Studující maminky, jak řešíte hlídání?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
@8-D Bohužel v okolí nemám nikoho, kdo bych chtěl hlídat každý týden :-/ koukám se na různé inzeráty, třeba se někdo sežene. Uvidíme. Já bych nešla studovat, kdybych nemusela ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@reidi - tak na Karlovce myslím školní „školka“ je. Ale nevím, jestli nění nějak limitována minimálním věkem a druhem studia. Jinak, povinost je zápis a zkoušky. Jinak je jen na tobě, jestli budeš chodit nebo ne. U nás ZČU je výuka jednou za 14 dní (celý den) a taky to prostě někdy nejde. A mám spoustu spolužáků (hlavně ti, co studují při práci), kteří prostě chodí fakt jen na zkoušky, protože jinak nedostanou volno. Ať už totiž na tu výuku jdeš, nebo ne, tak stejně většinu se učíš doma z učebnic. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@reidi píše:
@Oter To máte dobře řešenéMě napadlo, to nějak dát dokupy, že jednou by si vzal manžel dovolenou a další týden třeba moje mamka atd. Půjde o jeden den v týdnu, tak to snad nějak půjde. Nebo mě napadla nějaká levnější chůva
Takto to dělám já. Školu jsem měla každý pátek (teď v posledním semestru už naštěstí méně často), dovolenou si brali na střídačku manžel, mamka, taťka a tchýně. Pokud máš ochotné příbuzenstvo, dá se to takhle splácat, je to teda náročné pro všechny…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@reidi No leda mě napadlo ještě najít jinou maminku v okolí, se kterou byste si navzájem v případě potřeby hlídaly.. Než začne škola, tak budete mít dost času se navzájem poznat..
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Oter Koukala jsem se a měli bezplatné hlídání na Filozofické fakultě, ale už to zrušili
Jinak co vím od kolegyně a kamarádky, co chodí na Karlovku na Ped. fakultu, tak tam tu absenci celkem dost řeší
Právě jsem si taky myslela, že když Vš a ještě dálkové, tak to nebudou řešit
A pak se hlásím na Vošky a na jedné je to to samé a ta druhá je jednou za 3 týdny.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@8-D To je také dobrý nápad. I když nevím, zda bude nějaká maminka ochotna hlídat dvojčata ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Budu řešit stejný problém - vím že většinu času bude mít volno manžel ale ne vždy to asi vyjde
Mám to až v Jindřichově Hradci a vždy na dva dny ![]()
Každopádně si myslím, že nejlepší jsou mladý holky - SŠ a nebo jiná maminka vysokoškolačka, např. na střídačku. Středoškolským slečnám nikdo nevěří, dle mého jsou kolikrát lepší než „vyškolené“ chůvy.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Vickee Ahoj a na co se hlasis? Ja jsem se nakonec dostala na Vosku, kde se dojizdi jednou za 3 tydny vzdy patek a sobota. Tak si rikam, ze to hlidani by nemel byt problem na jeden den v mesici, no uvidime. Jinak bych to asi zkusila pres nejaky inzerat si nekoho najit ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já chodím na KU na přírodovědeckou fakultu. Hned vedle je školka Rybníček, otevřeli jí loni, je pro děti zaměstnanců a studentu. Jinak jsem docela běžně zažívala, že na přednášky došly holky s dítětem. Pokud bylo hodné tak proč ně. Hodinu tím nenarušily. Dokonce jsem zažila, že nám prcek přepínal slaidy a pomáhal vyučujícímu ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@sarka7 Toje pěkné, když jsou učitelé tak vstřícní k dětem.. Já taky chodila brávala malou do školy a jednou učitel postřehl, že malá spí a zeptal se mě, jestli nemá ztišit svůj výklad, aby ji nevzbudil.. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@reidi Dostala jsem se na VŠE do Jindřichova Hradce - takže jednou za měsíc od pátku do soboty i s přespáním.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit