Studium práv ve 35 letech
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
- Citovat
- Upravit
@Ina.kch píše: Více
Na tohle by ti měli odpovědět mladí právnící, kde kolikrát sami platí za to, aby měli stáž udělanou v nějaké renomované právní kanceláři. Jelikož to není jen studium, pak musíš dělat ještě 3 roky otroka, abys mohla dělat advokátní zkoušku. Takže se to množství let s mizerným výdělkem dost protahuje. Vím, že tohle nedalo spousta mladých bez závazků.
Příspěvek upraven 16.05.25 v 20:56
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jak máš staré děti? Já studovala, když byly ve školce, musela jsem si rozšířit aprobaci a pak ještě jednu věc a byl to mazec. Pokud jsou větší a už tě tolik nepotřebují, směle do toho.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Práva mám, upřímně - při dobré organizaci rozvrhu byl prostor 1-2 dny týdně pracovat jako paralegal v nějaké advokátce. Za mě byly povinné semináře, přednášky ne, ale už je to nějaká doba.
Každopádně bych si rozmyslela, jestli je opravdu tvým snem advokacie, koncipientura je minimálně 3letá dřina od vidím do nevidím za minimum peněz(pokud jsi ve větší advokátce a máš plynnou znalost cizího jazyka, jsou podmínky lepší). Já jsem nakonec zakotvila v korporátu a jsem spokojená.
- Citovat
- Upravit
@Anonymní píše: Více
ty by jsi to nezvládla, to by jsi TY nedala
ok, nikdo tě tady přesvědovat nebude, to je tvoje rozhodnutí, Faktem je, že se to zvládnout dá…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Cenarius píše: Více
Taky jako otrok v „renomovaný“ AK lítáš od nevidím do nevidím. Jak se tohle kombinuje s rodinou? Píše, že děti budou větší, ne velké. Nešla bych do toho ani omylem.
- Citovat
- Upravit
@Keyllah píše: Více
Já jsem studium na PrF s malými dětmi absolovala. Sice v prezenčním postgraduálu, ale vím, jaký to bylo. Mgr. studium jsem měla bez děcek, tj. vím, že samotný studium se zvládnout dá, pokud je to teda takový flakec jako tehdy, ale to koncipienství a příprava na zkoušku jsou úplně jiný level než nějaká PrF. Nevím, jestli jsi advokátka, ale opravdu to je dost náročný.
- Citovat
- Upravit
Proc pozde? Do důchodu času dost
je ji 35, pokud bude Mgr., tak kdyz studium ukonci, bude ji 40…pokud mela deti ve 20ti, tak deti budou už na střední, takže tolik péče nepotřebuji, když si to srovnám se sebou, tak já byla uplne samostatná.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
já mám práva taky
stejně jako muj spolužák co zacínal ve 40 letech s dětma
takže to asi jde…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Takže dělal advokátní zkoušky v 48? Ano, teoreticky to možné je, ale náročné. Jestli jen studoval práva, tak to je něco jiného, já psala výslovně o koncipienství a advok. zkoušce. Práv. fak. sama se vystudovat dá s prstem v nose. Ale zakl. chce advokacii.
- Citovat
- Upravit
Dělala jsi advokátní zkoušku v 43 letech s dětma? To tě obdivuju. Vážně. Já bych to fakt nedala, plus to koncipientství a semináře. S rodinou ne. A v 48 letech by mi na to už nesloužila hlava se všecko učit na advokátní zkoušky, plus bych fakt nechtěla tak stará teprve začínat s kariérou. Vždyť to tak trvá, než máš jméno… ale uznávám, že to někomu nevadí. Já jen psala, že si to neumím představit, tak pozdě začínat. Nestálo by mi to za to, za s takový terno to není…
- Citovat
- Upravit
proč teoreticky?
vystudoval, protáhl PrF následně i dítka a normálně v advokacii pracují
nikdo neříká, že to musí být lehké, ale proč hned tvrdit, že to nejde…takových řečí jsem slyšela, když jsem měla malé dítko a dodělávala doktorát a dělala zkoušku…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Dn0712 píše: Více
No, advokátka bude nejdřív v 43. Nemáš jméno, nemáš klienty, mně osobně by to vadilo. Ale je to můj názor. Záleží mi na tom mít kariéru, takže tak to hodnotím. Ale nevím samozřejmě, jaký typ advokacie a jakým způsobem by zakl. chtěla vykonávat. Pokud nějaký „obyčejný“ a nechce být známější, tak to je něco jiného. Já bych nechtěla být prostě v 43 letech „no name“.
- Citovat
- Upravit
píšu o spolužákovi… já jela kocipienta, asistenta, justičky, doktoráty atd. nejprve bez a následně s malým díkem a bylo to těžké, ale dalo se to a o tom to je. Pokud máš podporu rodiny a oparvdu chceš a jsi ochotná něco obětovat, tak proč ne?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ale já jsem přece nepsala, že to nejde. Já psala, že si to JÁ neumím představit a že si JÁ myslím, že je to náročné a že to není terno, mně by to za to nestálo. Dělat advokátní zkoušky v 48 a začínat, to ne. Ale jestli to někomu nevadí, tak to může být. Jen jsem si říkala, zda to zakl. uvážila, že je to pak náročné, že sama PrF nestačí. Ale ať to zkusí, vždyť nechat toho může vždy.
- Citovat
- Upravit
Studium je jedna věc, ale co nechápu vůbec, ale vůbec, jak chceš fungovat s rodinou a koncipientstvím zejm. hlediska příjmu (i když třeba asi v Pze mají koncipoši možná víc, za mne to nebylo ani k uživení) a jak se chceš připravit v 43 letech nebo později na advokátní zkoušku, plus absolvovat přípravný semináře. To bych fakt nedala, opravdu by se mi po práci a rodině nechtělo řešit tu přípravu. Si říkám, jestli o tom nemáš tak trochu iluze. Navíc by se mi doopravdy nechtělo v 45 začínat s kariérou. To je strašně pozdě na jakýkoliv začítek kariéry v advokacii, podle mne a mých zkušeností.