Sunar bude na předpis, ženy prý mají kojit

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Silky123
31.7.12 21:59
@Emilie píše:
Jedná se o výrobek nazvaný První boty a ta, která kupuje jako první boty jiné než První boty, tak je rozhodně nemilující matka a vůbec, na pranýř sní!!! :cert: :mrgreen:

Sakra, kde je tady u nás pranýř??? :zed: :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
23033
31.7.12 22:30
@Pettule69 píše:
Ahoj holky, tak jsem ted četla tenhle článek a mám teda dost…sama jsem nekojící matka a ta představa že to dojde až sem je teda masakr…
http://aktualne.centrum.cz/…clanek.phtml?…

debilove:D uz nevedi co by vymysleli za hovadiny:D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10802
31.7.12 23:21

Ten článek je typická ukázka, jak se v Čechách dělá novinařina :roll: Prý obyvatelé New Yorku přijdou o další ze svých svobod :roll: v čem jako?

Takže
1. týká se to jen ZDRAVOTNICKÝCH ZAŘÍZENÍ, tam matka po porodu stráví cca 2 dny, pak jde domů a může si nakupovat UM na tuny, dle libosti v každém supermarketu.
2. v plánu je, že pokud matka nebude rozhodnutá, dostane přednášku o prospěšnosti kojení. Pokud se rozhodne pro UM, dostane ho :nevim: Čili v podstatě navrhovaný stav bude stejný s tím, co známe z českých porodnic.
3. ne, značka Sunar se v USA fakt neprodává :mrgreen: Panu redaktorovi asi připadalo, že kdyby napsal „umělá kojenecká výživa“, tak by čtenáři nepochopili, o co jde.
4. „Latch on“ bych přeložila jako „přicucni se“ (myšleno dítě k prsu)… Určitě ne jako „zamkněte to“, to je fakt pro toho, kdo si někdy přečetl nějaký článek o kojení v angličtině, hodně velká perlička :lol:

viz např. http://www.huffingtonpost.com/…1718664.html?…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2346
1.8.12 00:52

@Elik, zrovna jsem chtela napsat neco podobneho.

Jde videt, jak kazdy zna nejlip US pomery :roll:… V zemi, kde neni povinne zdr. pojisteni, nemuze byt tak zakladni vec, jako je UM, exkluzivne na predpis. Navic o tom, co se da poridit jen na predpis, rozhoduje FDA, ne starosta. Pointou onoho navrhovaneho opatreni je to, aby nemocnicni personal nenakrmil UM dite bez vedomi matky, coz se deje i v CR, ze… Je tu opravdu hodne matek, co chteji kojit a take koji, funguje tu dobra legislativa na podporu kojeni/odsavani MM v praci, pracujici matky jsou fakt skvele, jak sve prestavky (neplacene!!!) opravdu vyuzivaji na odsavani MM, celkove je tu propagace kojeni na velice dobre urovni, ale je tu predevsim moznost volby, za kterou vas nikdo nebude odsuzovat, protoze je to jen a jen vase vec. Linda

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1614
1.8.12 02:11
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1614
1.8.12 02:12
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12262
1.8.12 07:35

No to je zase diskuze na jedno úúúža téma, američani už neví co roupama, jen doufám že to nedojde sem a že to hrozí, nejen že se rádi opičíme pro západu ale taky česko je země kojomaniaků :lol: kojí se všude na všech kontinentech no možná že někde Antarktidě asi ne, ale co se tady děje kolem toho koja v porodkách to je úchylárna! já sama jsem nekojící z přesvědčení, začlo to tím že to nešlo ale situace co se pak kolem toho děla jak radši nechali malou bez jídla než aby jí dali umělko, jak dr. a sesty byli jak posedlý ďáblem a z porodky jsem díky tomu odcházela jako psycho troska už ani kojit nechci a absolutně se tím netajím! stejně si myslím že v mém případě je umělko pro mé dítě to nejlepší a pro mě pohoda proč se tím tajit :palec: doufám že mi tu zase někdo napíše jaká jsem sobka hnusná co neměla mít děti :poblion:

že kdysi bylo umělko na předpis taky? jo ale určitě se kolem toho nedělo to co teď!! prostě máti dali kupu lístků na sunar a byl klid.chci se rozhodnout sama jak chci dítě krmit a ne aby mi tam někdo lil do hlavy rozumy proč mám kojit, v dnešní době kdy si maminy mohou určit kde budou rodit a nikdo to neřeší (viz diskutované porody doma proti kterým jsem já absolutně proti) ale kojo to je nekonečné téma. řekněte někde že nekojíte a už máte pocit že na vás zavolají sociálku a ještě přidejte že nekojíte dobrovolně a to už máte pocit že dostanete doživotí!
A že američanky skoro nekojí? a co jako, já nekojím taky a to sedím doma na MD na 3 roky v česku, tam porodí a valí do práce, už vidím jak byste kojili tam v tom blázinci v NY! stejně ty tlustý američanky neumí ani uvařit, to není jak tady že si mamina udělá polívku pije bylink. čajíky, tam si dají colu a hambáč takže zdravý mlíko jen co je pravda!!! stejně tam kojit nikoho nedoutí, přijít to sem seženu si sunar v Polsku, máme to tu pár kroků nebo na netu či kdekoli, jestli se můžou po netu volně prodávat léky na erekci a jiné blbiny, umíte si představit jaký by byl kšeft z prodeje umělek? :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6256
1.8.12 08:09

@Lindusa @Elik holky děkuji :potlesk: :potlesk: :pankac: :pankac: :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Naima
1.8.12 08:13

Pravda je, že mě poměrně dost vyděsilo to, co se děje v porodnicích stran kojení. Pokud je pravda to, co se tu zhusta píše, nazvala bych to skoro laktačním terorem. Sama soudit zatím nemůžu, ale jsem ráda, že tu i takové příspěvky zaznívají a díky nim mě to nemůže překvapit. Obrázek si udělám sama, ale odmítám jakékoliv nátlaky, pokud budu mít pocit, že je mi krajně nepříjemné ono popisované drapnout za kozu a jedeme a nestojím o to, tak se vůči tomu vymezím. Buď nám to půjde samo nebo nepůjde a zavolám si nějakou soukromou poradkyni až domů, jak to udělala moje kamarádka. Nebo nám to prostě nepůjde a nohy si kvůli tomu za krk taky nedám :nevim:.

• Citovat
  • Upravit
2346
1.8.12 13:14
@martulkasloník píše:
No to je zase diskuze na jedno úúúža téma, američani už neví co roupama, jen doufám že to nedojde sem a že to hrozí, nejen že se rádi opičíme pro západu ale taky česko je země kojomaniaků :lol: kojí se všude na všech kontinentech no možná že někde Antarktidě asi ne, ale co se tady děje kolem toho koja v porodkách to je úchylárna! já sama jsem nekojící z přesvědčení, začlo to tím že to nešlo ale situace co se pak kolem toho děla jak radši nechali malou bez jídla než aby jí dali umělko, jak dr. a sesty byli jak posedlý ďáblem a z porodky jsem díky tomu odcházela jako psycho troska už ani kojit nechci a absolutně se tím netajím! stejně si myslím že v mém případě je umělko pro mé dítě to nejlepší a pro mě pohoda proč se tím tajit :palec: doufám že mi tu zase někdo napíše jaká jsem sobka hnusná co neměla mít děti :poblion:že kdysi bylo umělko na předpis taky? jo ale určitě se kolem toho nedělo to co teď!! prostě máti dali kupu lístků na sunar a byl klid.chci se rozhodnout sama jak chci dítě krmit a ne aby mi tam někdo lil do hlavy rozumy proč mám kojit, v dnešní době kdy si maminy mohou určit kde budou rodit a nikdo to neřeší (viz diskutované porody doma proti kterým jsem já absolutně proti) ale kojo to je nekonečné téma. řekněte někde že nekojíte a už máte pocit že na vás zavolají sociálku a ještě přidejte že nekojíte dobrovolně a to už máte pocit že dostanete doživotí!
A že američanky skoro nekojí? a co jako, já nekojím taky a to sedím doma na MD na 3 roky v česku, tam porodí a valí do práce, už vidím jak byste kojili tam v tom blázinci v NY! stejně ty tlustý američanky neumí ani uvařit, to není jak tady že si mamina udělá polívku pije bylink. čajíky, tam si dají colu a hambáč takže zdravý mlíko jen co je pravda!!! stejně tam kojit nikoho nedoutí, přijít to sem seženu si sunar v Polsku, máme to tu pár kroků nebo na netu či kdekoli, jestli se můžou po netu volně prodávat léky na erekci a jiné blbiny, umíte si představit jaký by byl kšeft z prodeje umělek? :mrgreen:

Hmm, zase jedna, co zna Ameriku a jeji obyvatele se vsim vsudy… :roll:. L.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12262
1.8.12 15:23

@Lindusa neznám celou ameriku, ty znáš celý česko? ale žilo tam pár známých nějakou dobu, jedna paní známá mojí máti tam žije na floridě už 30 let a teda rozhodně jsou tam maminy jiné než tady podle toho co říkali. i když ono je to fuk, i tady se najdou lemry líné co si neuvaří neuklidí a nic a šikovné mamči, rozhodně ale co si myslím že tam jsou rozhodně ty maminy volnějších názorů, tam se běžně lítá letadlem od miminka, bere se všude sebou mimčo atd. ne jak tady ženský řeší jestli jít s měsíčním děckem ven protože je 23 stupňů hrůůza a jet k moři nedej bože do pěti let :lol: tam si myslím to nikdo neřeší, nevím to ale myslím si to, tady se řeší každý prd :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6256
1.8.12 15:30

@martulkasloník myslím, že Lindusa žije v Americe a nevychazí z „jedna paní povídala“

napsala jsi, že i tady jsou lemry líne co si neuvaří neuklidí…jako že Amíci jsou takový? dost divný tohle číst od někoho kdo neví, ale myslí si to :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12262
1.8.12 15:36
@girlie sage píše:
@martulkasloník myslím, že Lindusa žije v Americe a nevychazí z „jedna paní povídala“napsala jsi, že i tady jsou lemry líne co si neuvaří neuklidí…jako že Amíci jsou takový? dost divný tohle číst od někoho kdo neví, ale myslí si to :roll:

ježíííš my tu budeme slovíčkařit:-))to je to samé jako každý řekne o cigánech že to jsou flákači zloději a nevím co, no já je taky nemusím ale zase znám i plno fajn cigánů, jeden z nich nebyl nikdy nezaměstnaný a nikdy nedlužil na nájmu atd. vycházím z obecného názoru čechů na američany a americké matky který se tu obecně vede. z toho co napsala LInduša jsem pochopila že tam žije ale taky jsem napsala že tam žije jedna známá přes 30 let a ta říká něco jiného, tak potom kdo má pravdu a komu věřit že?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1614
1.8.12 15:38

Tady ani nestacilo to, ze nekdo rekl o tom clanku o cem to vlastne skutecne je, protoze se to nejak ztratilo v prekladu. Tady nejde o pravdu, tady jde o to, ze lidi maji imperialistickou alergii pokazdy kdyz se zacne mluvit o necem co je z Ameriky. Vsimam si toho u kazdy diskuse, ac uz je to tady, nebo ve zpravach. Holt ten komunismus v nas stale zustava, jinak to nevidim.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6256
1.8.12 15:41

Já věřím sama sobě a říkám ti, že obecný nazor čechů na Američany je špatný a většinou ho šíři lidi který o nich ví uplný prdlajz.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Laktační poradna

Ikona - Anna Musilová