Suchozemská želva

Napsat příspěvek
Velikost písma:
600
17.9.14 20:36

@bimbama tady i fotky musim osobne, protoze pry k tomu vzdy potrebuji registracni list. Papirem teda na odboru zivotniho prostredi nesetri…vse kopiruji, razitkuji, archivuji… Ale zelva super, poustime ji ven, zere jak prokopnuta, po stole doslova beha, rada se nachava drbat po hlavicce, ale nekdy chodi spat uz ve 4pm, tak si ji vecer moc neuzijem. Nestihame ji nekdy ani vykoupat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24797
18.9.14 00:19

@Štuclíček Jakou používáte podestýlku a jaké UVB a výhřevku? Já teď po dlouhém rozmýšlení objednala, tak doufám, že to bude OK: UVB nakonec Reptile UVB 200 25W, výhřevku 25W a 48W. Podestýlku Lignocel a aby se nedostal do kontaktu s jídlem, tak je na něm hlína s pískem a až vzadu a v domku je jen lignocel.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
600
18.9.14 08:23

@bimbama Tak UVB mame reptile 150 25W a na teplo 40W zarovku. Podestylku pouzivame hobliny, zelvicka byla tak zvykla a je v nich evidentne velmi spokojena, menit nebudeme. Ptali jsme se, proc ne lignocel, pry nasava vodu do sebe a malo vlhkosti pak poskytuje zelvicce. Asi chovatel od chovatele. Ten nas taky mel drive lignocel, ale ted je hodne proto nemu, no co uz, zelva je spokojena a to je hlavni. Krasne se do nich zahrabava. Pak uz mame jen jidelni kamen, kam ji davame zradlo. Domek nemame, aby se vyuzila UVB lampa. Jo, jeste tam ma sepiovou kost od more, kvuli vapniku. Jestli ji zere, to uplne nevim, ale ma ji tam :-) Tak asi tak. Fotka mizerna, ale aspon neco :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24797
18.9.14 11:10

@Štuclíček Sepiovky už mám taky i CACo3, kdyby nechtěla sepiovku. Jinak ten lignocel - údajně to zabilo masožravé hady, protože jim to ucpalo střeva. U želvy to zatím není snad zaznamenaný, ale chci minimalizovat riziko. Vy nemáte na výhřevce ten kryt? Já bych ho nejraději taky zrušila, ale nevím, zda to má nějakou funkci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
433
18.9.14 14:21

Ahoj, taky mam zelvičku Bobinu od chovatele /chovzelv. cz/ pan Kmoch?
Mam ji asi 6let a nezimuju, protože se bojim a neumim to :)
A želva je v pohode. Je v terarku, nebo beha po baraku a když je hezky je na zahrade.
Svitila sem uv asi rok možná dva, a koupu jí tak nejak když si vzpomenu :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24797
19.9.14 18:08

A je to. Máme ode dneška dvě loňská mláďata Máju a Vilíka. Co jsem je dala do terárka, tak zalezli a dnes už asi ani nevylezou. Do teď byli venku, tak to pro ně bude změna. Ale, snad se brzy rozkoukají.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2915
19.9.14 21:17

@bimbama Gratuluji k želvičkám :kytka: Hoď pak foto.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
600
19.9.14 22:06

@bimbama super! Tak ať se daří :-) Kryt na zarovce nemame.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
600
19.9.14 22:09

@mijala Ahoj, taky mame od p. Kmocha. Uz nakup u nej a jeho pani byl zazitek :-) Asi taky nebudeme zimovat, taky neumime a bojime. Zelva se ma fajn, beha po stole a venku po vybehu, koupeme tak ob den. Je pekne aktivni.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24797
20.9.14 00:45
@arkadie píše:
@bimbama Gratuluji k želvičkám :kytka: Hoď pak foto.

Hodím. Jen co se rozhodnou vyjít z domečku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24797
20.9.14 00:47
@Štuclíček píše:
@bimbama super! Tak ať se daří :-) Kryt na zarovce nemame.

Tak musím pouvažovat, jestli ho taky neoddělat.
@arkadie @Štuclíček Můžu se zeptat, jak máte nastaveny světla - odkdy svítí a jak dlouho?
Já to chci nastavit (dneska jsem si hrála se spínacíma hodinama, tak jsem zvědavá) denní+UVB od 8:15-18:15 a výhřevnou od 9:00-12:00 a 13:00-16:30.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2915
20.9.14 07:24

@bimbama Já mám jednu žárovku. Je výhřevná a denni s UVB dohromady a sviti myslím od pul 8 do půl 8. Někdy se zahrabe už dřív (hlavně v zimě)a někdy tam leze ještě potmě :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24797
20.9.14 08:08

@arkadie Aha. Ale ty zářivkový UVB by měli být hodně nízko, jinak prý nedávají dostatek UVB, jsem četla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2915
20.9.14 11:49

@bimbama No přiznám se, ja to tak neprožívám. Želvička nám krasně roste a prospívá i bez speciálně vybaveného teratka. Nikdy jsem nezkoumala, co a jak má být vysoko.Tu žárovku mam ze zverimexu, doporučili nám ji a Alex ji má nad krunýřem tak 10cm +- Tak nevím, jestli je to dostatečné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24797
20.9.14 15:05

@arkadie No, já jsem zase teď četla všechno možný, skoro mi z toho hráblo :mrgreen: Hlavně, že prospívá. To je nejdůležitější.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný