TAED do myčky na nádobí?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Metamorphosis
25.12.12 01:30

TAED do myčky na nádobí?

Dámy ekoložky, prosím vás o radu - používám do myčky na nádobí přírodní prostředky, ale jelikož mi programy nemyjí víc než na 60°, perkarbonát se špatně rozpouští, či co - zkrátka, nádobí (hlavně je to vidět na skleněném) je takové zašedlé, jakoby potažené nějakým prachem či šedým filmem.. Zkusila jsem tedy k mýdlu a perkarbonátu přisypat pár kuliček TAEDu, a výsledek dokonalý :dance:
Jen si opravdu nejsem jistá, zda není TAED nezávadný - zjistila jsem na netu, co je to za chemickou sloučeninu, ale moc mi to neříká a víc jsem již nevypátrala :nevim:
Prosím, poraďte.. :kytka:

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
4107
25.12.12 09:00

@Amber_1977 : já jsem koupila nějaké „eko“ tablety v DM, myjou dobře

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Metamorphosis
25.12.12 09:20

@socina Děkuji, koukala jsem tam, mají Ecover a pak ještě jedny, jejich značku moc neznám, když já měla takovou radost, že si umým čistidla namíchat sama :(

• Citovat
  • Upravit
81479
25.12.12 15:02

Mě se teda nastartuje i bez TEADu. Taky jsem nevěděla, jak moc je to závadný. Napadá mi, jestli by nešel aktivovat i nějak jinak. :think: Já do odpadu nasypu nebo naleju nějakou kyselinu ( ocet nebo k. citronovou) a to rozjede pořádný sajgon.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Metamorphosis
25.12.12 21:00

@Lama Lama Jo, sodu s kyselinou v jednom roztoku miluju :palec: louh sodný je proti tomu chudák :pankac: Ale to už jsem taky v myčce zkoušela a furt se mi dělal ten zašedlý povlak na skle - není to špína, je to podle mě něco nerozloženého, jako třeba přebytek soli nebo tak.. No a s tím TAEDem se to už nedělá, jenže, ten jediný i chodí z Fichemy s tou dětskou pojistkou uzávěru.. :roll:

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Nutriční poradna (3-18 let)

Ikona - Michaela Boukalová Tomešová

Michaela Boukalová Tomešová DiS.