Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
Prosím o radu maminky, které dokrmovaly nebo dokrmují pomocí suplementoru. Já to dneska zkoušela poprvé a malé to vůbec neteče a to jsem použila tu nejšiřší trubičku. Tak jsem jí to musela dát z láhve. Nalila jsem tam pak vodu a zkoušela jsem to a ani já jsem to moc nevysála. Jde to hrozně těžce.
presne to by me zajimalo, za jak dlouho vypije dite tu suplementorovou nadobku? ani jsem netusila, ze jsou ruzne sirky hadicek.
deri napada me jedine primackovat lahvicku rukou, jestli je mekka
Pudli, ona je tvrdá, radili mi povolit trochu uzávěr, ale to pak teče. S takovou to malá nevysosne, je to těžší než sosat z prsa
to byl zase kup. Sakra já už vrazila tolik peněz do toho kojení a zatím žádný úspěch
![]()
Derida Derida - děkuji za založení vlákna. Poprvé jsme ze supláče nevytáhly nic, dnes jsem to zkoušela podruhé - fantastické zlepšení
- 5 ml. Vypozorované Problémy: hadička sama zalézá do toho uzavíracího zoubku, dítě se posune a vyplivne to, někde jsme to přicvakli pocestě mezi mnou a dítětem, dítě netahá, náplast se odlepuje, ve finále si dítě vyrvalo hadici volnou mávající rukou. Napjatě očekávám všechny rady! ![]()
HAHÁ tak už se daří! Problémy odstraněny použitím širší lepicí pásky a jejím přilepením na 2 místech! ![]()
Hoj holky,
ja dokrmovala pres suplementor asi mesic. Prvni 2 - 3 kojeni to bylo uplne naprd.. rikala jsem si, jak jsem zas pekne naletela a vyplazla tolik penez, postupne jsme na to nejak prisli. Nereknu vam asi nic jinyho, nez je napsany v navodu. Proste jsem to vzdycky pripevnila tak, aby ta hadicka koncila stejne jako bradavka a kdyz jsem mu pak davala to prso, tak jsem palcem primackla tu hadicku skoro az u bradavky (coz ovsem znamena, ze jsem mu ten palce strkala na chvilinku i s prsem do pusy a pak rychle vytahla) Nekdy se chytil lip, nekdy hur, ale pak uz to slo rychle a ani bych rekla, ze mu ta hadicka v ty puse nevadila.
Ja davala vetsinou tak 40ml prikrmu a trvalo mu to tak 10 minut tou prostredni hadickou. Ale bylo hodne znat, kdyz se prisal blbe, to to pak ubyvalo dost pomalu, takze jsem ho radsi nechala prisat se znovu.. nekdy to naopak zvladnul bravurne a vysosnul to tak rychle, ze jsem se nestacila divit. Kdyz uz me to nebavilo, tak jsem mu obcas tu flasticku zmackla, aby se naflakal nebo jsem ji zvedala nahoru, aby to lip teklo.
Je fakt, ze kdyz si to clovek na sebe nainstaluje a pisisvor se pak vzpouzi a macha rukama a vytrhava hladicky, tak je to trochu opruz, ale po chvilce cviku to jde docela dobre.
Tak drzim palce, at to jde a at ho odbourate co nejdriv!
holky, tak první úspěch, večer mi malá vypila 50ml ze suplouše. Ale je to boj, bud jí to vyklouzne, nebo si to vyrve ručičkou. Na těch reklamních obrázkách je vždy usměvavá mamina a spokojeně sající dítě, takže to vypadá jako pohodové kojení, ale v reálu je to jinak
Taky jí to trvalo docela dlouho než to vysosla, tak doufám, že se zajedeme, je to poslední věc, kterou zkouším pro záchranu koja.
jak dlouho sosala tech 50 ml?
jsem myslela, ze suplous je proste zazrak a dost jste me teda odradily
tedka mam teda asi mleka prehrsel, prsa se slusne nalejvaj, rafan pije, ale krouti se a odtrhava, mam dojem ze cim vic mlika, tim horsi kolika
Tak ze suplouše pila jen jednou a další tři dny to bojkotovala, takže jsem s ním mrskla do skříně. Rvala si hadičky a nechtěla tahat. Sakryš už, to je práce s kojením. Přijde mi, že nedělám nic jiného než odstříkávám a před každým kojením se nervuju, jestli malá bude pít nebo ne.
a jak teda kojis?
ja tedka bastim emulips a prsa uplne splaskla, uz mam zase po obdobi hojnosti ![]()
v noci a dopoledne kojím v pohodě, ale většinou z obou prsů. Po obědě se začne vztekat, tak jí dávám dopít odstříkané mléko, někdy flašku bafne v pohodě, někdy ji musím šálit prsem a většinou večer se snažím dát UM, protože toho odstříkaného zase tolik nemám. Po každém koju odstříkám tak 30ml. Chtěla bych vydržet odstříkávat tak do půl roku malé, pak to balím. Prsa mě bolí a je to časově náročné.
Ahoj ![]()
Máte někdo dobré zkušenosti se suplementorem? Já jsem si ho právě objednala jako poslední pokus o záchranu kojení a teď čtu toto
![]()
Vyzkoušela jsem už všechno. Homeopatika, kojící čaje i el. odsávačku. Neodsávám po každém kojení, protože to nestíhám. A zase odsávat za cenu řvoucího dítěte v postýlce mi přijde na hlavu
Tak doufám, že se najde někdo, komu to pomohlo.
Jinak malou nakojím a dokrmím 150ml UM. Kolik mi vypije z prsu nevím, nemám váhu. Krmím 5× denně, váží cca 5500g. Myslíte, že mám ještě šanci se rozkojit, když toho vypije tolik? ![]()
@Ve-ru ano, doporučuji jej maminkám často, kolikrát se i vyrábí „podomácku“ a jde to, pomůže maminkám nezklouznout k dokrmu flaškou. Podstatné je ale to, aby nedávaly i dudlíka. A u záchrany kojení je ještě potřeba zkontrolovat podjazykovou uzdičku, zda ona nebrání.
@Lili5 Já flaškou dokrmuji - mám medelu pro kojené děti. Malá nemá problém se přisát k prsu, ale bylo mi doporučeno dětskou dr. dokrmovat UM. Takže malá vysosne z prsu jen přední mlíko - zadní už teče asi pomaleji a pak chce lahev. Chci ji zkusit odbourat. Na začátku byl asi problém v tom, že jsem z porodky přišla s vymytým mozkem - kojit co 3 hodiny, dřív ne, tak jsem plačící prďolku nosila a pohupovala v domění, že má prdíky, místo abych ji přiložila
A taky měla docela vysokou porodní váhu - 4180g, jestli to taky má vliv ![]()
@Ve-ru ja jsem si suplementor vyrobila podomacku, prislo mi silene za to davat tolik penez, ale nam to moc nepomohlo, maly se prisal, ale mliko mu neteklo, protoze mel malou papulku a proste se nedostal dostatecne daleko, takze jsem to vse zkousela ca 7 tydnu a pak jen odsavala a davala na stridacku MM a UM (taky pil z calmy a doted neumi pit z obycejny flasky), po 3,5 mesicich jsme plne skoncili na UM, za sebe muzu rict, ze jsem zkusila vse, byla jsem v klidu, nijak to nehrotila a proste to nedopadlo. Syn zije, je zdravy, spokojeny a to je dulezity ![]()