Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj holky. Myslíte, že mi může ublížit sushi v těhotenství? Budu si ho dělat sama doma a žádnou syrovou rybu tam dávat nehodlám. Pouze tvrdý sýr, okurek, krabí tyčinky a uzenou tresku..spíš mi jde o to, jestli něčemu vadí ta řasa, co se to v ní obaluje, ale nikde na netu jsem nevyčetla, že by byla škodlivá, ale že sushi se nedoporučuje pouze kvůli těm syrovým rybám… co myslíte? ![]()
V obou těhotenstvích jsem sushi jedla uplne normálně, i v restauraci.
Sushi se nedoporučuje kvůli té syrové rybě, takže když ji tam dávat nebudeš, tak je to úplně jedno…Ale jinak spousta lidí jí i klasické sushi, to už je na tobě. Řasa nevadí, jde fakt jen o tu syrovou rybu.
Také jsem v těhu jedla, jen jsem se vyvarovala té tepelně neopracované rybě ![]()
Ja slysela, ze jak syrova ryba tak i rasa.. ja si sushi v tehu nedavam, nekdo jo. Takze je to na tobe…
Ta řasa je zdravá, já bych spíš vynechala uzené maso, ale je to tvoje věc ![]()
Řasa vůbec nevadí, jen si dej! Taky jsem dostala chuť, teď v druhém těhu si to asi dám z ověřeného zdroje i s tou rybou ![]()
Ja jsem to take kdysi hledala a v restauraci jsem nejedla, doma bez ryb delane ano.
Jím ale jen vegetariánské nebo se surimi. Syrové ryby nejím.
Ja si dala i klasicke sushi v restauraci a nekolikrat jsem neodolala ani tataraku
Ahojte holky, jsem v 8.měsíci a měla jsem poprvé sushi s krevetou v tempuře. Krevety byly tepelně upravené tak by to mělo být v pořádku, jen se ujišťuji jsem těhotná poprvé.