Superpotraviny pro děti - dáváte a co?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
34
15.2.13 18:21

Superpotraviny pro děti - dáváte a co?

Ráda bych se zeptala, zda dětem dáváte superpotraviny a pokud ano, tak jaké? Já našemu malému (budou mu 3 roky) přidávám do mléka, které miluje, mladý ječmen a prášek acai, na hrstě pojídá bobule goji a občas si dá v džusi chia semínka. Vše samozřejm v bio kvalitě - dováží kamarádka z Indonésie (na farmě jsme byli a víme, jak to tam chodí ). Máte nějaké rady a zkušenosti? díky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
13770
15.2.13 18:37

Ahoj, zkušenost nemám ale označení „superpotravina“ mě přišlo úsměvné :-) ale nic ve zlým;-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
PaníKadrnožková
15.2.13 18:39

Nemám, nedávám, na co je to dobré?

• Citovat
  • Upravit
1113
15.2.13 18:41

Jej to slyším po poprvé ani to co dáváš jsem nedávala tak nevím :nevim: ale aspoň mrňous bude zdraví. taky dávám zdravou stravu, ale spíše co je dostupné jablka pomeranč paprika. celozrné pečivo. atd.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1266
15.2.13 18:41

Taky jsem sem vlezla jen abych zjistila, co je to ta „superpotravina“ :mrgreen: Zatím nic nedávám a ještě jsem o tom nepřemýšlela, mám zatim miminko. Ale asi bych to do něj moc necpala, stačí hodně zeleniny a ovoce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Raaduska
15.2.13 18:43

Ale název superpotraviny se používají běžně… viz obchody se zdravou výživou :)

• Citovat
  • Upravit
Raaduska
15.2.13 18:44

Jinak teda já mám zatím mimčo malé, takže nedávám. Ale časem zkusím občas chlorellu.

• Citovat
  • Upravit
PaníKadrnožková
15.2.13 18:45

Děvčata a na co to je?

• Citovat
  • Upravit
34
15.2.13 18:48

superpotravina

Jedná se o potraviny (nebo potravinové doplňky), které jsou nějakým způsobem výjimečné. Obsahují velké množství důležitých živin, jsou bohaté na vitamíny a minerály, mají antioxidační účinky, podporují imunitní systém a jsou zkrátka „super“. Super potraviny byly známé svou účinností, léčivým charakterem a uzdravujícími schopnostmi už před tisíci lety. Mnoho z nich také pochází z míst, kde dříve sídlily starodávné civilizace (Středomoří, Jižní Amerika, Asie, Severní Afrika…). Drsné podmínky jako např. pouště, tropické pralesy nebo nadmořská výška donutily plodiny zadržovat v sobě co možná nejvíce živin, aby v takovém prostředí mohly vůbec přežít. Díky tomu můžeme v Superpotravinách objevovat skutečně abnormální množství nutričních hodnot, kterých se nám jinak často nedostává.
vitamíny
minerály
proteiny – i esenciální
enzymy (jednoduché či složené bílkoviny, určující rychlost a povahu chemických reakcí a řídící většinu biochemických procesů v našem organismu)
koenzymy (nízkomolekulární látky, které při reakcích způsobují regeneraci)
antioxidanty
vlákninu
Tyto potraviny by měly být konzumovány v přirozené, syrové formě. Jinak o mnohé enzymy, vitamíny, proteiny a ostatní látky, díky kterým jsou tak jedinečné, pochopitelně přijdou.

Mám osobní zkušenost, že co je užíváme, tak méně marodíme, přestalo astma - vysadili jsme léky a máme víc energie :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5468
15.2.13 18:48

Moc tomu nerozumím, netuším, jak moc velký význam to má pro dítě, které má normální zdravou pestrou stravu…
Takže pokud jsem koukala na různé seznamy „superpotravin“, dáváme med :-D. Párkrát šťávu/džus z aloe vera, ta jim celkem jela, zato semínka goji nepozřeli, a já taky ne :oops:
Jo, a u známých děti ochutnaly mořské řasy a kupodivu jim to docela jelo :think:

Např:
http://zdravejjakorybicka.wordpress.com/…r-potraviny/

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1147
15.2.13 18:50

Superpotraviny neznám a ani bych je dítěti nedávala. Už jenom proto, že jsou dovážené z Indonésie, nebo odkud..My jsme Evropané.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5468
15.2.13 18:51
@Jana Mora píše:
Mám osobní zkušenost, že co je užíváme, tak méně marodíme, přestalo astma - vysadili jsme léky a máme víc energie :)

Tak míň marodit (ťuky ťuk) my snad nemůžeme, jediná choroba, která zatím děti postihla, byly neštovice, jinak měli každý tak dvakrát za život rýmu? A víc energie nedejbože, aby měly, to už bych nepežila… víc enerie bych potřebovala jedině já :-D
Ale celkem by mě zajímalo, jestli se někde dají najít komplexnější informace srozumitelné pro laika, co kdy nač :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Raaduska
15.2.13 18:52

@Kačus82 obsahují velké množství minerálů, vitamínu, stopových prvků..prostě přinášení člověku hodně prospěšných látek :)

• Citovat
  • Upravit
3853
15.2.13 19:01

Zrovna nedávno jsem koukala na sáček s kustovnicí čínskou a nevěděla co to je. Dík za info - vyzkouším :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
kaštinka
15.2.13 19:09

Dávám chlorellu, rybi olej blue Ice a také to, co jiz zakladatelka zminovala. Oblíbili jsme si i quinou. Amarantové pukance jsou výborné.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Nutriční poradna (3-18 let)

Ikona - Michaela Boukalová Tomešová

Michaela Boukalová Tomešová DiS.