Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
@bimbama Začínající chovatel to vždycky hrozně žere
Já mám je knížku Chov želv a ta je fakt stručná-základní vybavení, seznam zeleniny, ovoce a bylin a základní onemocnění a zimování-to ještě teda zvážím. Ale myslím si, ze se má u nás Alex jako prase v žitě-zacty 2 roky minimálně ztrojnásobil svou velikost ![]()
Nam vyhrevka sviti vzdy hodinu a hodinu je vypnuta na stridacku od 8 do 18 hod, UVB sviti nepretrzite tu samou dobu, vypiname jen kdyz je venku. Obe mame docela nizku, viz. fotka. Merili jsme teplotu by oko normalnim teplomerem pod vyhrevkou, UVB ma byt co nejnize to jde.
@arkadie píše:
@bimbama Začínající chovatel to vždycky hrozně žereJá mám je knížku Chov želv a ta je fakt stručná-základní vybavení, seznam zeleniny, ovoce a bylin a základní onemocnění a zimování-to ještě teda zvážím. Ale myslím si, ze se má u nás Alex jako prase v žitě-zacty 2 roky minimálně ztrojnásobil svou velikost
Tak já myslím, že je to důležitý. Ono to přeci jen je zvíře, které má specifické vlastnosti. Jak na teplotní zóny v terárku, krmení, vlhkost. Chtěla jsem sama o tom vědět co nejvíce, pro svůj dobrý pocit. Nerada bych něco zanedbala. ![]()
@Štuclíček píše:
Nam vyhrevka sviti vzdy hodinu a hodinu je vypnuta na stridacku od 8 do 18 hod, UVB sviti nepretrzite tu samou dobu, vypiname jen kdyz je venku. Obe mame docela nizku, viz. fotka. Merili jsme teplotu by oko normalnim teplomerem pod vyhrevkou, UVB ma byt co nejnize to jde.
Jojo, taky mám UVB co nejníže. A pod lampou 35-40 stupňů a v chladné části těch 20-21 stupňů. Denní a UVB svítí od 8:15-17:15 a výhřevka 8:35-11:45 a 13:00-16:30. Včera jsem jim denní a UVB zkrátila, protože v 17 hodin už byly obě zahrabaný v domku. ![]()
@arkadie píše:
@bimbama Já mám jednu žárovku. Je výhřevná a denni s UVB dohromady a sviti myslím od pul 8 do půl 8. Někdy se zahrabe už dřív (hlavně v zimě)a někdy tam leze ještě potmě
co je to za žárovku že je to vše v jednom? Jak se jmenuje? Nebo mi hoď prosím odkaz.
@kacudka Tak jsem koukala na tu krabičku a UVB to teda nemá. Je to bodová výhřevná žárovka pro denní svícení s širokým spektrem UV paprsků. Ale UVB tam není.
Ahoj želvařky. Tak jak se vede? Moji želvíci mají teď trochu dietku, protože musí trochu zpomalit s přibíráním. Jinak Vám přeju poklidné Vánoce a úspěšný nový rok. ![]()
Ahoj, diky za zeptani. Nase je spokojena, krom toho, ze porad nema trvale jmeno
Manzel ji rika Zelvak, dcera Zelvucha a ja se snazim prosadit Rozarku nebo Tyldu. Je to tezky, kdyz nevime, jestli je kluk nebo holka… Take prejeme prima vanoce a vam i zelvam hlavne zdravi do noveho roku ![]()
@Štuclíček Já mám Máju a Vilíka. Pohlaví taky nevím. Ale tak, při nejhorším se jméno nějak poupraví, pro jejich pohlaví.
@Štuclíček A je fajn, že se ještě dají trhat pampelišky. I když už dávám i čínský zelí, občas rukolu. Ale ty pampelišky jim chutnají nejvíc.
@Ivčis Já ne. Až příští rok. Mám je teprve od září. Takže až za rok, aby se sami zazimovali venku. Ty zimuješ?
@bimbama My koupili předloni taťkovi 5až7-letou želvu. Jmenuje se Rozárka a nikdy předtím nebyla zazimována. Taťka se do toho obul a hned první zimu ji zazimoval. Udělal ji krabičku s kůrou a dubovým listím a dal ji do sklepa. Tu první zimu jsme se báli jestli to vůbec zvládne a zvládla. Někdy v březnu ji vytahl do ohrádky a pomalu se probouzela
. Letos je to podruhé co ji schoval tak jsem zvědavá jak to zvládne letos.
@Ivčis Já mám taky obavy. Ale vím, že je to pro ně to nejlepší. A jakou želvu má? Já mám zelenavý.