Studium teologie - máte zkušenosti?

Trosečnice Ježíška
2.1.25 00:07

Studium teologie - máte zkušenosti?

Hezkou nesváteční noc, první v tomto roce, přeji.  :)

Studovala jste tu některá teologii? Nebo máte někoho v rodině nebo blízkém okolí, kdo ano? Co byste o studiu napsaly, jaké máte zkušenosti?

Je nějaký bakalářský obor, ve kterém není nutno dokládat písemné svědectví o praxi náboženského života? Podle mě by měli mít možnost teologii studovat i lidé, kteří nejsou praktikujícími věřícími, není toto nějaké diskriminace, pokud to fakulta u přijímacích zkoušek vžaduje? :think:

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
4749
2.1.25 08:17

@Trosečnice Ježíška mam kamaradku, studovala v Praze Husitská teologická fakulta UK, obor Husitská teologie v kombinaci s psychosociálními studiii, ale mela teologii jako vedlejsi obir, delala socialni praci, je neverici. Byli tam i neverici studenti i na jinych oborech. Ale nektere obory pry byly vedeny tak, ze neslo jen o studium teogie, ale i praktikujici casti, obory co pripravuji na církevní službu, knezi apod. Tam uz se pak vira predpoklada. Teologie se da studovat i z jinych oboru. Nejlepsi je kontaktovat fakultu a poresit to s nimi. Nebo na FB jestli maji studenti stranky, poptat se tam, ve skupine.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5
2.1.25 08:43

Teologie bez potvrzení o náboženském životě je možné studovat na Evangelické teologické fakultě Univerzity Karlovy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
sahrazad1
2.1.25 09:24

@Trosečnice Ježíška nemusíš studovat teologii, aby jsi se dozvěděla více o Víře. Mnohé církve dělají u nich na faře něco jako Biblické hodiny - tam se čte a vykládá Písmo, tam se můžeš naučit mnohé. To je jeden způsob.
Pak je druhy, který je psán ve Starém Zakone - a to ten, ze Bůh sám tě bude učit.
Proste si vezmi Bibli, pomodli se k Bohu, aby ti pomohl rozumět Pismu, a čti.
Většinou se začíná Novým Zákonem, ale ten Starý bys měla také přečíst, protože Nový vyrůstá na Starém.
Já začínala na začátku, tedy od Genesis.
Mrkni na web církvi, co jsou blízko tebe, určitě ty hodiny budou mít.
Akorát teda nechoď k Jehovistům. - jsou úplně mimo.

• Citovat
  • Upravit
Trosečnice Ježíška
2.1.25 14:14
@Čirok píše: Více

Tam právě píší, že je nutné to doložit u přijímacího řízení. :nevim:

• Citovat
  • Upravit
Trosečnice Ježíška
2.1.25 14:15
@sahrazad1 píše: Více

To nemusím. Ale pokud se chci něco dozvědět a k tomu studovat, tak to bez toho nejde. :) Vysoká je vysoká, to není rychlokurz, nutí to studenty číst, psát svoje práce, prostě skutečné studium, do hloubky, ne jenom učení se.

• Citovat
  • Upravit
Trosečnice Ježíška
2.1.25 14:18
@astoret píše: Více

Tak ta psychosociální studia mi jsou blízká, to by se mi možná líbilo. Mě překvapuje, že jsou ty fakulty nebo obory zaměřené. Že se přednáší konkrétní náboženství a dokonce konkrétních církví. Zajímavé. :)

• Citovat
  • Upravit
2370
2.1.25 19:40

Palackého nabízí studium teologie, judaismu…

Nevím jak to mají s vírou studentů.
Znám pár lidí, kteří mají vystudovanou Cyrilometodejskou fakultu Palackého, ale nevím přesně obory.

Teologii nabizeji take distančne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2370
2.1.25 19:49

Dokonce teologie online, bez osobní účasti na fakultě.

Jediná v republice, píšou…bakalářské i navazující magisterské https://www.teologieonline.cz/

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Trosečnice Ježíška
2.1.25 19:59
@jejjej píše: Více

Bych chtěla studovat osobně, to je to pravé studium. Ale online lepší než nic. Ovšem aby i tady nechtěli doklad o praxi náb. života.

• Citovat
  • Upravit
2370
2.1.25 20:58
@Trosečnice Ježíška píše: Více

Nepisou, že by to požadovali :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2370
2.1.25 20:59

Prezenční studium mají taky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2370
2.1.25 21:00

Čtu že teologie je pětileté studium (není rozděleno na Bc a nmgr.)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Trosečnice Ježíška
2.1.25 21:04
@jejjej píše: Více

To tam čtu taky, ale já bych chtěla studovat klasicky, denní studium.

To taky nikdo nestudoval teologii? Že nikdo nepíše o tom, jak se mu tam líbilo.

• Citovat
  • Upravit
2370
2.1.25 21:06
@Trosečnice Ježíška píše: Více

Ano pětileté je denní (prezencni)…klasická teologie

https://studium.upol.cz/…tudyPrograms?…

Jen bakalářské tříleté je distanční (teologie)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí

Petr, Ida a miminko

• (3.7) + 3 recenze