Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
@Black_Orchids Určitě, řeč byla o imaginárních Američankách, plus tu párkrát padly i příklady z okolí, kdy se dotyčným nechce kojit a jsou o tom přesvědčené už v těhotenství. Objevily se tu i dvě diskutující, které nekojí „dobrovolně“ - jedna na základě špatných zkušeností u prvního dítěte a druhé to prostě není příjemné. Ale nic typu alkohol, hezká prsa a tak tu konkrétně nepadlo
.
@Huffmanka píše:
A kdo koho do ceho nuti? Ze se snazi nekomu vysvetlit o cem je kojeni?
Treba tim narizenim, ze sunar jenom na predpis aby zeny kojily?
Ja se kojit snazila, neobtezovalo me to, ale vedela jsem, ze mam moznost volby a zbytecne se nestresovala co by kdyby…vedela jsem, ze kojeni je pro dite lepsi, pro me snazsi a vicemene bez prace…Ale nechapu proc by vyziva mela byt nedostupna…o cigaretach taky vsichni vi co je to za hnus a koupit se daji vicemene vsude ![]()
@Black_Orchids píše:
Tyyy jo, tady se to zase zvrtlo…
Ja myslim, ze v konecnym dusledku je vcelku sumak, jestli MM nebo UM, hlavne, ze ma ta mama dite rada
Svatá pravda. ![]()
@Anonymní píše:
Takové mámy mě neskutečně točí, já koupila odsávačku za 7.000Kč, laktační u mě byla týden denně, pak 2× do týdne a teď už jen pro radost na kontrole, celkem jsem za všechno kolem touhy kojit své dítě dala 15.000Kč, myslím, že to UM by mě vyšlo levněji a s menšími nervy
Klid o tobě jsem nepsala jestli jsi to nepochopila z příspěvku, tak je mi to líto. Ale ještě jsem několikrát opakovala, že o maminkách, které se snažily kojit a nešlo to nemluvím
Tak si to přečti ještě jednou nebo ten příspěvek pod tím a pochopíš ![]()
@Naima hm, clovek si chvilku zdrimne..a takhle to dopadne ![]()
@Hodaka - nositka, posazovani deti, bio strava, caj jako doplnek ke kojeni, nechat vyrvat… ![]()
@Hodaka píše:
myslím že pro začátek to stačípotom by se mohlo vyřešit dávání pribiňáčka 4 měsíčnímu dítěti, chodítka a látkovky x hnusky
a taky jestli očkovat nebo ne ![]()
@panenka87 píše:
Já si myslím, že u nás to tak žhavé nebude. A kdyby to tak udělali, a my s kojením měly problémy, recept nám přece napíšou(přece jen na tom zase vydělávají). Kéž by to ale znamenalo, že za tu UM zaplatíme jen 30kč za recept
Tak v tom případě ikdyž mně se to už netýká, ta klidně podepíšu i petici za!!!
![]()
@Hodaka píše:
Tolik nových tématto tu budu aspoň týden
To tu budeš stejně!!! To jsou témata, co se tu probíraj furt a furt budou!!!
A navíc, aniž se na ně zakladájící ptá!!!
![]()
Tak na předpis má být jenom ten Sunar ne
O Nutrilonu, a Hami, Bebě nikdě nepsali i když to neni u nás ![]()
@Emilie píše:
To tu budeš stejně!!! To jsou témata, co se tu probíraj furt a furt budou!!!![]()
![]()
![]()
![]()
To je jedno, stejně bude řádně edukována
.
@kvaček píše:
Tak na předpis má být jenom ten Sunar neO Nutrilonu, a Hami, Bebě nikdě nepsali i když to neni u nás
No, jestli „sunar“ není míněn jako synonynum UM… ![]()
@Emilie píše:
To tu budeš stejně!!! To jsou témata, co se tu probíraj furt a furt budou!!!![]()
![]()
![]()
![]()
to je fakt. Hlavně je tu sranda, každý den, pořád a pořád ![]()
myslím že pro začátek to stačí
potom by se mohlo vyřešit dávání pribiňáčka 4 měsíčnímu dítěti, chodítka a látkovky x hnusky