Nutriční poradna (3-18 let)
Michaela Boukalová Tomešová DiS.
@Amber_1977 : já jsem koupila nějaké „eko“ tablety v DM, myjou dobře
@socina Děkuji, koukala jsem tam, mají Ecover a pak ještě jedny, jejich značku moc neznám, když já měla takovou radost, že si umým čistidla namíchat sama ![]()
Mě se teda nastartuje i bez TEADu. Taky jsem nevěděla, jak moc je to závadný. Napadá mi, jestli by nešel aktivovat i nějak jinak.
Já do odpadu nasypu nebo naleju nějakou kyselinu ( ocet nebo k. citronovou) a to rozjede pořádný sajgon.
@Lama Lama Jo, sodu s kyselinou v jednom roztoku miluju
louh sodný je proti tomu chudák
Ale to už jsem taky v myčce zkoušela a furt se mi dělal ten zašedlý povlak na skle - není to špína, je to podle mě něco nerozloženého, jako třeba přebytek soli nebo tak.. No a s tím TAEDem se to už nedělá, jenže, ten jediný i chodí z Fichemy s tou dětskou pojistkou uzávěru.. ![]()
Dámy ekoložky, prosím vás o radu - používám do myčky na nádobí přírodní prostředky, ale jelikož mi programy nemyjí víc než na 60°, perkarbonát se špatně rozpouští, či co - zkrátka, nádobí (hlavně je to vidět na skleněném) je takové zašedlé, jakoby potažené nějakým prachem či šedým filmem.. Zkusila jsem tedy k mýdlu a perkarbonátu přisypat pár kuliček TAEDu, a výsledek dokonalý

Jen si opravdu nejsem jistá, zda není TAED nezávadný - zjistila jsem na netu, co je to za chemickou sloučeninu, ale moc mi to neříká a víc jsem již nevypátrala
Prosím, poraďte..