Sušení prádla v paneláku

Napsat příspěvek
Velikost písma:
10.5.08 10:55

Ahoj,
suším celoročně na balkóně, zatím tomu pomáhá i ta naše zima-nezima. Pokud silně prší/sněží, tak prádlo pověsím na rozkládací sušák (do obýváku :( ) a hned, jak to počasí dovolí, tak to šoupnu na balkon. V zimě to schne i 3 dny, ale co se dá dělat. Pokud se mezi prádlem najdou nějaké důležité kousky, které potřebuju mít brzo suché, tak to dám do koupelny, kde nechávám na noc otevřené dveře a přes den se tam stejně pořád chodí. Ale tohle možná funguje i díky tomu, že peru průběžně, protože by to jinak fakt nemělo šanci uschnout.

A na šňůry na balkoně se mi vejde 1 a půl pračky, zbytek dávám na sušák, který postavím taky na balkon - pak tam není k hnutí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2649
10.5.08 11:32

Bydlíme v paneláku bez balkonu, takže sušíme na sušáku (v ložnici, teď v pracovně). A ukecala jsem manžela, aby mi nechal vyrobit sušák za okno, snad se ho v příští pětiletce dočkám. Roztažený sušák už nesnáším, protože tam zavazí prakticky pořád …

Martina

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
394
10.5.08 13:06

Taky jsem bydlela v cihláku bez balkónu a sušila jsem to nad vanou, je to ale děs, bude ti tam při sprchování pořád něco vadit a špatně mi to tam schlo.. :? (to je divný slovo :D ), v koupelně je často vlhko a tak…já tam měla ještě okýnko do světlíku, ale v tom paneláku nevím nevím… radila bych takovej ten sušák pod okno. Pokud se pro to rozhodneš, kup si nějakej dražší… koupila jsem si tenkrát nějakou levnou hrůzu, šnůry prověšený, strašný a časem mi toz tý cihly vypadlo, je to opravdu zátěž, což by ten umakart nemusel vydržet, teda ten jo, ale háčky ne :D
Teď jsem v paneláku s lodžií a to je super :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
TAPTINKA
12.5.08 12:06

Ahoj, já suším na sušáku v kuchyni (jídelní stůl v obýváku, do kuchyně by se nevešel). Je tam na to „místo“ - sice když zrovna nemám prádlo láká mě tam šoupnout nějakou skříňku, ale to bych měla sušák fakt v obýváku :?

• Citovat
  • Upravit
Anonymni
22.5.08 00:36

Ahoj,
vy nemate v panelaku susarnu? my jo, a protoze vsichni susi doma na susaku, coz je vopruz a hnusne to vypada, tak ji mame celou pro sebe…ja myslela, ze je v kazdem panelaku nejaka takova mistnost…hmm.

• Citovat
  • Upravit
23505
24.5.08 21:16

Já musím říct, že sušíme na vysouvacím stojanu v ložnici a mimo toho, že je to dobře větratelné, většinu času tam nejsme, tak ten zvlhčenej vzduch nám vyhovuje i na spaní. Se sušením ve společnejch prostorech u nás není dobrá zkušenost, ale to je asi hodně individuální :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1293
24.5.08 21:24

Ahoj my jsme dřív měli byt bez lodžie, takže se sušilo v létě (pokud nepršelo) na sušáku, který byl přimontovaný na okně, a v zimě nebo když pršelo, tak buď v bytě na rozkládacím sušáku (kam se vrznul, tam se vrznul), případně na topení - na radiátorech, pokud už topili. Což bylo nejrychlejší (dostala jsem většinou od mužské části populace navštěvující náš byt několikeré kázání, jak tomu radiátoru škodím… ale chlapi prádlo moc často nevěší, žejo - i když ten můj zrovna jo, ale ten zase nefilozofuje o radiátorech)

v létě - jak už tady někdo psal - je dokonce dobrý dát si to do ložnice na skládací stojan, pokud je velký parno.
Do koupelny bez okna bych to určitě nedávala, fakt je to pak divně cítit a navíc se Ti může v koupelně uchytit plíseň.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5846
24.5.08 21:38

No a co ty stahovací pruty na sušení dát do předsíně, těsně pod strop? Fungujeme tak velmi úspěšně; spousta pravidelných návštěvníků ani neví, že to tam máme.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1685
24.5.08 22:07

žofko - manžel mi řekl to samé, že do umakartu nebude nic přidělávat.
V létě suším na balkoně a v zimě mám v jednom z pokojů sušák+ co se vejde na topení :roll: :roll:
Horší situace nastane asi za měsíc, až začnou dělat zateplení, asi přestanu prát!!! :evil: :evil:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
129
12.9.08 14:31

Ten malej prostor je škoda… Já jsem si před narozením malé vymrčela sušičku. zatím bydlíme u prarodičů a máme taky málo místa, ale kam bych dala sušák, když je tu najednou postýlka, to nevím. Teď samo suším prádlo venku, ale v zimě valí sušička. Podstatná část prádla se nemusí žehlit, ručníky jsou načechrané a hlavně, když jsem vylila nádržku na vysráženou vodu, tak z jedné várky bavlny bylo skoro 2 litry vody… A to je všechno v baráku… Takže to jen tak, aby řeč nestála. Jo a mám ji v kuchyni, protože máme obrovskou koupelnu, skoro jako ve filmu nástrahy velkoměsta a nad pračkou je bojler. Takže ještě všechna čest architektonickým vychytávkám našich předků… :lol: :lol: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15
14.10.08 15:24

Ahoj Žofko, vim, ze o susicce nechces slyset, tak jen pripisu nasi situaci. Taky bydlime v panelaku, sice 3+1,ale je to ten typ, co ma chodbu a pak mistnosti s 3 dverma, cili se tam nevejde nic a pokoje jsou jako nudle. 10let tady bydlim, pred mimikem jsme susili v pracovne, kde je ted pc a manzel spi po nocni, aby nas s mimkem nerusil v loznici, susak se vejde v zime jen do kuchyne, ale to se zas neda sedet u stolu,,,,, jinam to nejde. Cili jsem se po roce rozhodla pro susicku, za dva dny ji privezou, misto neni, pracka je napriklad v byvale chodbicce, ktera vedla z hcodby do kuchyne, znas to, jadro je umakart, oblozene kachlemi, cili taky vrtat nechceme a susit v kouplne stejne nelze, je tam 10cm nad hlavou, navic manzel spotrebuje tydne 20polotrik, ktery schnou dlouho, takze susicka bude zatim na chodbe, pred kocarem vedle vestavenych skrini, v budoucnu misto jedne skrinky v kuchyni. Jinak to uz proste nejde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1209
27.10.08 23:04

Ahoj, u nás v baráku si dávají sušáky na chodbu před byty, je to super, vystoupíš z výtahu a krásně to tu voní aviváží. :P Jinak my máme sušičku, je to můj nejoblíbenější spotřebič (teda hned po myčce 8) ), není nad to pomazlit se s měkoučkýma ručníkama a ty mimi věci jsou taky úžasně jemný. Koupelnu máme 2×2 m, ale na pořízení sušičky jsem trvala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27264
3.4.11 10:57

Bydlím taky v paneláku a sušák do koupelny by se mi líbil, ale mám strach, že mi bude prádlo smrdět a hlavně překážetrotože bude dlouho schnout.
Suším pokud možno co nejvíc na balkoně a nebo v obýváku, pokojíčku ložnici, tam kde je zrovna místo.
V zimě asi nejvíc v ložnici, alespoň tam máme vlhčí vzduch.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9044
3.4.11 11:17

My balkon nemame,bydlime ve zvysenem prizemi,takze v lete susim venku na susakach,kdyz kouknu z okna loznice,mam o pradlu prehled a nemusim to nosit tak daleko.V zime a pokud je hnusne tak doma v loznici na susaku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36544
3.4.11 11:58

my bydlime v cinzaku, balkon je na chodbe, ale ty snury nevypadaji moc vabne, a hlavne tam chodi sousedky kourit.. :poblion:

Takze susim v budoucim detskem pokojicku na susaku :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný