Poradna dentální hygienistky
Pavla Pilneyová DiS.
Pokud peru prádlo, u kterého vím, že půjde do sušičky, tak aviváž nepoužiju - přijde mi to spíš zbytečné, protože v sušičce se prádlo změkčí, aviváž tedy není potřeba. Jestli to chceš jen kvůli vůni, tak bych asi koupila ty ubrousky do sušičky z DM.
Nebo se dají na již vyprané a usušené prádlo koupil sáčky Coccolino a uložit je k prádlu.
A ty vonné kuličky na praní pak do sušičky nevadí? Ty se mohou pužívat? Právě já aviáž nepoužívám á pradlo mi hezky voní jen z gelu. Jen tmavé oblečení nemám tak navoněné tak používám ty vlhčené ubrousky. Tak by mě zajímalo jestli když budu prát v kuličkách jestli to prádlo pak mlžu dát do susšičky ![]()
@rawala nene. V drogerii ji nekoupite. Je to ceska ekologicka firma z Cerveneho kostelce a jejich avivaze neobsahuji plnidla jako bezne dostupne cistici a praci prostredky. Jejich vyrobky jsou uzasny. Pokud chcete vice info prosim napiste mi zpravu ![]()
Já používám na praní aviváž batole a pak do sušičky již nic.
V Dm prodávají vůni do sušičky, nakape se to na kus nějake látky. Voní to líp než ubrousky
@alena.mo píše:
V Dm prodávají vůni do sušičky, nakape se to na kus nějake látky. Voní to líp než ubrousky
Diky za tip, mrknu po ni. Ty ubrousky jsou fajn, ale voni tolik, ze ja jeden pouziju na dva susici cykly, nekdy i tri, kdyz ve treti varce je par kousku…
@Hanka1 píše:
Diky za tip, mrknu po ni. Ty ubrousky jsou fajn, ale voni tolik, ze ja jeden pouziju na dva susici cykly, nekdy i tri, kdyz ve treti varce je par kousku…
Jo, na Te vůni je dobre, že si to můžeš dávkovat podle sebe
je to Modrá lahvička denkmit myslím
@andulik8
Procetla jsem vsemozne diskuze, narazila na vas prispevek a poridila euronu.Ale v katalogu se nepise ze by byla vhodna do susicky, tak se stejne trochu bojim ji pouzit. Neobsahuje barviva atd ale dealerka rekne ridit se doporucenim vyrobce susicky…a ten pise nepouzivat avivaz.Tak nevim..
Koupila jsem i antistaticky sprey, ten je vylozene do susicky, ale neprovoni.
Premyslela jsem o perlickach unstoppable, to je spis vune nez zmekcovadlo, ne? Mate nektera zkusenost?
Susicku mam kratce a vune avivaze mi chybi..
Ahoj, já mám sušičku už sedm roků a používám všechny možné aviváže. To čtu poprvé, že by to mělo sušičce vadit. Pokud ano tak určitě né te moji
. Nemám zanesené ani filtry ani síta a to ji používám opravdu často. Bez aviváže by to nebylo ono. Sušička mi jede celých sedm roků bez problémů, bez jediné opravy.
@lizzi.12 Peru v levandulovém persilu a voní to i po vyndání že sušičky. Jinak se prodávají ubrousky přímo do sušičky, pokud potřebuješ aby to hodně vonělo.
@lizzi.12 to by Vam mela Vase dealerka zodpovedet
samozrelme zalezi na doporuceni vyrobce susicky. Ze zkusenosti s Euronou mohu rici, ze tim, ze se avivaze dava opravdu male mnozstvi (ja davam 10ml) a navic neobsahuji plnidla, by to susicce nemelo uskodit. To ze to neni uvedeno v katalogu, dle meho je proto, ze na to neni atest. Ja sama avivaz pouzivam a pradlo do susicky normalne davam. Zalezi jen na Vas. Hlavni ucel spreje do susicky je, aby pradlo bylo mekci a min staticky nabite. Urcite ne pro vuni.
Dekuji, spray jsem kupovala kvuli stat. elektrine, ale trochu i doufala ze to aspon trosku zavoni. Avivaz z Eurony zkousim, dala jsem take cca 10-12 ml, tak uvidim jestli vune trosku vydrzi.
Ubrousky z dm taky vyzkousene, jen jsem chtela znat dalsi nazory a zkusenosti.Diky.
Jinak nejaka osvedcena vune primo do skrine?
@lizzi.12 ono co se tyce vune avivazi, tak doporuceni je, prat v prascich od Eurony. Aby vlakna nebyla obalena plnidly a latkami, ktere pradlo zbytecne zatezuji. Ve chvili, kdy se plnidla z latky vyperou, rozvoni se avivaz. Jen upozornim, ze vonave pradlo, neznamena ciste. Proto, je nejprve potreba pradlo ciste a pak se avivaz rozvoni. Vune do skrine, zavisi na nosu kazdeho. Ja doporucuji stejnou vuni sasetky do skrine jako mate avivaz ![]()