Suchozemská želva

Napsat příspěvek
Velikost písma:
3780
19.12.13 21:39

Máme dvě čtyřprsté ;-) Měli jsme Hermanku od miminka, ale bohužel měla špatná střeva a i přes náročnou operaci nám v listopadu umřela :'(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
682
20.12.13 17:38

Nám bohužel umřela roční vroubená. Prý to už měla daný, nevyvýjela se tak jak měla :-( Letos poprvé zimuji stepní tak se to snad povede. je to můj miláček, tak o ní nechci přijít :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3780
21.12.13 07:42

Chováme želvy už 20 let. Nezimujeme. Pokud nechcete rozmnožovat, není to nutné a je to risk.
@Tečička hlavně průběžně převažuj a hlídej aktivitu. Přeji, ať je zfilmování úspěšné :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
308
21.12.13 07:55

Já chován želvy od dětství. Ted mám velkou marginatu a doma batole. Želvu nemůžu ani pustit, napadá vše, co se hýbe, dost nebezpečné pro dětský prstík. Pro male děti bych pořídila kralika či morče. Taky máme. Velkým detem želvu.

Jinak poriz. cena 1500 želva, terarko s vybavením dalších 1500. Pak už nenanocne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
682
21.12.13 09:10

@balenka Ono jí je teprve 6, tak asi ještě nebudu množit, ale chtěla jsem od ní mít chvíli klid :-D vzhledem k tomu, že máme spoustu jiných zvířat žeroucí zeleninu, ta zima pak leze do peněz :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
682
21.12.13 20:15

A jaké UVB je pro ně vhodné? A na co je vlastně UVA? :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4515
22.12.13 08:07

@Tečička

Nejlepší zdroj je v létě sluníčko, to nic nenahradí. V zimě pokud nespí tak jsem kapala Déčko.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
682
22.12.13 08:19
@MarkyM píše:
@TečičkaNejlepší zdroj je v létě sluníčko, to nic nenahradí. V zimě pokud nespí tak jsem kapala Déčko.

Já mám právě i nespací želvy. Přes léto jsou venku, ale nechci, aby nějak trpěli v zimě. A těch zářivek je víc druhů a já se v tom nevyznám :-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4515
22.12.13 08:36

@Tečička

Ja v zime svitila jen obyc zarovkou kvuli teplu, ale koukni na net tam o tech uv zarovkach neco najdes nebo ti poradi ve zverimexu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4515
22.12.13 08:54

@Tečička

Mrkni tady http://www.zelvy.wbs.cz/…zelv---.html jsou to stránky přímo chovatele želv, taky jich pár od něj mam. Hezky tam všechno popisuje…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
682
22.12.13 09:17

Děkuji :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
600
16.6.14 12:24

Holky zdravím a prosim, jestli byste neporadily nejakeho chovatele pobliz Prahy, Liberce a trasy mezi (Ml. Boleslav, Turnov atd.). Radi bysme se jeli s malou nejdrive podivat, aby vedela do ceho jde. :-)
 Diky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2182
19.6.14 15:52

http://euzelva.cz
My jsme zelvicky porizovali zde. Pan bydli kousek od Dvora Kralove.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
600
19.6.14 16:17

@Eironil Dekuji, uz jsme v kontaktu s panem od Ceskeho Brodu.
:kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24797
31.8.14 14:14

Zdravím Vás. Je tady ještě někdo, kdo má doma suchozemskou želvu? Já plánuji pořízení a tak čerpám informace, kde se dá. Zatím ale nemám jasno, jakého chovatele si vyberu, i když si už s pár chovateli píšu.
Tak budu ráda, když se tady někdo najde a kdo by mi i třeba poradil. Hlavně teda, co se týče zimování. Protože to je ta největší obava. A protože si pravděpodobně pořídím ž. zelenavou, tak ta by zimování i uvítala. Proto budu muset najít (alespoň časem) odvahu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný