Styk s babičkou - nárok

Napsat příspěvek
Velikost písma:
3745
7.11.20 09:24
@brisco píše:
Souhlasím, tady se vymýšlejí právní složitosti, které se můžou táhnout roky a přitom by stačilo trochu lézt exce do zadku. Pak nemají být soudy zahlcené, když si lidi neumí poradit normálně. 8)

Nemyslím si, že je třeba jí lézt do zadku, stačí se k ní chovat slušně a respektovat ji..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
7.11.20 09:32
@aquarian píše:
Tak jí to zkus vysvětlit tak, že teď má právo stýkat se s dítětem jako osoba příbuzná. Po adopci jako osoba společensky blízká.
Je to upravené společně (§ 927 občanského zákoníku)
Obojí je úplně stejně podmíněné tím, že dítě k nim má citový vztah, který není jen přechodný, a pokud je zřejmé, že by nedostatek styku s těmito osobami pro dítě znamenal újmu.

Tvoje máma by si měla uvědomit, že exka by ji mohla odříznout celkem snadno a než by rozhodl soud, tak už nebude naplněná ta druhá podmínka, protože malé dítě si stihne odvyknout.

Takže by se měla zklidnit, vrátit se do reálu a (obrazně :mrgreen: ) líbat zem, po které exka chodí. :zed:

Pravda souhlasím, ale to je u naší mámy absolutně nemožné, ale máte pravdu, že tím by se vyřešilo všechno. A nemusela by nic tahat k soudu, já se jí to ještě budu snažit rozmluvit, domluvit jí ať je na ex bratra milejší, ale pochybuji, že to bude mít efekt. Přesto podle toho co píšete nemá cenu nic soudní cestou. Mámy jediné plus je, že je hodně hodná na toho malého (až moc, dělá mu sluhu, on to pak zkouší o doma), to už se mi stěžovala jeho máma víckrát. A já tomu věřím, to je mámy styl. Na druhou stranu, tam kluk chodí rád, nemyslím si ale, že by máma vydržela se u soudu držet a nezačala tam házet nesmyslnou špínu na matku malého. Tomu já nevěřím, takže jestli je to tak jak píšete šanci moc nemá. Její jediná šance je, že tam ten kluk bude chtít i nadále a ze jeho rodicům se občas sejdou stejné směny na víkend.

• Citovat
  • Upravit
11213
7.11.20 11:40
@Anonymní píše:
Pravda souhlasím, ale to je u naší mámy absolutně nemožné, ale máte pravdu, že tím by se vyřešilo všechno. A nemusela by nic tahat k soudu, já se jí to ještě budu snažit rozmluvit, domluvit jí ať je na ex bratra milejší, ale pochybuji, že to bude mít efekt. Přesto podle toho co píšete nemá cenu nic soudní cestou. Mámy jediné plus je, že je hodně hodná na toho malého (až moc, dělá mu sluhu, on to pak zkouší o doma), to už se mi stěžovala jeho máma víckrát. A já tomu věřím, to je mámy styl. Na druhou stranu, tam kluk chodí rád, nemyslím si ale, že by máma vydržela se u soudu držet a nezačala tam házet nesmyslnou špínu na matku malého. Tomu já nevěřím, takže jestli je to tak jak píšete šanci moc nemá. Její jediná šance je, že tam ten kluk bude chtít i nadále a ze jeho rodicům se občas sejdou stejné směny na víkend.

No, to je teda pěkný, že posluhovanim z něj dělá to co z tveho bratra :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36556
7.11.20 13:59
@jita22 píše:
No, to je teda pěkný, že posluhovanim z něj dělá to co z tveho bratra :(

Přesně :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
950
7.11.20 16:47
@Anonymní píše:

Ta poslední věta je mamina naděje: potřebují ji jako hlídací babičku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
7.11.20 22:50

Nevim, kam to vložit, tak se za to omlouvám.
Jak by jste reagovali, kdyby partnerova maminka ZÁMĚRNĚ A OKATĚ ublizovala vašemu diteti( asi na nej zarli) a vás partner by ti přecházel?

• Citovat
  • Upravit
5508
8.11.20 01:43
@Pears206 píše:
@canaglia je právník, orientuje se v rodinném právu a radí v podobných diskuzích.

nejsem právník

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová