Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Nás supermatek se to nedotkne už z principu, páč mi jsme na to hrdé ![]()
No ja to neberu ani jako nadsazku. Podle mne to nadsazka neni. Je to jen vyhnany do extremu. Uz jsem to cetla nekolikrat a porad to na mne dela dojem, ze to psala ne zrovna vyrovnana a stastna osoba, ktera si resi nejaky problem.
A jak uz tu nekdo psal, z clanku pro mne taky vyplyva, ze abych byla prijatelna, mam mit vsechno a zejmena deti na haku. Nejlip nic nevedet a o nic se v souvislosti s nimi nezajimat. My jsme to prece taky prezili a jaky jsme ![]()
asha píše:
No ja to neberu ani jako nadsazku. Podle mne to nadsazka neni. Je to jen vyhnany do extremu. Uz jsem to cetla nekolikrat a porad to na mne dela dojem, ze to psala ne zrovna vyrovnana a stastna osoba, ktera si resi nejaky problem.
A jak uz tu nekdo psal, z clanku pro mne taky vyplyva, ze abych byla prijatelna, mam mit vsechno a zejmena deti na haku. Nejlip nic nevedet a o nic se v souvislosti s nimi nezajimat. My jsme to prece taky prezili a jaky jsme
takze tady ji mame, supermatku jednu !!!!! ![]()
no myslim, ze to co vadi je spis to, jak supermatky sikanujou ostatni matky.
a z toho, jak mluvi, se spis dela sranda. jenze ono to srandovni je.
Pudloslava píše:asha píše:takze tady ji mame, supermatku jednu !!!!!
A jak uz tu nekdo psal, z clanku pro mne taky vyplyva, ze abych byla prijatelna, mam mit vsechno a zejmena deti na haku. Nejlip nic nevedet a o nic se v souvislosti s nimi nezajimat. My jsme to prece taky prezili a jaky jsme
no myslim, ze to co vadi je spis to, jak supermatky sikanujou ostatni matky.
a z toho, jak mluvi, se spis dela sranda. jenze ono to srandovni je.
No jo, jenze ja uz na zacatku proflakla, jak furt nadavam na haranty… muzu to jeste vzit zpet? ![]()
Podle mne nesikanujou supermatky, sikanujou ty k***y
Aspon jsem lehkou sikanu zazila a dotycna supermatka urcite nebyla
Kupovala vyhradne Hipp a Pampers, co si tak matne vzpominam (zato to bylo to jednoznacne nejlepsi!)
Z mluvy mam vyrazku. Fakt! Normalne prectu neco o ditkach, nedejboze mimiskovi (!!! az tak dalece to zaslo) a zacnu se drbat. ![]()
Tak znáte někdo někoho takového?? Ženu, která dělá přesně to co v tom článku a všechno najednou??
Já nemám moc srovnání, znám zběžně jen pár maminek na plavání a to ještě z rychlíku..Ale jinak si myslím, že každý možná nějakou tou částí na něčem ulítne..
Já jsem se minule přistihla , že vyprávím své mamince už 5 minut o průjmu
( no co, ona mi zase pořád popisuje boty a trika, co si koupila
)
já si tedy myslím, že každá z nás je tak trochu supermatka v nějakém bodu.
Tak jsem si to ještě jednou přečetla a ano - našla jsem se tam, třeba toto:
"Po konfrontaci se Supermatkou odcházím téměř vždy frustrovaná.( takhle jsem asi na emimi už vyfrustrovala kde koho)
a ještě: péče o dítě je jejich jedinou činností celého dne ( nebot jsem líná dělat i něco jiného
)
Ja myslim, ze neexistuje. Nebo mozna jo, ale je to rozhodne vzacnost. Nebo spis ta diagnoza ![]()
Pro mne nedosazitelna meta. Ja nikdy nebudu mit neurvany deti a v byte uklizeno dyl jak deset minut. No ale podle toho clanku ty „supermatky“ treba kecaj a nemaji to taky ![]()
Ale teda porad jsem z toho clanku zmatena…podle mne je supermatka ta, ktera ma vsechno vychytany, ma nenormalni deti (cti: nikdy nervou), doma jak v klicce, vari nekolikrat denne… a pritom na konci vyplyva, ze to tak treba ani nemaji a jen si na to hrajou. Takze to ani supermatky nejsou. Jenom proste buzerujou ostatni ![]()
Zajímavý článek ![]()
Já si myslím, že jsem pro mou malou supermáma
A to se rozhodně nerovnám (a ani bych nechtěla) matkám v tomto článku. Jen prostě dělám vše podle citu a potřeb dcerky a to je to hlavní
![]()
Lizbeth píše:
Tak jsem si to ještě jednou přečetla a ano - našla jsem se tam, třeba toto:
"Po konfrontaci se Supermatkou odcházím téměř vždy frustrovaná.( takhle jsem asi na emimi už vyfrustrovala kde koho)
a ještě: péče o dítě je jejich jedinou činností celého dne ( nebot jsem líná dělat i něco jiného![]()
)
no prave, dyt ja to rikam, ze neexistujou. Az na liz, samozrejme ![]()
hele priznejme si, vlaste je to nas sen supermatkami se stat
jako mit energii cd se intenzivne venovat diteti a soucasne udrzet doma uklizeno a navareno a jeste vypadat jako ze skatulky? kdyby me nekdo chtel ten supermatkovskej program do hlavy nahrat, tak to asi akceptuji i s tou infantilni mluvou ![]()
A já jsem na to přišla
Nikdo, kdo chodí přes den na emimino nemůže být supermatka, protože to znamená, že dělá i něco jiného, než pečuje o děti. Kdo namítne, že mu dítě zrovna spí, měl by se zamyslet, jestli má vyšůrované, navařené, umyté okna a drahý zaštupované všecky ponožky
![]()
ale jo, na emiminu prave ziskavaji supermatky informace, jak spravne pecovat ![]()
Pudloslava píše:
ale jo, na emiminu prave ziskavaji supermatky informace, jak spravne pecovat
Jenze na to maji narok jen v tehotenstvi. Kdyz to nestihnou, tak maji problem. Pak se dostavaji do konfliktu s peci o dite a domacnost. Jestli to ovsem stihaji vse najednou…tak nemam slov. To uz je i na mne moc ![]()
supermatka ma deti vychovane, zatimco brouzda na emiminu, batolata si zpusobne hraji s jednou naucnou hrackou, treba si prohlizeji knizku