Studium teologie - máte zkušenosti?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
2381
2.1.25 21:07

Konkrétní požadavky na denní studium

https://studium.upol.cz/…tudyPrograms?…

nejde sem dát odkaz, haze to jinam

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5
3.1.25 21:57
@Trosečnice Ježíška píše: Více

První dva roky studia a zkoušky z latiny, NJ, řečtiny, hebrejštiny, detailní znalost bible. U zkoušky přečíst, přeložit a vyložit odstavec z bible… Zkoušky z religionistiky, psát referáty, palety… Bylo to nejlepší období mého života. U státních jsem prošel těsně. ze Starého zákona, nepoznal jsem nepravidelné hebrejské sloveso. Bylo to z knihy Rùt.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
leopanda
3.1.25 22:45

tak po nich hlavně nezapoměň chtít nějaké rychlo odkazy, protože dle svých vlastních slov přece nemáš čas číst :lol:

Když teologii můžou studovat i lidi pracující u Policie jen, aby měli titul, tak není nutné vždy dokládat.

• Citovat
  • Upravit
Trosečnice Ježíška
4.1.25 00:24
@leopanda píše: Více

To jsi takhle urputná stalkerka i v reálu? 8o
Studium je něco jiného než diskuze na internetu, kam nějaká rádoby chytrá paní přijde s tím, že si druhý má přečíst knížku a používá to jako argument. :lol:

• Citovat
  • Upravit
leopanda
4.1.25 01:50

potom už napíšu jen následující:
podívej se někdy, jak sama argumentuješ a reaguješ v diskuzích, tvoje argumenty k jiným diskutujícím typu: „ověř si to sama“ apod. - používáš stejný typ argumentace a mně z toho osočuješ a kritizuješ mě za to.

Když už chceš teda někoho na tomhle grilovat, tak by bylo záhodno to sama aspoň nedělat. Jinak to působí přinejmenším pokrytecky.

„Kdo z vás je bez hříchu, ať po ní první hodí kamenem. “

Zajímavé je, že Bible je plná takových zajímavých nabádání k tomu, když někdo se chová tak, že tě to naštve, tak to člověk může převýšit tím, že se tak nezachová také. Nebo, že když je někdo sám něčím provinilý (navíc tím samým), tak by asi neměl házet kamenem po jiných za to samé.

• Citovat
  • Upravit
2381
4.1.25 15:32
@leopanda píše: Více

Pochybuji že lidé u policie studuji klasickou teologii, která je poměrně náročná.

Na teologických fakultách jsou další obory, méně náročné…různé sociální, krizové intervence, psycho-soxialni (včetně nekolika teologickych predmetu), je to takový mix

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
leopanda
4.1.25 19:01
@jejjej píše: Více

Jo to je možné, vím jen, že využili studium na teologických fakultách, aby ten titul nějaký měli.

Měla jsem i kolegyni co vystudovala náboženství nebo tak něco na Karlovce (přesný název oboru si nepamatuji už) a zbožná ani jinak tím směrem zaměřená nebyla, šlo jen o titul nic víc.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí

Petr, Ida a miminko

• (3.7) + 3 recenze