Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj holky, nevite nekdo? Ted jsem koupila sunar HA2. Neradila jsem se s doktorkou. Proste postupne zavadime prikrmy a synovi nic nechutna, tak jsem chtela zkusit kasicky. A protoze nechci vyhodit penize, kdyby mu ani kasicky nechutnaly, ptala jsem se po mleku, ktereho je co nejmensi mnozstvi. Tak mam sunar a ted ctu, ze se nedoporucuje u prokazane alergie na bilkovinu kravskeho mleka. Tu syn prokazanou ve svem veku nema, ale atopicky ekzem ma rozhodne. I kdyz ted uz mnohem mene, nez driv. Ale lecime se na koznim. No a na obalu pisou, ze sunar prochazi jen nizkou hydrolyzou te bilkoviny. Davate ho nekdo svemu diteti, ktere ma ekzem. Nebo vam ho doktorky nedoporucily?
Dcera má atopický ekzém, i když teď má poměrně dost dlouhou dobu klidné období. Prozatím ji kojím, příkrmy samozřejmě zkoušíme, i když to nijak úžasně nejde. Začala jsem zkoušet i kaše. Nejdříve mléčné (nepídila jsem se, jestli jsou z HA mléka) a protože nic moc, koupila jsem i nemléčnou a k tomu Nutrilon HA právě na tuto kaši. Nebudu už rozpitvávat, že je hnusnej chuťově a malá to bojkotuje.
Nicméně na kožním jsem dostala spoustu letáků a v nich se mimojiné píše, že se má dávat HA mléko atopikovi. Říkáš, že nemá prokázanou alergii na bílkovinu kravského mléka, takže se nemusíš bát.
Eventuelně pokud máte klidné období, zkus pít mléko (pokud tedy kojíš) a uvidíš, jak na to prcek zareaguje (jistě víš, že mléko bys u atopika neměla). Když se nic nestane, pak můžeš být úplně klidná. Pokud by se reakce projevila, tak se poraď s dr. Ale pokud jiné problémy nemáte, tak ho dej.
Jinak jsou maminky, které ač nemají ani žádné riziko, tak do roka HA mléko dávají preventivně.
No, protože my jsme v klidové fázi 3měsíc a ten HA je fakt blaf, budem zkoušet obyčejné UM. Do kaše a možná i na noc, protože máme doma rušné noci a i když kojím ráda, přeci jen mě to už začíná zmáhat.
Gabča a Barča, 9měsíců
Cauky,
co se tyce kasicky pro alergiky, tak zkus kasi Sinlac od Nestle. Mymu prckovi moc chutna, mame podezreni na alergii na kravske mleko a tahle kase je presne pro tyhle deti. Da se delat s vodou a nebo mlekem.
Cau Romca
Ahojky,
mám dvě atopické děti. Dcera pila Hamilon HA2, syn ho odmítal a tak jsme mu koupili Nutrilon HA2. Ten mu jel a ted kdyz mu dám mléko od dcery tak už ani neprotestuje.
Děti s alergii na kr. mléko by měli pít Nutrilon Pepti. Stojí přes dvě stovky. Moje děti obě reagují na kravské mléko. Během kojení jsem se na něj nemohla ani podívat aby neoleznuli. Nicméně dcera už má za sebou testy a na kr. mléko alrgická není. Jedná se tedy o pouhou nesnášenlivost nikoli alergii.
Hodně štěstí s ekzémama.
AJKA Lenička skoro 3 roky a Lukášek skoro 1 rok
![]()
P.S.: nás vysvobodil MUDr. Kreml z Kroměříže, máme za sebou hodně krve, obvazů a mokvání a teď jsme bez antihistaminik a mastí od kožařů. Kdybyste chtěli někdo víc info tak mi napište mailík. Pan Kreml léčí homeopatikama ![]()
Ahoj, mam 8m syna. Kojeny jen asi 2m, pak do pul roku Beba HA, pak jsme presli na klasickou Bebu a od cca 7m jsme presli na sunar.Maly nemel zadne vyrezky, pupinky, nic.Az ted se mu udelaly cervene fleky, dr. rikala, ze to vypada na AE. Takze opet prechazim na bebu a uvidim, jestli to pomuze. Zadnou jinou zmenu jsem u maleho neudelala a on se ted zacal osypavat. Nemate se sunarem nekdo podobnou zkusenost?
Jo a moje dr. to neresila a klidne mi ho jeste oockovala, takze se nam to pekne rozlejza
![]()