Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Ahoj,
potřebovala bych poradit. Mám koberec který je na OSB deskách které nejsou nijak nalakované nic takže velice dobře pohlcují vlhko a já bych ten koberec potrebovala vyčistit (počural mi ho pes na více místech). Tak bych potřebovala nějaké suché čištění nebo jen velice lehce namočit aby mi podlaha pod kobercem nezačala plesnivět. Tepovač mám doma, ale bohužel ho nemůžu použít což je škoda je to věc k nezaplacení…
Děkuji za návrhy chtěla bych se vyhnout tomu, že tam budu lézt po 4 a drhnout to houbičkou na nádobí…
@Lencaaaa A je to kusovaka nebo celoplošný? Kusovka by se dala položit igelitem nebo vynést jinam a vyčistit tam. Máme kusovku na dřevěné lakované podlaze a větší nehoda udělá flek i na ní… ![]()
Jinak na sucho je buď Vanish (mě vyčistil docela pěkně) nebo Tepur.
@avm3 bohužel je celoplošný. zkusim ten vanish koupit a uvidim…
@Lencaaaa píše:
@avm3 bohužel je celoplošný. zkusim ten vanish koupit a uvidim…
já dělám vždycky vanishem a je to OK. ![]()
Já jsem taky pro Vanish, krásně mi vyčistil koberec…akorát mi trochu zašpinil lux, musela jsem čistit filtr
Holky děkuju, koupim dnes ten vanish a zkusim to vycistit snad to pujde. Ja mam průmyslovej vysavač (karcher) všechny co jsem měla byli hrozně na prd a nemeli takovou silu vysat bordel tak jsme poridili tenhle a je uplne super muze se s nim vysavat i voda… Akorat je teda velkej a tezkej ale jsem rada, ze mam cisty koberce ![]()
Já s ním čistila jak kusové tak i celoplošné koberce, ale na kolena, kartáš, pořádně vmasírovat
Ale je to vlkhé trochu, ten kusovej se na chvíli zkroutil, ale v pohodě, všechny skvrny a to pořádný byly pryč. Ale zdálo se mi, že od té doby se více špinil ten koberec
@Lemonnka no uvidim, zda budu muset na kolena
ale jak tak koukam, tak mne to asi nemine
![]()
Ale jde to rychle a opravdu pořádně vyluxovat potom…možná by to šlo natlačit do toho koberce jinak než metodou na kolena, ale nevím
@Lemonnka Taky se mi zdá, ale od té doby máme ke kočce ještě dvě děti, tak nevím nevím co je přesně příčina většího špinění…
Já i při vysávání ještě mám po ruce kartáč a sem tam to beru tím, abych ten práček vyčesala.
@stefanbacik jde o to, jakou suchou metodou cistite. Nepouziva se jen prasek. ![]()