Poradna dentální hygienistky
Pavla Pilneyová DiS.
Dobrý den, chtěla bych se zeptat jestli někdo nevíte, co použít při otlaků na dolní čelisti od sundávacích rovnátek
, posledních čtrnáct dní je ta bolest k nevydržení
Silikon… Lepší jak vosk. Každopádně to trvá než si dásně zvyknou. Pokud to trvá stále je možné že rovnátka dobře nesedí. Donesla byvh je do laboratoře a oni je můžou upravit. Ztenčit zkrátit upravit drátek. Záleží jaký je problém. Mě museli rovnátka zkrátit neboť byly moc dozadu a neustále mě nadavovala…
@Lucie1437 píše:
Dobrý den, chtěla bych se zeptat jestli někdo nevíte, co použít při otlaků na dolní čelisti od sundávacích rovnátek, posledních čtrnáct dní je ta bolest k nevydržení
A to jsou rovnátky typu Invisalign nebo něco jako udržovací snímací aparát po sejmutí rovnátek napevno?
Pokud je to druhý případ, šla bych za doktorkou, ať ten aparátek upraví (obrousí, ohne dráty, atd.).
Pokud je to první případ, obávám se, že tady není ani moc rady, ani pomoci. To je totiž častý problém tohoto typu rovnátek a jejich velká nevýhoda. Klasické „napevno“ totiž jdou olepit voskem (myslím jako zámky nebo drátky, pokud škrábou například do tváře), ale kontakt s dásněmi je obvykle minimální. Zato u těch typu Invisalign se kontaktu s dásněmi nejde vyhnout a pokud to tam hapruje, těžko se s tím něco dělá. Napadá mě snad leda gel typu Kamistad.