Styk s prarodiči

3745
26.7.18 08:22

Styk s prarodiči

Ahoj, holky, chtěla bych znát váš názor na následující situaci:
Mám roční dcerku, s otcem dítěte nejsme spolu a on se o malou nijak nezajímá. Každý měsíc pošle alimenty a tím to končí. Jeho rodina má však zcela opačný přístup a o malou se hodně zajímají. Jeho rodiče k nám dříve jezdili jednou za měsíc, v poslední době už každé dva týdny, pravidelně posílají SMS, zajímají se a nejraději by byli s malou pořád, ale tím, že oba chodí do práce a mají to k nám hodinu cesty, jim to přes týden moc nevychází, tak návštěvu naplánují vždy na víkend. Občas s nimi přijede jeho sestra, babička, nebo někdo další z rodiny něco pro malou pošle.
A teď proč píšu - časem (asi až nebude malá kojená) by si vnučku chtěli brát na celý víkend - s tím nemám žádný problém, naopak, jsem ráda, že k ní mají tak pěkný vztah, je to jejich jediné vnouče - ale jakou zvolit frekvenci? Když by ji chtěli na dva víkendy v měsíci (na které by měl jinak nárok jejich syn), tak by to po mně chtěli i mí rodiče (i oni nemají žádné jiné vnouče a jsou z ní úplně po…) a já bych pak s dcerou neměla de facto žádný společný víkend, což samozřejmě nechci… I kdybych dala jeho rodičům dva víkendy a mým jeden, tak by mi zbyl jen jeden společný víkend, co mi přijde nedostačující… A i tak vím, že by mamce vadilo, že je s druhou babičkou více a možná by to tak vnímala i ta malá, že u nich tráví více čase než s druhou babičkou a dědou…Kdyby měli jeden víkend mí rodiče a jeden jeho, bylo by to pro mě ok, ale zase, není to pro ně málo - vidět ji jen jednou za měsíc? Budu ráda za vaše názory, prostě je to jediná holčička v naší rodině a je o ní velký zájem

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
12932
26.7.18 08:30

Jak daleko bydlíš vaši?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4380
26.7.18 08:30

máme taky takovou babičku a děláme to tak, že si bere prcka skoro každý víkend ale třeba pátek večer a vrátí v sobotu večer a my máme celou neděli, nebo máme celou sobotu a odvezeme jí ho v so večer a v neděli večer vrátí.. ale můj manžel má dobrou práci takže jsme spolu i přes týden tak nás to tak netankuje, hlavně že se tam dítě hrozně těší a babička taky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3745
26.7.18 08:36

Mi rodiče 8 km

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9500
26.7.18 08:51

@Beckyttine5 Navrhla bych jim frekvenci jednou za 3 týdny s vysvětlením, že jsou i další prarodiče, kteří chtějí s vnučkou trávit čas.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3745
26.7.18 08:53

Děkuji, to zní dobře ☺

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69235
26.7.18 08:58

Já bych si sedla s mou mámou a probrala s ní přesně to, co jsi tady napsala. A na druhou stranu, ono je hrozně fajn, že oni tě neobchází a řeší to s tebou, protože by stačilo, kdyby řekli synovi a ty bys jim ji musela dávat, možná i častěji, plus polovinu prázdnin. Bral by si ji jakože otec a dával ji babičce. Takže bych se domluvila s mamkou a asi i s extchyní. Na víkendech pro sebe bych tak nebazírovala vzhledem k tomu, že jsi doma a je ti jedno, co je za den. A I mamka 8 km může mít malou přes týden. Jsi fajn, že jim nebráníš, sedni s nimi a prober to, s oběma, jsou to taky dospělé ženské.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12932
26.7.18 09:11
@Beckyttine5 píše:
Mi rodiče 8 km

Tak ať tvoji rodiče jezdí častěji v týdnu, když bydlí pouze 8 km.
Dávala bych klidně o víkendu co 14 dní a tvým rodičům častěji v týdnu s tím, že až nastoupíš do práce, tak se to bude muset nějak přeorganizovat, abys měla též nějaký víkend.
Teď ti to může být fuk, když jsi doma.
Dopředu bych si o tom přeorganizování promluvila, aby na to byli psychicky připravení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81480
26.7.18 09:15

Pred nastupem do prace klidne jednou za 14dni, s tim, ze kdyz do toho neco padne, tak to muzss zrusit. Vasi v tydnu.treba jednou za 6tydnu vikend. Bud sama nebo i s tebou. No a pak to prekopat az budes v praci

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5283
26.7.18 09:36

Ja bych to zatim neresila. Uvidis podle situace. Treba bude temperamentni ditko a kazde babicce bude stacit jeden vikend v mesici. Nebo naopak, bude ti stacit s ni byt v tydnu a budes rada za hlidani kazdy vikend. Zatim bych nikomu nic neslibovala a uvidi se.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44197
26.7.18 09:43

A jak dlouho bys chtela kojit,kdy bude realizovatelné,aby mohla malá na noc?
Extchanovci určitě mají narok za sveho syna pozdeji dva vikendy v měsíci,dokud bude malá,tak soudy ale nedávají polovinu prazdnin,nestridaji se jarnaky,ale v urcitem cyku se střídají Vánoce a Velikonoce.

Co se týče vašich,bydlí blíž,mohou ji vidět casteji a není nutné,aby tam malá travila celé vikendy. Muze jet treba v patek na sobotu a večer domů.

Pravděpodobně si casem najdes jiný vztah,vratis se do práce,Tvým rodicum bych ve Tvé situaci zadnou pravidelnost neslibovala. Casem bude mít malá treba nějaké krouzky,může chtít travit víkendy jinak :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
310
26.7.18 09:47

@Beckyttine5 situace hodná diplomata, přesto jsi na minovém poli :) vysvětlit a rozdělit, nikdo nesmí být upřednostnen :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81480
26.7.18 09:54
@Jana206 píše:
A jak dlouho bys chtela kojit,kdy bude realizovatelné,aby mohla malá na noc?
Extchanovci určitě mají narok za sveho syna pozdeji dva vikendy v měsíci,dokud bude malá,tak soudy ale nedávají polovinu prazdnin,nestridaji se jarnaky,ale v urcitem cyku se střídají Vánoce a Velikonoce.

Co se týče vašich,bydlí blíž,mohou ji vidět casteji a není nutné,aby tam malá travila celé vikendy. Muze jet treba v patek na sobotu a večer domů.

Pravděpodobně si casem najdes jiný vztah,vratis se do práce,Tvým rodicum bych ve Tvé situaci zadnou pravidelnost neslibovala. Casem bude mít malá treba nějaké krouzky,může chtít travit víkendy jinak :nevim:

nemyslím si, že mají nárok na střídání vánoc a pochybuji, že by to nějaký soud s prarodiči střídat nařídil

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41186
26.7.18 09:57
@Beckyttine5 píše:
Mi rodiče 8 km

S ohledem na tu vzdálenost, bych se snažila tvé rodiče spíše navštěvovat přes týden. Dcerka je zatím malá, co to vyzkoušet jen na jednu noc? Třeba z pátka na sobotu? Dva pátky vaši, dva pátky druhá strana? a ze soboty na neděli s tebou? Do budoucna (pokud to bude malá dobře snášet) bych dala prarodičům po víkendu (ať jsi taky někdy s malou ty) a snažila se je navštěvovat třeba i přes týden jednou za čas -) + část prázdnin...….

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6534
26.7.18 09:59

Jeden měsíc dva jim, druhej měsíc dva tvým.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová