Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ne, pak už dítě ztrácí vazbu k biorodine, tak bude záležet na ex, zda to umožní.. Je na babičce, aby se pokusila vzájemné vztahy zlepsit
Pokud ho adoptuje nový manžel jeho matky, tak babička už nebude babička. Nicméně ať se zkusí domluvit s matkou. Babiček není nikdy dost a pro dítě to může být jen výhoda, když bude mít další osobu, co ho má ráda.
Ano narok mit bude. To zase bratr čeka dalsi s manzelkou? No potes. Jste povedena rodinka ![]()
@migmina Prosím? Můj bratr žádný dítě nečeká, asi neumíš čist. Že mám bratra flákače není má ostuda, my se sestrou jsme slušné a normální.
Jsem laik a tohle chce spis pravni nazor, ale pokud ja vim, tak soud prihlizi predevsim na zajmy ditete a tim je stykat se s biologickou babickou, zvlast když je na ni dite citove vazane a zvykle, takze si nemyslim, ze otcovymi ciny by toto bylo ovlivneno. Takze imo pravo by stale mela a u soudu uspela, ale konkretne poradi opravdu jen právník v pripade prusvihu. A ty se synovcem v kontaktu nejsi, ze bys na jeho mamu mohla trochu zapusobit v tomto ohledu? Ocividne na to mas na rozdil od mamy zralejsi pohled.
@Anonymní píše:
@migmina Prosím? Můj bratr žádný dítě nečeká, asi neumíš čist. Že mám bratra flákače není má ostuda, my se sestrou jsme slušné a normální.
Aha tak pardon. Nechapu tedy tvoji souvislost bratr flakac se vzdal vlastniho ditete a tebou, ze cekas dite a s manzelem a nevyznas se v tom
treba jednou vyznas. k tvemu dotazu, narok mit bude aspon si myslim, ale spis dotaz smeruj pravnikovi
@carsa To se jí snažím říct, ale to ona nepochopí, nemůže jí zapomenout, že nechala bratra a nechápe, že k tomu měla pásma důvody a nevidí, že není jediná. Pro naší mámu jsou všichni špatní, ale synáček je chudáček. Vychovávala ho tak vždy, proto je absolutně nepoužitelný. Ex švagrová se snažila, ale máma si stoji za svým a nemá pro ní dobrého slova, přesto posílá manžela a ten kluka k babičce vozí. Mají spolu ještě mladšího kluka a občas tam jsou oba. Jak říkám oni jsou rozumní, ale upřímně bych se nedivila, kdyby je to přestalo bavit. Ale zase bych to nepřála mámě, ať je jaká je a umí být dost tvrdá, hlavně na ženy, tak kluka má moc ráda, vlastně oba i toho mladšího.
@Aduš8 píše:
@migmina zakladatelka píše o sobě, že s manželem čeká dítě
Uz vim
Tak rychle jsem cetla a byl tam na konci v mysli bratr ![]()
@Anonymní píše:
@Aletheia Píšu zde uplně poprvé, dozvěděla jsem se to včera.
Asi jsem si to spletla ale ono zase tolik babiček co platí alimenty za své syny není.
No snad dopadne tvoje diskuze dle tvého očekávání ![]()
@Anonymní píše:
@carsa To se jí snažím říct, ale to ona nepochopí, nemůže jí zapomenout, že nechala bratra a nechápe, že k tomu měla pásma důvody a nevidí, že není jediná. Pro naší mámu jsou všichni špatní, ale synáček je chudáček. Vychovávala ho tak vždy, proto je absolutně nepoužitelný. Ex švagrová se snažila, ale máma si stoji za svým a nemá pro ní dobrého slova, přesto posílá manžela a ten kluka k babičce vozí. Mají spolu ještě mladšího kluka a občas tam jsou oba. Jak říkám oni jsou rozumní, ale upřímně bych se nedivila, kdyby je to přestalo bavit. Ale zase bych to nepřála mámě, ať je jaká je a umí být dost tvrdá, hlavně na ženy, tak kluka má moc ráda, vlastně oba i toho mladšího.
Pokud soud rozhodne, že je to v zájmu dítěte, bude mít dítě právo se s babičkou stýkat. I když podle zákona už to technicky babička nebude.
Ovšem pokud je tvoje mamka ten typ, co kluky ve všem omlouvá,.je z nich úplně vypleskla a holky/ženy drti a pomlouvá, je otázka, jestli je to v zájmu toho kluka. ![]()
Myslím, že babička by měla být ráda, že její vnouče získá hodného tátu (tedy, už ho má, ale po adopci ho bude mít i podle papírů). Také by měla „držet hubu“, že má takového syna (neobviňuji ji za to, že takový je, to pozor) - ale měla by si sypat popol na hlavu, že má takového syna, a ne ho bránit. Pak se diví, že jí ho nevěsta nechce dávat.
Přeji nové rodince hodně štěstí. A pokud bude mít babča, tak si může užívat vnouče, pokud ne a bude omílat ty sprostosti, tak ne…
Zadavatelka to napsala hezky, takže si zřejmě myslí to, co jsem napsala v prvním odseku. Myslím, zadavatelko, podle Tvého popisu, že Tvá matka si nevidí na konec nosu. Pokud nasere i Toho dobrého muže, nového manžela nevěsty, tak bude mít utrum. Pro svou blbost!
Hezký večer, mám jen dotaz za mou mámu, zda má stále jako babička nárok na své vnouče. Můj bratr je nezodpovědný člověk, má sedmiletého syna a s jeho matkou spolu byli ani ne první rok jeho života. Později si jeho ex našla jiného. Můj bratr o malého zájem nemá, vidí ho tak dvakrát za rok na chvilku. Naše máma ho omlouvá a říká, že je takový proto, že ho opustila jeho ex. Není to pravda, on byl flákač vždycky. Proto se taky rozpadl jejich vztah, udělal jí dítě, když byla poslední rok na střední, bydleli u jejich rodičů, pak šli na chvíli do podnájmu, on neplatil, tak se vrátila domů a s bratrem to ukončila. Teď má několik let hodného pracovitého kluka a žijí šťastně. Je to fajn holka, akorát naletěla mému bratrovi. Naše máma to ale tak nevidí, mezitím mu nevyšlo dalších několik vztahů, naštěstí bezdětných a máma ho přesto omlouvá dokolečka. Přesto má moc ráda svého vnuka, platí za bratra i alimenty a přesto, že mezi bratrovou ex a naší mámou nejsou dobré vztahy, její nnynější dnes už manžel malého k mámě vozí tak dvakrát do měsíce na sobotu. Občas u ní i přespí. Jenže teď se máma dozvěděla, že se souhlasem mého bratra, který s tím souhlasí a malý ho absolutně nezajímá si malého adoptuje ten manžel. A naše máma to hrozně špatně nese, já si nemyslím, že by se něco změnilo malý má babičku rád a oni jsou normální, tak si nemyslím, že by začali bránit v kontaktu, přece jen už je velký a sám k ni bude určitě občas chtít, ale máma je z toho hotová, proto se ptám, bude mít máma nadále jako vilologická babička na vnuka nějaký nárok. Já se v tomhle vůbec nevyznám, miminko teprve čekám a s manželem. Děkuji za odpovědi.