Styl života dětí

hvezdaLu
26.9.19 13:15

Styl života dětí

Dobrý den.Chci se zeptat. Hodně maminky přechází na bio -eko…těch mám kolem sebe celkem dost, ale je tu ještě někdo, kdo to až tolik nehrotí? U nás jíme zdravě, ale občas si nějakou cunacinu dopřejem, odpad třídíme, ale sáčky na ovoce, zeleninu beru normálně v markerech, tak nějak moje děti vyrůstají na tom co já a můj manžel… Proste nežijeme úplně eko-bio… myslíte, že je to špatně, že přehráním nebo je to normální? Děkuji za názory :mavam:

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1787
26.9.19 13:20

Myslím, že je to normální. My žijeme víceméně stejně. Pokud vám to tak vyhovuje, tak není co řešit a měnit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22881
26.9.19 13:21

@hvezdaLu my se snazime take jist zdrave, hodne si zeleninu pestujeme. Vytvarim marmelady a ruzne pochutiny na zimu.
Odpad tridime, sacky si v krame beru, doma uz zacinam pouzivat ana svacu papirove ubrousky misto smrskule. Brcka nepoužíváme. Peru a cistim v normalnich pripravcich, zadneeko bio, potraviny nakupuji vetsinou normalni, neb biu na zelenine v superparketech neverim, dokonce ani v tech farma kramech neverim, pokud to neberu od znameho pěstitele…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6623
26.9.19 13:22

Normální… Každý to máme jinak, my jíme zdravě I nezdravě, omáčky knedlíky, těstoviny, saláty,… Sladký u nás moc není, jíme často v restauracích. V obchodě neberu pytlíky, nelepim ty kódy na ovice/zeleninu, snažím se žít bez plastu, bez různých éček a dochucovadel. Používám nejčastěji sklo nrbo nerez na uchování jidla/pití. Snažím se nekupovat hromady oblečení, ale jen to co potřebujeme, moje děti nosí BF obuv a tu pak prodám dal, občas koupím na bazaru BF a takhle se to točí a hned nevyhazuje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
hvezdaLu
26.9.19 13:23

@Martis83 Ano to nebudu, jen se to teď hodně řeší a tak, tak jsem nad tím tak doumala.Vim,že pro nějaké eko-bio maminky budu za krkavčí matku a ženu, ale ráda si dám na co mám chuť, vyčistím si zuby klasickou pastou a kartáčkem a celkově to nechci přehánět. A to přírodu s dětmi milujeme :)

• Citovat
  • Upravit
4523
26.9.19 13:24

Máme to stejně. Všeho s mírou. Tridime, ale ne dokonale. Snažíme se jíst zdravě, ale umíme být i pěkný čuňata. Děti nosím a latkuju jen z donucení. Moje děti lozi po stromech, lítají v kaluzich, milují chodit ven v dešti, nemají znackove ani funkční oblečení.

Určitě nejsem sama. Nepovazuju to za nic světoborného, prostě žijeme tak, jak nám to přijde nejlepší. Stejně jako všichni ostatní.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
hvezdaLu
26.9.19 13:25

@Natálka26 co to je prosím bf obuv :lol:?

• Citovat
  • Upravit
hvezdaLu
26.9.19 13:26

@chaela Tak takhle to máme my :oops:

• Citovat
  • Upravit
10029
26.9.19 13:28
@hvezdaLu píše:

Barefoot.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Filzefina
26.9.19 13:29

Mam to stejne jak ty. Mam na to svuj nazor. Mam kolem sebe hodne ekobio matek a lidi a je vtipne pozorovat jak nepouzivaji plasty a jedi bio, ale potraviny jejichz nazev kolikrat neumim ani vyslovit, dovazene pres pul sveta maji denne. Ale je to kazdeho vec, ja to moc neresim…

• Citovat
  • Upravit
26859
26.9.19 13:32
@hvezdaLu píše:

Nevkusny nesmysl :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
hvezdaLu
26.9.19 13:34

@cecetka To je nějaká ekologická obuv? Nebo proč myslíte? Já to osobně neznám. :nevim:

• Citovat
  • Upravit
7228
26.9.19 13:34

Podle mě to tak dělá půlka republiky :-) já taky 100% na eko, bio rozhodně nejedu… nezdravé věci se snažím omezovat na snesitelnou míru, ale občas s dětmi zajdu do mekáče, nebo dostanou sklenici koly, ale flašku rozhodně ne :-)

sušenky se snažím kupovat zdravější varianty, typu kubík, nebo různé cereální…Omáčky nezahuštuju moukou a mraženou pizzu mají max. 1× měsíčně… šunku kupuju nejlepší kvality (nejvíc procent masa), nebo dětskou, většinou krůtí

děti mají rády ryby, krevety, tak to mají min. 1× týdně, syn mi chodí do lednice na rajčata :-) tak to s nima nebude špatný :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4523
26.9.19 13:36

@cecetka Za mě vkusny polosmysl :) vzhledově se mi to líbí, ale to je asi tak všechno. A ten kýžený efekt ty boty maji pouze na nerovnem a nezpevnenem povrchu. Ale to jim nevysvetlis…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
PaníKadrnožková
26.9.19 13:37

Libi se mi bio/eko trendy, prirodni kosmetika mi zachranila pleť, latkuju, kaliskuju, tridime, recyklujeme sacky, obleceni nosime do velkeho obnoseni a pak keste na chalupe atd. Na druhou stranu jezdim autem a na sluzebky litam letadlem. Ze mame dovcu na chalupe je dano tim, ze to tam milujeme, ne kvuli uhlikove stope. Muj pritel s byvalou kupovali slepice z projektu „zachran slepici“ ne kvuli planete, ale ze to bylo rozumne. Zkrátka tak nejak s citem, at uz to pro kazdeho znamena cokoli. Az to bude rozumne, tak si koupim elektromobil, ted na nej fakt nemam, za milion a nedojede ani do Brna je debilni frajerinka :lol:

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody

Ikona - Petr Novák

Mgr. Petr Novák