Sulfur 9ch na bradavice

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
19.3.13 18:26

Janko a muzu se zeptat, kdyz jsi homeopat? Mam tyhle obtize, ze mam rocni mimi, rok cysty v prsu, ktere jsou ok pry, ale ja z toho mam proste vitr, do toho byly doma problemy, takze byl velkej stres, do toho zavedeni Mireny, s komplikacema, ted uz se usadila, ale mam akne. A ty bradavice. Zkratka mam horm. zmeny a psychika jeste stale neni ok, resila jsem manz. krizi a to je na dyl..Co myslis, co by bylo vhodne? Muze ten sulfur pomoct?

• Citovat
  • Upravit
5137
19.3.13 22:16

Anonymko,
všude se píše, že homeopatie nemůže uškodit, že nemá vedlejší účinky. Není to pravda, když někdo nerespektuje zákony homeopatické léčby, tak uškodit může.

Ty máš tyto potíže:… stavy tísně občas (plus psychika nabouraná manželskou krizí)… cysty v prsu… bradavice na noze, akné,
sama říkáš, že je to hormonálního původu. Nejvážnějším problémem jsou stavy tísně. Potřebuješ lék, který by zapůsobil na hormony a odstranil ty stavy tísně a pomalu pracoval na cystě. Bradavice a akné jsou proti tomu nedůležité, organismus by je řešil později. To je postup léčení, který odpovídá Heringovu zákonu homeopatické léčby, že „léčba probíhá zevnitř ven“, tedy od nejzávažnějšího (nejvnitřnějšího) problému a ten je vytlačován ven.

• Pokud si vezmeš Sulphur 9CH, tak se s nějvětší pravděpodobností nestane nic, vůbec nic, protože Sulphur prostě bude nesprávným lékem a potence 9CH je slabá (= lék má malou sílu).
  • Může se ale stát, že i po Sulphuru 9CH bradavice zmizí. To by bylo špatné, znamenalo by to, že odstraňování postupuje směrem „z venku dovnitř“, tedy že se nemoc zatlačuje hlouběji do organismu. Místo bradavic by se objevila jiná potíž, závažnější nebo si se zhoršily ostatní současné problémy (úzkosti, cysta). Zároveň by to znamenalo, že organismus je slabý, protože se nedokázal ubránit vlivu nesprávného léku.
  • A třetí možnost: Bradavice nezmizí, akné se velmi zhorší, ale úzkosti zmizí. To by byla reakce na dobrý lék. Ale protože je 9CH nízká potence, tedy lék má malou sílu, tak by efekt léku vydržel velmi krátkou dobu.

Nejpravděpodobnější je, že se prostě nestane nic.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
20.3.13 07:50

No toho jsem se prave bala, ze to treba nepomuze, ale jeste uskodi v necem jinem… Ono jsem to mozna prehnala s terminem „uzkostlive stavy“, jde o to, ze zkratka jen nejsem jeste uplne ok, zkratka tam byla krize a clovek to jen tak nehodi za hlavu, ale zaroven nemam zadne deprese nebo tak neco, jen si jeste neuzivam zivot tak jako driv. A to si myslim, ze by mohl treba spravit cas. Tedy - doufam v to. No a co se tyce cyst v prsu, tak se toho bojim, ale dr. mi rekli, ze se s tim nic delat nemusi, ze je to hormonalni a ze to neni nebezpecne. Takze s tim taky v souc. dobe nic nedelam, nelecim. Takze z toho logicky vyplyva, ze opravdu souc. nejv. problemem - jedinym k reseni - jsou ty bradavice…:)
Ale podle toho, co jsi psala - a asi se v tom vyznas - tak se sulfur pouzit preci jen bojim. Takze pujdu nejspis na vypaleni, protoze v lete s touhle „ozdobou“ chodit nechci. Jen teda nevim, jak vysvetlim tomu pribuznemu, ze sulfur neberu, ze mi ho nejspis spatne indikoval /on to umi z tech vikendovych kurzu boiron, venuje se tomu asi rok/… To zas bude zle v rodine…

• Citovat
  • Upravit
5137
20.3.13 10:52

Anonymko,
asi tě nepotěším… ale jakékoliv odstranění bradavice (je jedno zda sulfurem, vypálením, vlaštovičníkem apod.) může způsobit problémy. Pokud máš organismus dost silný, tak se bradavice objeví po vypálení znova. Pokud se nechá odstranit, tak platí bod číslo 2 z mého předcházejícího komentáře.
Jedinou cestou je posílení imunity. Bradavice signalizuje oslabení imunity.

A jestli příbuzný studuje boironské kurzy, tak to tedy není žádná kvalita. Známá lékárnice studovala tyhle kurzy rok nebo dva, hrozně nadšená. Před měsícem měla zánět dutin a když jsem slyšela její argumenty pro vybraný homeo lék, chytala jsem se za hlavu. Ale nenechala si poradit. Samozřejmě že skončila na ATB, nemoc se jí táhla jak dlouho.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
20.3.13 11:04

Imunitu posiluju, beru hlivu, vitamny, budu si i vic hlidat jidlo a zdravou stravu. o tom oslabeni vim. a jeste dotaz - posledni:) kdyz posilim imunitu, je sance, ze by ty bradavice zmizely samy? nebo po vypaleni uz nenaskakaly?
nastupuju mj. zpet do skoly, tak se i nebudu zas tak resit…

• Citovat
  • Upravit
5137
20.3.13 11:24

Anonymní,
ano, tak bych to dělala já. Je šance, že bradavice zmizí samy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
27.4.13 13:45

Akné?

Sulfur 9CH mi byl doporučen i na akné. Je vhodný? Nebo je něco lepšího?
Mám dost zhoršené akné od porodu, ale už jsem víc než rok po porodu a pořád žádné zlepšení. Kojila jsem, brala antikoncepci a teď mám tělísko.
Prosím o radu a předem děkuju:)

• Citovat
  • Upravit
5137
27.4.13 14:38
@Anonymní píše:
Sulfur 9CH mi byl doporučen i na akné. Je vhodný? Nebo je něco lepšího?
Mám dost zhoršené akné od porodu, ale už jsem víc než rok po porodu a pořád žádné zlepšení. Kojila jsem, brala antikoncepci a teď mám tělísko.
Prosím o radu a předem děkuju:)

Anonymní,
jde o dlouhodobý problém. Pochybuju, že by Sulfur 9CH něco změnil, i kdyby to byl správný lék, je to totiž velmi nízká potence (= malá síla léku).
U dlouhodobých problémů navíc musí homeopat zmapovat problémy pacienta, ptát se nejen na ostatní fyzické problémy, ale také na psychiku. Tady je pravděpodobné, že je problém s hormony, protože se akné zhoršilo po porodu. Když má homeopat dobrý přehled o problémech pacienta, tak si je mnohem víc jistý lékem a může dát potenci (= sílu léku), která skutečně něco změní. U ekzému se často dává 30CH. To neznamená, že si máš dát Sulfur v téhle potenci!!! Nevím, zda je to správný lék a na dálku nemám možnost to posoudit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
27.4.13 14:41

@Jankap aha, tak děkuju:)
A ty jsi homeopat? Takhle na dálku si nejde o mých problémech promluvit?:)

• Citovat
  • Upravit
5137
27.4.13 15:06
@Anonymní píše:
@Jankap aha, tak děkuju:)
A ty jsi homeopat? Takhle na dálku si nejde o mých problémech promluvit?:)

Jj, já jsem homeopat. Řešit dlouhodobé problémy na dálku není rozumné. Některé velmi důležité informace získává homeopat pozorováním. V krajním případě jde u dospělého zkusit Skypovou konzultaci, ale je tu velké riziko, že homeopat přehlédne něco velmi důležitého co, skypová kamera nezachytila.
Můžeš mi napsat SZ, kde bydlíš, možná znám někoho v okolí. Nebo to můžeš napsat i sem, jsi anonymní, neměl by tě nikdo identifikovat, protože akné má v republice plno lidí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna o homeopatii

Ikona - Eliška Bartlová

MUDr. Eliška Bartlová