Mastitida - mám jet na gyndu nebo k praktickému lékaři?

7354
4.11.09 07:19

Mastitida - Prosím o rychlou odpověď

Se zapálenýma prsama a horečkou se jezdí k praktický nebo na gyndu? Díky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
12332
4.11.09 07:53

madli tady ses nedočetla?

https://www.emimino.cz/…t-prsu-1871/
a tady
https://www.emimino.cz/…s-prsy-4454/

pochopila jsem, že se dá jít na gyndu i za obvodní, a berou se spešl antibiotika

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3356
4.11.09 08:12

Gynda i obvodní - je to jedno :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43032
4.11.09 09:04

já šla na gyndu. dostala jsem augmentin.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
slunickoo
4.11.09 09:09

Já nejela nikam, zvládla jsem to doma - tvarohem a obklady a to jsem měla 40cítky horečky 3dny.. a hooodně jsem malého přikládala..
Aspoň jsem do sebe nemusela cpát antibiotika!!

Tak držím palce!!!

• Citovat
  • Upravit
7354
4.11.09 09:34

Tak už jsem domluvená s gyndrou, dá mi ATB a nemusím na obvod mezi chrchleny. Já mám na tom prsu navíc ragádu, takže přikládání je fakt lahůdka. No snad to brzo přejde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16694
4.11.09 11:51

týjo, tak já měla zapálený prsa 3×, horečka, že jsem sotva lezla, ale ATB mi na gyndě nedal ani jednou. Prostě paralen po 8mi hodinách a prsa chladit, před kojením prohřát. Přikládat často (ragdádu jsem měla taky a ta bolest----to si pamatuju ještě teď. Jak kdyby Luky tahal z prsa žiletky). A říkal, že i odstříkávat, protože jsem měla i zatvrdlinky, ale přiznám se, že na to jsem už neměla sílu, takže jsem vždycky zalezla do sprchy a pod teplou vodou rozmasírovávala. Bolest to byla hrozná, ale za 2 dny bylo po všem. A nejlepší je fakt tvaroh na prsa, to je úžasná úleva.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12978
4.11.09 14:24

Také jsem zvládla zánět jen s paralenem, klidem na posteli a častým přikládáním.. Byla to bolest a zimnice, ale po té co mi na pohotovosti do telefonu řekli, že musím s tímto do nemocnice si lehnout a hrozně se divili, že chci miminko sebou ( novorozeně) a dál kojit, tak jsem byla ráda, že jsem to zažehnala doma bez atb.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
madlicka2
4.11.09 19:13

no dvakrat jsem to zvladla bez ATB ale tentokrat je to nejaky hrozny. a musim odsat skoro vsecko, holky z toho tvrdyho prsa vytahly spolecnymi silami za posledni 2 dni 15 ml a to jsou tam obe co 3 hodiny

• Citovat
  • Upravit
43032
5.11.09 07:48

me taky to zvrdly neslo vubec odsat ani odstrikat, nejdriv cele, pak ta cervena ctvrtka. Celkem pomahalo odsavat a soucasne masirovat, ale na to to chce jednorucni odsavacku - coz ty mas, tak zkus.

po ATB teplota presla hned a bylo me fajn
v mezich moznosti na dvoutydenni dite), ale prso trochu bolelo a bylo cerveny jeste nekolik dni. To mi ale celkem nijak neobtezovalo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7354
5.11.09 10:38

Pudlo horečka přešla, je mi celkem fajn, zlatý atb. Já sem s tou 40kou fakt nemohla fungovat, při vstávání Jsem se předevčírem v noci zapotácela a skončila rozplácnutá v korbičkách od kočárku, ještě že mi tatínek předtím odnesl Sofii na váhu. Plus ty halušky. Plus jsem byla děsně pomalá, takže když jsem skončila jeden cyklus byl čas na další (kojím teď místo tandemu zvlášť a obě přikládám i na tu nemocnou kozu tak je to skoro 45 minut navíc) Odsávat už ale taky nejde, spodní půlka prsa má barvu zralé nektarinky, další fáze je zřejmě zčernání a upadnutí. :twisted:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43032
5.11.09 18:33

Madli to je super, ze ti je lip. Jsem toho nazoru, ze trocha ATB v mlice je pro dite lepsi, nez kdyz s nim v naruci matka omdli.
pamatuji jak to bylo u me, a to jsem mela jen 38,5. Rafanek dopoledne usnul a ja, silene unavena si sla taky lehnout - to byl srpen, ty desny vedra-ja pod perinu - sakra, tady je nejaka zima. pak jeste manzelovu perinu pres sebe -sakra, to uz je nejaky divny. Teplomer - tak tohle mi teda fakt chybelo. KOza byla cervena uz den predtim, ´bolelo to jen malinko, chladila jsem ledem.
Ja fakt zvazovala, ze by mel se mnou manzel zustat doma na osetrovaku, fakt jsem myslela, ze to nezvladnu sama.
Tebe s dvojcatama si ani nechci predstavovat.
Jasne, nekdo by to rozchodil.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7354
5.11.09 20:07

Jo tak s tou teplotou to bylo podobný, já říkám tady je hrozná zima, odtáhla jsem si kojicí křeslo ke kamnům a ty zesílila, tatínek pak přišel a povídá „vždyť z těch dětí úplně leje“. Na chůvičce v postýlce bylo 30C :-D a na teploměru 39,8 :-D A bolelo to teda čuňácky, indián Rudá Koza to tentolrát díky ATB zvládl i bez Vinnetouova kousacího dřívka. Ovšem ta sprchovací masáž je furt stejně príma. Teď jsem to ve vaně mučila asi hodinu a půl a mám rozpracováno tak 10 procent skály.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16694
6.11.09 10:50

jo, tak zimnici znám taky dobře. Holky, taky vás to přepadlo z ničeho nic? Já jsem se pustila do žehlení, moc toho nebylo. Když jsem začla, bylo mi fajn, když jsem skončila (po 20ti minutách), tak jsem měla šíílenou husinu (taky bylo venku zrovna solidních 30 stupňů), tak jsem vzala teploměr a 39,5. Celkem fofr. Hned jsem se rozbulila, že nebudu moct kojit, do telefonu jsem to gynďákovi popsala a on mi na to ze srandy řekl „no tak to je průser“ a málem mě tím oddělal :lol: . Pak měl co dělat, abych mu přestala do telefonu řvát jak nemluvně :roll: No jo, moje šestinedělí, to byl nářez. Ještě že už je to za mnou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43032
6.11.09 15:17

jako sestinedeli bylo fakt husty ..... takova mastitida je to posledni, co clovek potrebuje

ja ani nevim, jak rychle mi to nabehlo, jen jsem se citila uplne hotova, coz mi vzhledem k nocnim spankum 1,5 hodiny a podobne neprislo divne - akorat ten mraz v srpnu

jo a jak jsem mela teploty, tak jsem rafanka silene oblikala, protoze mi furt zdal studenej :-)))

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Laktační poradna

Ikona - Anna Musilová