Nutriční poradna (3-18 let)
Michaela Boukalová Tomešová DiS.
Dobrý den, chci se zeptat, zda někdo nevíte, kde v Chrudimi či okolí sehnat bio maso, konkrétně kuře. Nemyslím v supermarketu, ale spíš zda je tu nějaký statek nebo sem někdo nezaváží. V Pardubicích seženu, vím, ptám se na Chrudim a nejbližší okolí. Děkuji!
@LLLL píše:
Dobrý den, chci se zeptat, zda někdo nevíte, kde v Chrudimi či okolí sehnat bio maso, konkrétně kuře. Nemyslím v supermarketu, ale spíš zda je tu nějaký statek nebo sem někdo nezaváží. V Pardubicích seženu, vím, ptám se na Chrudim a nejbližší okolí. Děkuji!
Ahoj
, jsem na to taky zvedava
, taky by me to zajimalo
, ale koukala jsem, ze rozvazi nejake maso z Vodnan, ale tezko rict, jestli bio
![]()
Jinak kralika mam domaciho a reznictvi mi doporucila doktorka U Francouze, teda myslim, ze se to tak jmenuje, je to naproti VZP, rikala, ze tam maji cerstvou porazku
![]()
Snad mi to admini nesmaznou za reklamu ![]()
@monatkaa ahooooj
Vim, kde je Francouz, my maso kupujeme u Čejky, na Dukle… Mívá tam i jehneci a teleci… Ale kuře bych fakt chtěla v bio kvalitě, ostatní asi zas tak resit nebudu. Kralika mame taky domaciho od babicky, ale kurata a kruty ma jen 1× - 2× do roka a to jsem naposledy zapomněla zabavit a opracovat jedny prsa
a ted uz je to v mrazaku, to se mi nechce rozmrazovat, zpracovat a znova zamrazovat ![]()
Zeleninu si nechavame vozit, ale to maso musime jeste nekde sehnat, tak asi nakonec bude tatka vozit z pardubic, ptz ani na netu jsem nic z chrudimi nenasla ![]()
@LLLL píše:
@monatkaa ahooooj![]()
Vim, kde je Francouz, my maso kupujeme u Čejky, na Dukle… Mívá tam i jehneci a teleci… Ale kuře bych fakt chtěla v bio kvalitě, ostatní asi zas tak resit nebudu. Kralika mame taky domaciho od babicky, ale kurata a kruty ma jen 1× - 2× do roka a to jsem naposledy zapomněla zabavit a opracovat jedny prsa
a ted uz je to v mrazaku, to se mi nechce rozmrazovat, zpracovat a znova zamrazovat
Zeleninu si nechavame vozit, ale to maso musime jeste nekde sehnat, tak asi nakonec bude tatka vozit z pardubic, ptz ani na netu jsem nic z chrudimi nenasla
Tchyne mi rikala, ze na trhy vozi kruty nejaci soukromnici, ale je to na objednavku, ale treba by tam meli i ty kurata
![]()
@LLLL Můžu se zeptat proč ne ze supermarketu? Myslíš že je to tam předražené anebo v horší kvalitě? My právě občas kupujeme v Bille, je z českých chovů, ale ta cena… ![]()
@Pé píše:
@LLLL Můžu se zeptat proč ne ze supermarketu? Myslíš že je to tam předražené anebo v horší kvalitě? My právě občas kupujeme v Bille, je z českých chovů, ale ta cena…
Ikdyz dotaz byl na LLLL, ale ja to nekupuju prave proto, ze tady kurata cpou hormony a kolikrat se stalo, ze detem treba narostly prsa, nebo tak…
@monatkaa Já myslela proč ne BIO kuřecí ze supermarketu jak právě psala LLLL…asi jsem se špatně vyjádřila.
@Pé supermarkety nemam rada obecne, i kdyz tam samozrejme take obcas chodim pro nejake veci
ale radeji nakupuju v malych obchodech, kde maji veci od mistnich dodavatelu… Zeleninu mame ze statku a tak. Nejsem zadna fanaticka
ale radsi kupuju ceske veci… Zrovna Billa je mi ze vsech supermarketu nejmene sympaticka, vozit v sezone jablka ze senegalu nebo odkud, to se mi teda prici
a jejich masu z „ceskych“ chovu take moc neverim… Ale jak rikam, je to pro muj pocit a to co jsem napsala ciste muj nazor ![]()
Ale kdyz nebude zbyti, tak bude kure z tesca, no
svet se nezbori ![]()
@monatkaa píše:
Tchyne mi rikala, ze na trhy vozi kruty nejaci soukromnici, ale je to na objednavku, ale treba by tam meli i ty kurata![]()
![]()
hmmm, no vidis
, ale to bych se tam musela zitra dopoledne vyhrabat
Ja tam vzdycky vylezu az odpoledne a to uz tam nejsou… No uvidime…
@LLLL Já supermarkety také nemám ráda, leč v okolí Prahy moc jiných obchodů není…a na farmy daleko. Jen jsem chtěla k tomu BIO kuřecímu - já ho právě kupuji v Bille a JE české, tomu věřím, protože ho dodávají i do malých bio prodejen. Jen je tedy nekřesťansky drahé. Celé kuře cca za 400,– Kč, to je opravdu darda.
@Pé
ja kdyz to hledala na netu, tak jsem nasla za 273,– a uz to mi prislo dost…