Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
@jjj11 co my bychom ted dali za ridsi!
ale je to proste tak, kazde dite je jiné a jinak reaguje, je potřeba to vyzkoušet, zadna univerzalni rada neni ![]()
Muzete mi zkusenejsi poradit? malej ma dva mesice a od tretiho tydne(ztrata mleka) davame sunar complex..od zacatku sunaru ma problem s prdiky a s kakanim..prdiky jsme vyresili bio gaia, ale kaka jednou za den a to se mu jeste musi pomoct..ten nam zacal ublinkavat, jeden den 2-4 x a na druhy den treba vubec, treti den treba zase 2-4 x..posledni vec je ze krmime co dve hodiny..v noci vydrzi jednou 3-3,5 a pak zase co dve hodiny se hlasi, to se nam zda byt malo..mame zkusit zmenit mleko,popr.jake?nebo zustat u sunaru? dekuji za kazdou radu
Na tom, co pises mi neprijde nic extra divneho ![]()
Pokud neblinka obloukem, ale treba jen vyjede mlicko koutkem, tak je to v podstate normalni. Kakani jednou denne je naprosto ok, zkuste ho nechat, at se nauci kajdit sam. Kdyz se tri dny nevykadi nic zasadniho se nedeje. No a co se krmeni tyce, zkus treba malinko zvysit davku, dodrzovala bych ty tri hodiny, at malemu neni zle. Ale porad plati, ze kazde dite je jine a to tvoje holt chce bastit po dvou hodinach, treba… jine mlicko klidne zkus, na zazívani je pry dobre Hami
Taky me ted napadlo, ze treba blinka, protoze po tech dvou hodinach je fakt moc brzo.
Mě malá po sunaru hodně ublinkávala dávala jsem Bebu a sunar až os roka, ale je to hodně individuální. poraď se s doktorkou.. za změnu nic nedáš zkusit to můžeš
Jinak co se týče ublinkávání, ti poradila @Lejaa co se týče kadění, malá po sunaru taky kakala jednou denně, někdy jednou za dva dny, zezačátku jsem se jí taky snažila pomáhat, nicméně jsem byla nervozní z toho že se to sama nenaučí, takže za mě zkuz jí dávat teplou plínku na bříško, masírovat ho, cvičit s nožičkama, zkrátka vše tak jsko když má prdíky a pomáhala jsem opravdu až když jsem viděla že tlačí a nejde jí to. A mě teda ještě poradila doktorka dávat čajík, ale už nevím od kdy jsem ho začala dávat
Jinak se připrav že pokud jsi měla takovéhle problémy s mlíkem, tak v okamžiku kdy zavedeš zeleninku se to bude opakovat, než si na to miminko zvykne a začne se víc hýbat a zesílí mu ta břišní stěna. Dá se to zvládnout, později se to naučíš brát naprosto v pohodě ![]()
Zda se nam ze to ublinkavani zacalo kdyz jsme zacali podavat kapky biogaia, ale nechce se nam je vysazovat, kdyz pekne prdi..zkouseli jsem davat sunar co tri hodiny, ale po dvou hodinach zacal plakat do te doby nez dostal mleko, tak jestli ho sunar malo nezasyti..
Nemenila bych to, navic Sunar je nejsytejsi UM na trhu, takze po tehle strance by sis nepomohla. A to ostatni co popisujes mi prijde normalni, taky mi prijde normalni krmeni po 2 hodinach, moje mimco taky dyl nevydrzi.
@monar píše:
Zda se nam ze to ublinkavani zacalo kdyz jsme zacali podavat kapky biogaia, ale nechce se nam je vysazovat, kdyz pekne prdi..zkouseli jsem davat sunar co tri hodiny, ale po dvou hodinach zacal plakat do te doby nez dostal mleko, tak jestli ho sunar malo nezasyti..
My používali na prdíky kapky Infacol, syn krásně prděl, žádné jiné nám nezafungovali. Navíc po nich syn teda ani neblinkal.
Je možné´, že je Sunar méně sytější, protože my byli dřív na Nutrilonu (pak ho syn začal odmítat), tak jsme najeli na Sunar a taky se mi zdálo, že měl dříve hlad. Na Nutrilonu spával celou noc, se Sunarem se to zlomilo. Ale to se poddá:) kvůli tomu bych mléko neměnila..
Dobrý den,
mohu se zeptat na aktuální názory na Sunar complex 1? Mám 7 týdenní miminko, kojíme, ale musíme dokrmovat. Máme Bebu comfort, ale hodně zvracíme. Děkuji. ![]()
@Iv2427 píše:
Dobrý den,mohu se zeptat na aktuální názory na Sunar complex 1? Mám 7 týdenní miminko, kojíme, ale musíme dokrmovat. Máme Bebu comfort, ale hodně zvracíme. Děkuji.
Každému dítěti vyhovuje něco jiného. U nás se Sunarem Complex nikdy nebyl problém, ale to neznamená, že u vás nebude. Chce to vyzkoušet, názory a zkušenosti ostatních nic nezaručí.