Suché čištění koberce - nelze mokré čištění

4972
19.9.14 11:35

suché čištění koberce - nelze mokré čištění

Ahoj,
potřebovala bych poradit. Mám koberec který je na OSB deskách které nejsou nijak nalakované nic takže velice dobře pohlcují vlhko a já bych ten koberec potrebovala vyčistit (počural mi ho pes na více místech). Tak bych potřebovala nějaké suché čištění nebo jen velice lehce namočit aby mi podlaha pod kobercem nezačala plesnivět. Tepovač mám doma, ale bohužel ho nemůžu použít což je škoda je to věc k nezaplacení…
Děkuji za návrhy chtěla bych se vyhnout tomu, že tam budu lézt po 4 a drhnout to houbičkou na nádobí…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
25220
19.9.14 11:59

@Lencaaaa A je to kusovaka nebo celoplošný? Kusovka by se dala položit igelitem nebo vynést jinam a vyčistit tam. Máme kusovku na dřevěné lakované podlaze a větší nehoda udělá flek i na ní… :(
Jinak na sucho je buď Vanish (mě vyčistil docela pěkně) nebo Tepur.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4972
19.9.14 12:02

@avm3 bohužel je celoplošný. zkusim ten vanish koupit a uvidim…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
140244
19.9.14 12:10
@Lencaaaa píše:
@avm3 bohužel je celoplošný. zkusim ten vanish koupit a uvidim…

já dělám vždycky vanishem a je to OK. :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
83
19.9.14 14:03

Já jsem taky pro Vanish, krásně mi vyčistil koberec…akorát mi trochu zašpinil lux, musela jsem čistit filtr

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4972
19.9.14 14:13

Holky děkuju, koupim dnes ten vanish a zkusim to vycistit snad to pujde. Ja mam průmyslovej vysavač (karcher) všechny co jsem měla byli hrozně na prd a nemeli takovou silu vysat bordel tak jsme poridili tenhle a je uplne super muze se s nim vysavat i voda… Akorat je teda velkej a tezkej ale jsem rada, ze mam cisty koberce :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
83
19.9.14 14:22

Já s ním čistila jak kusové tak i celoplošné koberce, ale na kolena, kartáš, pořádně vmasírovat :lol: Ale je to vlkhé trochu, ten kusovej se na chvíli zkroutil, ale v pohodě, všechny skvrny a to pořádný byly pryč. Ale zdálo se mi, že od té doby se více špinil ten koberec

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4972
19.9.14 14:26

@Lemonnka no uvidim, zda budu muset na kolena :-D ale jak tak koukam, tak mne to asi nemine :think: :think: :think: :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
83
19.9.14 14:29

Ale jde to rychle a opravdu pořádně vyluxovat potom…možná by to šlo natlačit do toho koberce jinak než metodou na kolena, ale nevím

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25220
19.9.14 15:24

@Lemonnka Taky se mi zdá, ale od té doby máme ke kočce ještě dvě děti, tak nevím nevím co je přesně příčina většího špinění… :mrgreen: Já i při vysávání ještě mám po ruce kartáč a sem tam to beru tím, abych ten práček vyčesala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3355
14.12.17 22:50

@stefanbacik jde o to, jakou suchou metodou cistite. Nepouziva se jen prasek. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný