Supermatky - článek

Napsat příspěvek
Velikost písma:
50725
19.10.10 22:57
Taminka píše:
Angua píše:
Ten článek mi připomněl, jak jsem byla kdysi v obuvi a byla tam paní s chlapečkem, který strašně nepříjemně halekal na celou prodejnu, až jsem si říkala, ať už ten spratek drží hubu :oops: :oops: :oops: (tož ale fakt, to byste musely slyšet :lol: ) a maminka mu říká „zpívej, Honzíčku, zpívej“ :lol: :lol: :lol: :zed: :pocitac:
:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:mmch gratulace k metriku

Díky moc :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16694
19.10.10 23:00
LadyRebeka píše:
Kakika píše:
LadyRebeka píše:
Kakika píše:
Ale můj synek je opravdu velmi upovídané miminko, dost toho napovídal už první noc v porodnici :mrgreen: Občas bych chtěla být supermatka…že bych aspoň vypadala plná energie, jenže kde bych brala ještě další energii na přetvářku, to fakt nevím :mrgreen: :jazyk:
Kakiko tak co ahooooj jak Lukášek už spí? My to máme čím dal horší!!! :zed:
Spí, nezlobí, je to nejhodnější dítě na světě. A já ti řeknu, jak to máš udělat, abys měla taky tak hodné dítě… :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Nespí, není to zas tak hrozné jako to bývalo, ale pořád má nějaké špatné sny. V létě jsme dokonce přišli i na růstové bolesti dlouhých kostí, to se po znovunasazení vigantolu zlepšilo. Ale buď to jsou zlé sny, nebo zuby. Ale už spal 4× bez jediného probuzení (myšleno 4× za celých 16 měs. :roll:) :mrgreen: :mrgreen:
Kakiko my jednou za 15 měsíců! no není to fajn? Považuji se za supermatku, že těch 15 měsíců nespavosti ještě nejsem pod drnem!! :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Tak to je mazec 8-o Před porodem jsem si přála oddělené ložnice, těhotenská nespavost a přítelovo chrápání nějak nešlo dohromady…teď už bych ho chtěla zpátky k sobě, ale on se vrátit nechce, prý jsme v noci moc hluční :mrgreen:
No, možná jsi supermatka se supernespavou holčičkou, taky dobrý, ne? :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29730
19.10.10 23:02

A abych byla supermatka, tak musim splnovat vsechna kriteria? Nebo to tak jen musi vypadat? :mrgreen:
By mne zajimalo, jak vypadam…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29730
19.10.10 23:04

A pripajam se k supernespavcum. Furt mi vstava kolem 4 rano. Nekdy bohuzel znacne driv. Do pul 7 se vzbudi i trikrat.
A kojim do bezvedomi. Myho pochopitelne :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4999
20.10.10 00:13

Tak mě teda připadají jako supermatky všechny v mém okolí, co už mají děti vychované. Asi zapomněly na to špatné a zůstalo jim v mysli jen to pěkné a to si to podle mě ještě dost přikrášlily. Nevím. Například švagrová, tchýně, prababička, všechny měly milionové děti, které na nočník chodily pomalu dřív než se naučily sedět, ve dvou letech mluvily plynule ve větách a uměly básničky atd atd.
Prababička mi jednou vynadala že v roce ještě malýho neposazuju na nočník, že její děti chodily od 3 měsíců, tak to jsem se fakt zasmála, tříměsíční dítě je rádo že udrží hlavičku, natož aby chodilo na nočník. :roll:
Pak když si někde postěžuju že malej málo mluví a nechce chodit na nočník, tak každá matka odrostlých dětí se začne vytahovat, kterak její děti v tomhle věku už uměly tohle a tamto a že je můj syn nějakej zaostalej, takže tohle mě fakt vytáčí, no po bitvě je každej generál, když už jsou děti velký, to se to vymejšlí. Ale netvrdím že jsou takové všechny maminky co už mají velké děti, jen v mém okolí je takových nějak moc. :-?
Jinak já rozhodně super matka nejsem, syna samozřejmě miluju, ale jeho vzteklej řev rozhodně nepovažuju za povídání, nosí papírovky, jídlo mu teda vařím doma, to jo a když si ho babička půjčí, tak jsem ráda že mám chvilku pro sebe. 8-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14015
20.10.10 00:28

Otřesný canc, který nemá hlavu ani patu. Vůbec jsem nepochopila, co tím chtěl básník říci (naštěstí jsem přečetla přinejlepším každé páté slovo).
Dělá to na mě dojem, že správně je mít dítě tak nějak mimochodem a moc se s tím mateřství nepárat, všechny, kdo to tak nemají, jsou pipiny, které to moc baští.
Ale ne že by se mě to dotklo, popisují tam neexistující individua, já nikoho takového neznám. Hrozný blábol.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1837
20.10.10 00:50

tak já znám takový „mix“…
Připadá mi, že je to napsané trochu neobratně, ale docela jsem pochopila, na jaký popud to bylo napsáno.
Supersečtělé matky, které by uklovaly každého, kdo to dělá jinak :lol: :mrgreen:

No ale - co jsem potkala ve svém okolí:
kamarádku, jejíž děti pořád „spinkaly“ a když náhodou nespinkaly, tak spinkaly, a my jsme pořád musely s malou čekat, až oni dospinkají.
A kamarádka se jim věnovala… věnovala… věnovala… a když jsem si malou hlásila do školky, tak mi sdělila, že „se jí ale budu muset teď věnovat, protože oni ve školce budou chtít, abych se jí věnovala“.

Jako já ji samozřejmě uplně normálně odložim k sousedům, hned jak přijdu domů, a to i za předpokladu, že sousedi nejsou doma (necham ji před dveřma, aby ji tam po příchodu z práce našli).
NĚKTERÝ LIDI JSOU OPRAVDU NESKUTEČNÝ.
Asi nemusim dodávat, že styky s kamarádkou jsem nejdřív omezila, pak minimalizovala, a nakonec eliminovala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1837
20.10.10 01:07

A eště se mi něco vybavilo:
výživu pro malou jsem kombinovala, zezačátku koupenou (mrkvičku), a pak už jí to nechutnalo, tak jsem to vařila.
Ale: zezačátku se mi stalo toto:
v jednom týdnu mě stihl sprdnout: kamarád (chlap!!!), že jsem si dovolila zakoupit skleničku Hipp s obsahem brambor a mrkve. Já debil - zblblej reklamou - (to nejlepší pro vaše dítě) - jsem si jako myslela, jak zahvězdim s bio stravou. „Ježiši to neeeekuuuupuuuj pane bože to snad uvaříš ne dyť je to chvilička my to doma vaříme víš co do toho dáváš bůhví co v těch skleničkách je blá blá blá“
Ehm.
Tak si řikam: no, příště zahvězdím, jak to děsně vařím.
OVŠEM: kamarádka (ženská) se vyčepejřila: „JEŽIŠI TY-SE-S-TIM-VA-ŘÍÍÍÍÍŠ????? no to bych se s tim teda nevařila ty potraviny z penny marketu jsou nekvalitní jsou v tom samý dusičnany viděla jsem testy v těch skleničkách je to kontrolovaný a co asitak myslíš že vtom máš za vitaminy bla bla bla bla bla“

NO.
Od tý doby nikomu neřikam, co vařim, páč tak jako tak jsem dycky za blbce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1837
20.10.10 01:09

Příště řeknu:
moje děti maj nudli u nosu, tepláky na gumičku, a jí co si doma najdou.
šmitec.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17310
20.10.10 01:18

Mě to pobavilo,obzvlášť pasáž…

tak už papáme špenátek, moc nám chutnánkuje, prdíky se nám taky zlepšánkovaly a rosteme jako z vodičky.

Nejsem supermatka a nikdy jsem nebyla :mrgreen:

Ale scházíme se parta kamrádek,já a jedna se vždycky doplňujeme jak ty naši „miláčkové“ zlobí,jak jsme vyřízený,manželové nám lezou na nervy.. :-P .A vůbec nemluvíme ve zdrbnělinách.. :mrgreen: zbytek,Kubíček tohle,nikolka tohle…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44193
20.10.10 05:45

Ten článek znám. Vychází v jednom časopisu pro maminky snad každý rok. Je to nadsázka a chápu, co tím bylo myšleno.

Supermatka nejsem :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43031
20.10.10 07:32
Angua píše:
Ten článek mi připomněl, jak jsem byla kdysi v obuvi a byla tam paní s chlapečkem, který strašně nepříjemně halekal na celou prodejnu, až jsem si říkala, ať už ten spratek drží hubu :oops: :oops: :oops: (tož ale fakt, to byste musely slyšet :lol: ) a maminka mu říká „zpívej, Honzíčku, zpívej“ :lol: :lol: :lol: :zed: :pocitac:Na druhou stranu připouštím i nepatrnou možnost, že ani libý hlásek mého dokonalého dítka nemusí být někomu příjemný :mrgreen:

hele to jsem klidne mohla byt ja
ja totiz, kdyz vycerpam moznosti, jak dite umlcet (vsechny krupiky, hracky, zabavovani), tak mu reknu „tak ty chces radeji plakat, tak plakej“. a za chvilku treba „ty kraaaasne places, neslo by to jeste vic?“ - je to takova sebeobrana, abych se z toho nepominula sama. asi to na druhy lidi pusobi, ze se mi to breceni asi libi, ale ja na to kaslu. brekot tam bude zcela nezavisle na tom, co ja podnikam nebo rikam, tak co.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43031
20.10.10 07:35

v kazde z nas je kousek ze supermatky v tom smyslu, ze se snazime delat veci dobre a nektere dotahneme do dokonalosti (ja teda asi zadnou, ale spousta mamin treba „jen“ latkuje, nebo „jen“ kupuje vse BIO)

to spatne na supermatkach neni to, ze se detem venuji 100%, ale to, ze se pohrdave vyjadruji o tech, co tak necini

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12154
20.10.10 07:54
Kubik_kubikula píše:
ahoj maminy, tak jsem narazila na netu na tento článek a docela mě rozesmál. tak se přiznejte, kdo je mezi námy supermatka :mrgreen: http://ona.idnes.cz/…lp-/deti.asp?…

Já! Já! Já! Já! Já to jsem!!!!!

:lol: :lol: :lol: :lol: 8-) pššššššššt

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
980
20.10.10 08:25
verenika píše:
Mě to pobavilo,obzvlášť pasáž…tak už papáme špenátek, moc nám chutnánkuje, prdíky se nám taky zlepšánkovaly a rosteme jako z vodičky.

Bež se mrknout na MMB - tam jsem jednou objevila inzerát typu: Milé maminečky, ziminka ťuká na dvířka, objednávejte šálinečky a čepinečky včas, pak uzavírám objednávečky a nedostanete se do pořádníčku…

Když čtu něco tohoto typu,tak mě napadá jen…holka, ty musíš rychle zpět do práce:-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová