Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Poslala bych jí ještě jednou cenu toho dárku v tom elektru, napsala jí, ať si pospíší, než skončí ta sleva, že nebudu platit zbytečně více, přeposílám jí půlku a přeposlala jí polovinu těch peněz z té levné ceny. Dál bych to neřešila.
A manželovi bych řekla, že nehodlám řešit žádné žabomyší války a jeho sestru, ale napříště si nepřeji společné dary s ní.
Pokud bylo dohodnuto, že to zařídíš, ojednala bych to a napsala jí číslo účtu a částku, kterou na něm do týdne očekávám. Pokud by ani do 10 dní peníze na účtu nepřistály, neodpovídala na maily a nebrala telefon, tak bych to v rámci 14denní lhůty eshopu vrátila a opět ji informovala, že bohuželtys svou půlku dohody dodržela, ona ne, tím pádem dohoda padá a zařizujete se po svém.
@Anonymní píše:
Telefon zasadne nezveda. Spi ji dite.
Tak resit s manzelem. Tady to za tebe nikdo nevyresi
@ugluk píše:
Pokud bylo dohodnuto, že to zařídíš, ojednala bych to a napsala jí číslo účtu a částku, kterou na něm do týdne očekávám. Pokud by ani do 10 dní peníze na účtu nepřistály, neodpovídala na maily a nebrala telefon, tak bych to v rámci 14denní lhůty eshopu vrátila a opět ji informovala, že bohuželtys svou půlku dohody dodržela, ona ne, tím pádem dohoda padá a zařizujete se po svém.
Tohle je hodně striktní a trochu ve smyslu: Proč věci řešit jednoduše, když to jde složitě
nechápu, proč zakladatelka proboha neřekne dvě věty vlastnímu manželovi a nemá dávno po problému.
@Lalelale Presne tak. Toto je opravdu hrozny problem, ktery je potreba vkladat anonymne na emimino…
@Lalelale já z toho pobrala, že se to děje opakovaně, muže z toho chce záměrně vynechat, švagrová nikterak nekomunikuje… tak za těch okolností moc možností asi nemá, pokud půlka rozumných řešení nefunguje a druhou záměrně vynechává. Jo, já bych to takhle taky nedělala, ale my tak nějak spolu všichni v rodině mluvíme, no ![]()
Pokud se tam muž se ségrou dohodli, tak na co ještě její souhlas?
Já společné dárky nemám ráda, u nás celkem naprd v tom, že třeba švagři chtěli prarodičům koupit sušičku a pračku, celkem za cca 20 tisíc. Jenže je rozdíl, kdy u švagrové mají přijem 100.tis. a my ani polovinu. To oni moc nechápou. Takže ať zapnou mozek a koupí něco sami…
A bylo by mi hloupé dát jedněm dárek za 10 a pro druhé už prostě nebudeme mít finance. Každý ať si nakoupí sám podle své finanční situace. Nehledě na to, mi jde spíše o to být spolu a dárky hlavně pro děti.
![]()
@Anonymní píše:
Telefon zasadne nezveda. Spi ji dite.
Celé dny? a zkoušela jsi to vůbec?
Jinak bych jí zavolala a když to nezvedne, cinkla bych manželovi, že se ségra neozývá a jestli to máš teda koupit nebo ne…
Ale jinak holky, teda trochu jako na pískovišti...……..
Přijdete mi cáklý obě dvě. Oba není schopná odpovědět a ty z toho děláš kovbojku.
@terien píše:
Přijdete mi cáklý obě dvě. Oba není schopná odpovědět a ty z toho děláš kovbojku.
Kovbojku? Tak když by ji pak ségra nedala peníze a oni si nemohou dovolit takhle drahou věc tak co by to neřešila. Jsou domluveni na daru, dostala to na starost a když to nevyřeší bude to její vina, proto se snaží jak může aby dárek byl a aby byly všichni dohodnuti a nedošlo pak k hadkam, že ona peníze nedá, že tahle dárek nesehnala a teď musí vymyslet nevo jiného… Já se nedivím.
@Natálka26 píše:
Kovbojku? Tak když by ji pak ségra nedala peníze a oni si nemohou dovolit takhle drahou věc tak co by to neřešila. Jsou domluveni na daru, dostala to na starost a když to nevyřeší bude to její vina, proto se snaží jak může aby dárek byl a aby byly všichni dohodnuti a nedošlo pak k hadkam, že ona peníze nedá, že tahle dárek nesehnala a teď musí vymyslet nevo jiného… Já se nedivím.
Tak telefony mají i funkci volání, popř. ať to vyřeší manžel, je to koneckonců jeho sestra. Pokud by se mi neozvala, dárek bych odpískala, tečka.
Taky moc nechápu. Pokud je dohodnuto, že tu konkrétní věc koupíte, tak přece není potřeba extra souhlasit s tím, žes ji našla levněji. Anebo jak někdo radil výše - zavolej, nezvedne-li to, zavolej manželovi, ať rozhodne on. A pokud bude problém, on ho se sestrou vyřeší, ctím zásadu „svoji rodinu si fackuju sám“.
A jinak - víš jistě, že to dělá schválně? Já jsem v tomhle děsná, mám paměť jak zlatá rybka a když neodpovím na zprávu hned, můžeš se stát, že zapomenu. A fakt v tom není boj ani trest ![]()
@Anonymní píše:
Ahoj, prosím anonymně nebo smazat. Jako každý rok, i letos jsem od manžela dostala „úkol“ zajistit dárky na Vánoce pro děti, svoje i jeho rodiče, širší příbuzenstvo. Jenže letos se nějak dohodl se svou sestrou, že svým rodičům přispějí na poměrně drahý přístroj do domácnosti, po kterém dost touží, takže se budou finančně spolupodílet s tím, že to mám nějak zařídit. V rámci Black Friday jsem tu stejnou věc nyní sehnala s 20% slevou u nás v elektru, což na hlavu (každou rodinu) dělá pěkných pár stovek (na RD celkem citelných), ale ouha… Švagrová, se kterou jsem to měla domluvit, mi prostě z plezíru přestala odpovídat na SMS. Resp. jsem jí stručně napsala, co a jak, a čekala odpověď aspoň ve stylu „ok“, ale ona zkrátka nic, přitom od té doby uplynulo několik dní a na messengeru je neustále online. Což by nebylo nic tak hroznýho, ale jak ji znám, je to její taktika, jak být důležitá, dát najevo, že ONA teď určuje pravidla a že já se budu doprošovat. Což samozřejmě nebudu. Taky mlčím, ale čas mě trochu tlačí a přecejen nechci, aby manžel cokoliv tušil. V minulosti už byly nějaké „mocenské“ potíže a já jsem se zařekla, že rodinné vztahy už nikdy řešit nebudeme, že to akorát štve jeho, že my dvě se nedokážeme domluvit. Jasně, dárek by s ní mohl zařídit on, nebýt jeho služební cesty v zahraničí, která bude trvat ještě týden. Jenže víte co? Mám chuť napsat jí, ať se konečně vy… na tyhle žabomyší války (což samozřejmě neudělám). Jak byste se zachovali? Přijde vám to v pohodě? Já vím, Vánoce jsou daleko, ale z principu jsem pěkně naštvaná.Tak možná ještě čert vem tu tisícovku (au), ale prostě nechááááápu.
Napiš manželovi, že švagrová nekomunikuje a ať si tedy dárek seženou sami, že vola jim dělat nebudeš.
Já bych se na to vykašlala, když neodpovídá
na tohle bych fakt neměla náladu
@j.a.n.i1 píše:
Ja nejak nechapu, kde je problem, tak proste zvednu telefon, zavolam ji a reknu, nasla jsem to za tolik a tolik, mam to koupit, prispevek na vas vychazi xy. Ano, ne, pokud nevis, tak ocekavam vyjadreni do vecera, kdyz se neozves, beru to jako ne. Za tu dobu, cos tu tvorila svuj roman si to mohla mit vyresene.
Resila bych to stejne. Zavolala bych a at se vyjadri, podle toho bych se pak zaridila.