Studium medicíny při těhotenství

Napsat příspěvek
Velikost písma:
809
11.1.24 01:40
@Janli píše:
Stačí malá komplikace a celý těhotenství proležíš, dítě se narodí předčasně a jsi na měsíce zapykaná. Plánovat dítě na studium je dost nezodpovědný, už jen kvůli stresu, co mimčo ještě v děloze zažije a taky si tě jako mámu první roky fakt neužije.

Přesně. Za mě je zakladatelka velmi naivní. Ono je něco úplně jiné studium na gymnáziu a na vysoké škole.
Ano, někomu se studium s dítětem povede a školu dokončí, ale je to extrémně náročné. Bez obou babiček, finančně zajištěného manžela, který ženu bude život a platit hlídání to podle mě nejde. Na druhou stranu je spousta žen, které kvůli těhotenství a dítěti studium přeruší a už nikdy nedokončí. Takže pozor na tzv. klam přeživšího, aby jsi díky pár pozitivním příběhům zakladatelko nenabyla dojmu, že to jde levou zadní.
Momentálně studuji teda jiný obor, jedna paní si teď dodelavala předměty a praxe po 7 letech přerušení (trochu nechápu, jak je to vůbec možné). V každém případě při studiu neplánovaně otěhotněla, těhotenství měla prý strašně komplikované, takže musela studium přerušit. Nakonec pak měla ještě druhé dítě. Když nám jedna vyučující tuto „novou“ spolužačku představovala, hned zazertovala, ať my ostatní radši první dostudujeme, protože rodičovství se studium kloubi hrozně těžce.
A nikdy nevíš, jak u tebe probíhat těhotenství, porod nebo jestli dítě nebude třeba nemocné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8881
11.1.24 06:01

Gymnázium zakladatelka ještě nepotvrdila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Kolicek95
11.1.24 06:30
@guineapig píše:
Jo, jasně že je. Mě to připomnělo mě, někdy v prváku na gymplu, kdy jsem toužila studovat medicínu a taky jsem si to plánovala, jak v necelých 25 skončím, takže když v 25 otěhotním, budu mít děti ještě mladá atd. :mrgreen: Nějak mi nedocházelo, že taky asi bude dobrý po škole mít nějakou praxi, že otěhotnět člověk nemusí hned, že nemusím v té době mít ani partnera… no taky jsem byla plánovačka :lol:

Tak já třeba pracovala fakt jen rok a teď jsem s dětmi doma :) Původně jsem plánovala děti spíš po atestaci. :D Přičichla jsem k oboru, takže vím, že mě baví a vím, kam se vracet. Zároveň nemám kmen, takže mi nepropadnou žádné kurzy, budou ke mně přistupovat jako k absolventovi. Jinak já jsem z ara, jak chce zakladatelka. To je překvapivě velice family friendly obor s možností zkrácených úvazků. Taky na podzim budu na zkráceny úvazek nastupovat. Až budu atestovat, tak by dětem mělo být 7 a 8 let, to by snad mělo jít :think:.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
11.1.24 08:11

Zakladatelko, myslim, ze tvoje uvazovani je zcela predcasne. Pokud jsem to dobre pochopila, medicinu teprve planujes, cekaji te přijímací zkousky (pokud tedy nebudes prijata na zaklade vyborneho prospechu). A taky pises, ze pres Tvoje studia nejede vlak.

Pokud se na medicinu dostanes (to Ti moc preju), teprve uvidis, co te ceka, kolik studium zabere casu, jak ho ty zvladas a jestli si to tohoto „kolotoce“ chces porizovat deti.

Ja jsem promovala pred 10-ti lety, nebyla jsem tedy na vseobecnem oboru, ale i tak studium bylo dost narocne a vyzadovalo 100%ucast i na prednaskach. Vseobecnych lekaru mam dost znamych a mame je i v rodine. Neznam nikoho v me generaci, kdo by mel deti behem studia, vsichni az po promoci, mezi atestacemi.
Medicina je opravdu narocny obor. Ted jako mama 2 malych děti si nedokazu predstavit, ze bych mela studovat pregradual. I kdyz bohuzel, mam takovy pocit, ze cas poridit si dite u lekarky neni nikdy vhodny.

Byt na Tvem miste, jdi si za vysnenym oborem a tyto veci planuj az v prubehu. Je to jeste dlouha doba a jak se rika „clovek mini, Bůh mění“.

Prosim o zachovani anonymu.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
11.1.24 15:05

Znam doktorku, ktera mela dite pri studiu a aby to zvladla, o dite se starala prevazne babicka. Doted s tim ditetem ma velice problematicky vztah a dite je tim po psychicke strance poznamenane taky a promita se to do jeho vztahu. Ja bych do toho nesla. Dite bych si poridila, az na nej budu mit cas.

• Citovat
  • Upravit
5684
11.1.24 18:04

Buď rodičovství, nebo medicínu. Kombinace obojího povede k tomu, že budeš mizerná studentka i mizerná matka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí

Petr, Ida a miminko

• (3.7) + 3 recenze