoň představu do čeho bych šla.
- Citovat
- Upravit
@Janli píše:
Nejde o to, co obnáší studium, ale hlavně co obnáší těhotenství a mateřství. To samotný je na plný úvazek a víc. Dovedeš si představit, že třeba rok a půl spíš přerušovaně tři hodiny denně a máš u toho ještě studovat?
Tak já mám obecně se spánkem neskutečné problémy a nakládám na sebe dost, proto mě také napadlo, že bych to dohromady teoreticky zvládnout mohla. To ve výsledku pravda být nemusí za pár let ale uvidíme jak se to vyvine.😹
- Citovat
- Upravit
@guineapig
hezkyyyyy
![]()
mě vykolejila spolubydla na koleji
hned asi první týden mi nahlásila svůj plán " ve třetáku se vdám, ve čtvrtáku první dítě, v šestým druhý "
já na to čuměla jak jelen, ona žádného kluka neměla, ale měla už pěkný plán
kupodivu se fakt v 4. roč vdala…a děti měla až dlouho po škole, později než já…ale ten jasný plán mě fascinoval jak málo co
jsem na ní koukala a připadala jsem si jak mizerná třtina ve větru se klátící…bez plánu, bez pěnez, bez nápadů… ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@marie ja píše:
Tak já mám obecně se spánkem neskutečné problémy a nakládám na sebe dost, proto mě také napadlo, že bych to dohromady teoreticky zvládnout mohla. To ve výsledku pravda být nemusí za pár let ale uvidíme jak se to vyvine.😹
ajta krajta
jak " máte neskutečné problémy se spánkem " na střední škole
fakt?
hele děvče, toto by se mělo řešit a to už dříve než budete na vš…na té medicíně vám naloží tolik, a ještě pobouchají po zádech bičem, abyste se z toho pak nezhroutila
takový ty holky perfekcionistky, vše „pod kontrolou "…“ vše zvládám za jedna "…ty se pak hroutily a končívaly všelijak… / fakt to nemyslím absolutně nijak zle, ale na tohle pozor /
budte na sebe opatrnější a laskavější
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@marie ja píše:
Ráda plánuji vím, že život nejde podle plánu ale chci mít aspoň představu do čeho bych šla.
popravdě, tu představu nemáte a mít nebudete
ale to nevadí
ono málokdo
to je naprosto v pořádku
a ničemu to nevadí
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Borrealis píše:
popravdě, tu představu nemáte a mít nebudeteale to nevadí
ono málokdo
to je naprosto v pořádkua ničemu to nevadí
To máte zase pravdu. I v jiném příspěvku jsem četla jak to hodně žen zvládalo ale také hodně ne. Takže je to takové 50/50. Určitě jsem si z toho dost vzala a věřím, že až bude čas tak udělám správné rozhodnutí.😊
- Citovat
- Upravit
@marie ja píše:
To máte zase pravdu. I v jiném příspěvku jsem četla jak to hodně žen zvládalo ale také hodně ne. Takže je to takové 50/50. Určitě jsem si z toho dost vzala a věřím, že až bude čas tak udělám správné rozhodnutí.😊
hele, spíše se připravte na to, a to jak s medicínou, tak i pak s dětma
že z vás bude něco jako rákos co vlaje ve větru a snaží se neulítnout a přežít ![]()
budete valit oči na škole, pak po škole, pak kolem dětí…jedno v jakém pořadí, nic nebude jak byl plán a zjistíte jak neuvěřitelné schopnosti improvizace a přizpůsobení se máte
možná o tom to je, kdo ví ![]()
já asi měla na škole taky nějaký plán, ale přesně nevím, už si na to nepamatuji…roky nespání ve službách a další roky nespání kolem děti mi udělaly z paměti děravý cedník, a tak prostě nevím
a asi jedině dobře
- načítám...
- Citovat
- Zmínit