Studium v Praze po šestadvaceti

Anonymní
7.5.25 01:40

Studium v praze po šestadvaceti

Dobrý den. Dcera nastupuje od září na bakalářské studium do Prahy, na DAMU. Letos ji však bude šestadvacet (Na školu se dostala napočtvrté). Studovala jste některá v Praze po šestadvaceti? Jde to zkombinovat s prací? Mám z toho nervy jako blázen, ale jsem ráda, že ji to konečně vyšlo :oops: Všem moc děkuji za rady :kytka:

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
65282
7.5.25 05:44

Jestli to jde zkombinovat s prací přece nezáleží na věku, ale škole.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
113
7.5.25 05:56

Gratuluji k přijetí. Já studuji po 26. denní studium, ale v Brně. Mám za sebou studia, který nevyšly a za školu si už platím. (50 tis. na semestr)
Jinak mám brigádu a chodím hlavně víkendy a pátek. Je to na palici, ostatní dny máme školu od rána do večera + hromadu úkolů a testů. Takže toho času na koníčky a rodinu moc nemám. Platba za zdravotní se mi odečte většinou automaticky z brigády.
Před nástupen do školy jsem dva roky pracovala a šetřila na ni. Bez toho bych byla v háji. Co se týče podpory rodiny- tu už nemám. Ale podporuje mě manžel jinak by to nešlo. Máme tu nízké platy okolo 150/hod.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3689
7.5.25 06:00
@Cytosin333 píše: Více

A tohle vsechno delas proto, aby z tebe byla herecka? 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
532
7.5.25 06:09
@Anonymní píše: Více

Tak záleží na oboru, předpokládám, že nejde o herectví, tam takhle staré neberou (nebo teda za mě byla stopka 20-21). Ty ostatní obory tak časově náročné nejsou, takže se pracovat dá. Pokud nemá neúspěšné studium, tak nic platit nebude. Ale upřímně - přínos absolutoria DAMU pro profesní uplatnění a zejm. finanční zajištění je dost malá… Když napíšeš obor, můžeme poradit víc, je nám jinak loutkoherectví, dramatická výchova, režie, nebo produkce…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3047
7.5.25 06:09
@vokishka píše: Více

Asi tak :nevim: Já studovala VŠE, sice mi 26 nebylo, ale nevím, jestli to je úplně relevantní (chápu tam tu potřebu financí, ale to nebude mít vliv na slucitelnost studia a prace) a nějakou formu práce mělo pri studiu spousta z nás, ze začátku spíš příležitostně brigády, časem částečné úvazky, končilo nás hodně už plně pracujících. Ale vím, že u jiných škol to může být úplně jiná story, spíš bych se ptala po studentech DAMU bez ohledu na věk :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
113
7.5.25 06:12

@Fee-bee Ne, odpovídám na otázku studovala jste některá po 26.? :) Jsem na jiném oboru- zdravotnictví.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
7.5.25 06:12

Já studovala po 26 v Olomouci. Jezdila jsem z Prahy. Byla jsem sama tehdy bez partnera. Nikdo mi finančně nepomáhal. Bylo to náročné, ale dalo se to zvládnout. Studium bylo ale dálkové, resp. kombinované. Jak se to dá zvládnout jako denní studium, to se musíš ptát studentů na DAMU.

• Citovat
  • Upravit
Dynamitka
7.5.25 07:22

Tak jestli se tam hlásí už čtyři roky, tak už by dcerka mohla mít zjištěno, jestli to jde zkombinovat i s prací, ne? většinou jsou k dispozici rozvrhy z minulých let…jinak nevím, proč bys z toho měla mít ty nervy, to jí to chceš platit?

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí

Petr, Ida a miminko

• (3.7) + 3 recenze