Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Vzít si jednorázové rukavice (gumové, tenké plastové), na noc si ruce natřít výživným krémem, super i kokosák nebo zmiňované bambucké máslo a nechat působit přes noc
![]()
Když jsem byla na brigádě ve skladu a balila zboží, tak mi pomáhalo ty ruce prostě pořád mazat. Tím, co jsme tehdy fasovali. Rozdíl byl diametrální.
Teď si dávám na noc měsíčkovou mast. Dřív jsem dávala do rukavic, teď jen tak.
Jinak se přimlouvám taky za rukavice.
Dobré je cokoliv s ovsem. Moc výrobců není. Krém na ruce má Bione Avena třeba. JE vláčný, krásně se vstřebává a není mastný. A z toho, co čtu výše, jsem taky něco zkoušela a taky dobrý.
Pred den Aloe Vera gel a Aloe Vera emergency spray od LR.
Na noc výživný „zlatý“ od Loccitane, nebo jakýkoli jiný výživný regenerační. A když už je prasklinka, tak jako první pomoc měsíčkový balzám na rty od Reginy, nebo měsíčková kosmetické vazelína, mast, krém
Před cca 18 lety se mi rozjely stejné problémy, obrovský to zhorsoval stres. Vadilo mi všechno,.přitom do té doby jsem měla ruce jak miminko a vše dělala bez rukavic. Pak hrozný, kolikrát mi ruce praskaly do krve.
Nákupy v obchodě jsem dělala v rukavicích, jinak problém. Úklid taky. Skládat větší množství prádla bez rukavic - problém.
Alergie se na kožním nepotvrdily. Od kožního jsem měla účinnou kortikoidovoi mast, ale tu jsem použila jen v nejhorší situaci.
Dcera mi sehnala dodavatele mastí z marihuany.
Koupila jsem si zasobu bavlněných rukavic a na na noc ruce promastila a dala ty rukavice.
Jsou fakt levné, prodávají se jako pracovní nebo vložky do pracovních gumových rukavic, na allegru je najdeš jako kosmetické bavlněné rukavice.
Přes den krémy od Loccitane - hlavně „bambucké maslo krém na ruce 20%“
Trvalo to několik let, pak to zmizelo během tří týdnů potom, co umřel náš pes. Ruce jsou dobré, ale už zůstaly choulostivé a musím se starat. Neexistuje úklid bez jednorázových rukavic - ale jedině nitrilove nepudrovane. Pudrovane nebo nedejbože latexove nesnesu.
Nejvíc mi vadi prach, takže v rukavicích třídím stare papíry, utiram prach atd. Taky v rukavicích myju povrchy.
Naopak nádobí můžu umýt bez rukavic.
Přes den používám ten LR Aloe Vera. Nebo v zimě jakýkoli jiný rychle se vstřebavající krém, mesičková Indulona, Loccitane, Weleda, Bioné aj. V kabelkach nosím mini balení Loccitane krému na ruce a měsíčkový balzám na rty, obyčejný levný od Reginy. Tím si mažu hlavně v zimě choulostiva místa, která hrozí popraskáním, v zimě třeba hřbety kloubů, Používám ho i jako první pomoc na praskliny, zatřu je tím balzámem, trošičku se stáhnou a hlavně zklidní a neboli.
@lucad77 píše: Více
Ten mam taky rada a jeste jsem si oblibila od Mixy Cica repair
Ještě jsem si vzpomněla na krém na ruce z kozího mléka od Ziaja. Taky dobrý a levný.
Nejhorší projevy zahojit pomocí La Roche Cicaplast, hlavně nepoužívat tekutá mýdla, ta ten problém z většiny způsobují. Dále až to nebude tak hrozné stačí cokoliv, klidně indulona.. zrovna ta ma příjemnou nemastící konzistenci, narozdíl od ostatních jmenovaných ![]()
Cicaplast Mains od La Roche-Posay, jak už zaznělo. Případně z levných Indulona Obnovující zázrak (lipový květ).
Tohle moc dobře znám, měla jsem ruce ve strašném stavu, když jsem byla pořád ve vodě a uklízela. Mně se nakonec nejvíc osvědčil Dermaguard, protože není mastný, rychle se vstřebá a přitom udělá takovou jemnou ochranu, takže ruce nejsou po každém dalším mytí hned znovu podrážděné. Přes den je za mě super právě v tom, že člověk po něm nemá ulepené ruce a může normálně fungovat dál. U hodně namáhaných rukou mi přišel opravdu znatelně lepší než běžné krémy.
Arad krem. Je perfektni, udela nemastny film na rukach, vydrzi dlouho.. Ruce mam po nem krasne jemne. A uzasne voni.
Objevila jsem nedávno super věc! Rest Bar - vosk na ruce. A pak teda v mém případě zabírá modrá Indulona nebo něco jiného s lanolinem.
Já si už asi dva roky kupuji zelený olivový krém na ruce z Lidlu, nějaká ta jejich privátní značka - Cien. Úžasně voní, nezanechá ruce mastné, ale krásně jemné. A cena fantastická v poměru k výkonu ![]()