Svatba? A proc?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
5640
1.7.18 23:18
@Anonymní píše:
@Ms.Ragdoll Hele, uprimne? Jo, chtela jsem se ukazat a byt za princeznu a byt to den o mne, připadne o me malé družicce. A aby lidi rikali:”Tak to se vam povedlo, dobre jsme se bavili.” Jo, presne takto jsem to chtela. Zazit ten jeden den o nevěstě. Nevim, proc je to spatne? :think:
A jen pro nas a laska a velka romantika. Po deseti letech s osmiletou dcerou ?? No… a malý obed a par znamych a pak grilovacka? Tak to mi prave vdavky přijdou zbytečnost… proste jsem mela jiny sen o svatbe…
Dnes premyslim, jestli by nestalo za to, se vzit tedy nekde v zahraničí, byt tam jen my 3. Spojit to a nějakou dovolenou, luxusni. Nevim… proto se ptam na zkusenosti.

Tak spatne… je to prinejmensim zarazejici, takhle to vypada, ze to vnimas hodne povrchnim zpusobem.

Svatba a s tim spojene manzelstvi je hlavne o Vas dvou, o tom, ze k sobe patrite a chcete to tak. Delate to pro sebe.
Hlavnim duvodem by nemela byt touha ukazat se jako princezna, o tom manzelstvi prece neni.

Příspěvek upraven 01.07.18 v 23:24

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
1.7.18 23:19

@Lalelale Hehe, tohle bude jeden z důvodu 100%. To je fakt. Na to jsi kapla…

• Citovat
  • Upravit
53518
1.7.18 23:22
@Anonymní píše:
@Russet No, tak to prave mi prijde zbytečnost. A uz jsem psala, ze nejde o cas, alw slo hodne o finance. Ja jsem chtela tu pompézní svatbu. A sama si na ni vydělat. Nevim, co je na tom špatného. Nestalo se a dneska uz mi to prijde směšné, neni pro koho delat pompézní svatba.
Tak se ptam na zkusenosti ostatnich…

Nikdy bych nedělala něco pompézního pro lidi, kdybych na to neměla prachy. Já jsem celkem nenáročná, takže by mě to nezruinovalo ani po roce vztahu. Tenkrát jsem už 5 let vydělávala, takže jsem něco měla. Ale jak jsem řekla, žiju i bez svatby 16 let s jedním chlapem a nějak mi nic nechybí. Okolí sice ryje, ale já jsem ráda „svobodná“ :mrgreen: Jestli do toho praštíme, tak bez pompéznosti a maškarád. Panna nevěstinka nejsem dávno a tak by to byl jen úřední akt a dál bychom si žili jako doposud. Akorát bych už nemusela místní drbny opravovat, že nejsem paní X, ale že se jmenuju Y. Sveřepě mě oslovují jeho příjmením. Už na to i slyším…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
1.7.18 23:22

@Ms.Ragdoll Tak my jsme spolu šťastní i bez svatby… ja jsem proste nasla v telefonu svoje vysněný svatební saty a bylo mi lito, ze jsem nikdy žádné nevynesla. Nevim, proc je to zarážející… ja myslela, ze každá holka i žena ma sny a nemusi byt ciste pragmaticky.
Nebudu se schovavat za to, ze mi jde o to, abychom po deseti letech ztvrdili nas vztah. Tak, jak je, je super i bez papiru. Na to ho nepotřebuji. Proste jsem se jen zeptala na prubeh svateb po tolika letech a jak na to koukaji ostatni.
Nejsem dramatik, kdyz nebude, tak nebude, ale svatbu jsem proste vysněnou mela a chtela. Tot vse. :think:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
1.7.18 23:24

@Russet Ok, to je vporadku. Ja bych prave taky nedelala neco na co nemam penize. Ted jsou a uz mi to tak lákavé nepřijde… prave z již zmíněných důvodu. Alw ty saty… jsou fakt božský. Za dalších 10 let uz bych v nich byla trapná :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
53518
1.7.18 23:28
@Tiffany1 píše:
Russet a tebe partner plánuje si vzit? Me zaujala ta zmínka, kdyby si me chtel vzit, tak si cas udelam :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:Příspěvek upraven 01.07.18 v 23:16

Nevím. Zatím po mně svatbu nechtěl a já ho nevydírala, že teda miminko až po svatbě. Máma se vdávala 3× a jak skočila…Sama, s dluhy, s blbým chlapem a bez práce. My jsme pár léta a všichni nás tak berou. Akorát po něm nebudu dětit a nebudu brát důchod, pokud budu na světě déle :,(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16971
1.7.18 23:30
@Russet píše:
Nemít čas je výmluva. Stačí se rozhodnout a svatba je naplánovaná za chvilku. Já vdaná nejsem, ale kdyby se mě partner chtěl vzít :mrgreen: , tak mu tu radost udělám a někam ho vmáčknu. Dojít na úřad a uspořádat žranici snad není takový problém :nevim:

Jj, my se o svatbach nasich pratel dozvídame dost casto tak 2-3 tydny pred akci samotnou ;) A nasi jsme si domluvili cca 2 mesice predem, ale taky znam jedny, co to porad odkladali, bo jim do toho kecali rodice, do toho rodili, az se „hlava rodiny“ zdrave naštval, bouchl do stolu a prohlásil, ze prespristi víkend nic nemaji, tak co kdyby udelali konecne tu svatbu a komu se to nelibi, at si prd.l polibi :mrgreen: A taky byli zasnoubeny hned nejak od zacatku vztahu, ale kdyz se nekdo nechce vdavat v těhotenstvi a pritom je tehotnej co 2 roky, tak se hleda cas tezko :lol: A ze je tehotna na te svatbe, chudak ta kamarádka jeste ani nevěděla :mrgreen: :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5640
1.7.18 23:30
@Anonymní píše:
@Ms.Ragdoll Tak my jsme spolu šťastní i bez svatby… ja jsem proste nasla v telefonu svoje vysněný svatební saty a bylo mi lito, ze jsem nikdy žádné nevynesla. Nevim, proc je to zarážející… ja myslela, ze každá holka i žena ma sny a nemusi byt ciste pragmaticky.
Nebudu se schovavat za to, ze mi jde o to, abychom po deseti letech ztvrdili nas vztah. Tak, jak je, je super i bez papiru. Na to ho nepotřebuji. Proste jsem se jen zeptala na prubeh svateb po tolika letech a jak na to koukaji ostatni.
Nejsem dramatik, kdyz nebude, tak nebude, ale svatbu jsem proste vysněnou mela a chtela. Tot vse. :think:

Tak jestli se vzit chcete a zaroven touzis vynest sve vysnene saty, tak muzete udelat malickou svatbu, na zamku, na to nepotrebujete 100 lidi kolem. Dela se to i komorne, klidne ve 5 lidech, i toho fotogtafa muzes mit abys mela hezkou vzpominku. Neni to ani drahe, ani slozite na organizaci.

Jestli jde o tohle tedy. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
148332
1.7.18 23:31
@Russet píše:
Nemít čas je výmluva. Stačí se rozhodnout a svatba je naplánovaná za chvilku. Já vdaná nejsem, ale kdyby se mě partner chtěl vzít :mrgreen: , tak mu tu radost udělám a někam ho vmáčknu. Dojít na úřad a uspořádat žranici snad není takový problém :nevim:

A víš že jsem nikdy nechápala a nechápu doteď že na tom lidi třeba rok makaj,plánujou,připravujou…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53518
1.7.18 23:33
@Anonymní píše:
@Russet Ok, to je vporadku. Ja bych prave taky nedelala neco na co nemam penize. Ted jsou a uz mi to tak lákavé nepřijde… prave z již zmíněných důvodu. Alw ty saty… jsou fakt božský. Za dalších 10 let uz bych v nich byla trapná :mrgreen:

Já nejsem princezničkovský typ. Šla bych do nejbližší půjčovny a vzala,co by mi sedělo. Nepřemýšlela bych nad barvičkami a měsíce ladila a ladila oznámení a menu … Ani před těmi 16 lety :nevim: Nikdy jsem o svatbě nesnila. O fajn chlapovi jo. A toho jsem našla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
1.7.18 23:33

@Russet Mimochodem, ja uz pet let neříkám přítel, ale manzel… a můj muz rika manzelka. Najednou nam to prislo automatické… divny, co? I jsem premyslela, kdyz se narodila dcera, ze si jen zmenim příjmení, abych mela stejne jako ma dcera… Nemuzu si pomoct, ale svatba je pro me povrchní zalezitost! Manželství se svatbou paradoxně pro me nema moc společného. Asi jsem divná, koukam :mrgreen:
Ale jiste chápete, ze to nemyslim ve zlem. Nejsem snobak, co potrebuje ukazat, ze na neco ma. Ja jen rada dělám velké akce pro lidi, a rada koukam na to, ze se bavi a ze se ta akce povedla. A v tom případě odpadá svatba o těch dvou lidech… to je jasne. Stres furt, aby bylo to a tohle a dopadlo to a takhle… :think:
Dokonce i grilování, to si nikdy ani nesednu, ani na chvili, kdyz neco pripravuju, tak 5 hodin dopredu, musim mit pro kazdyho, co ma rad, včetně pití, dělám koktejly, drinky, kvůli tomu jsem si udelala kurz, mam všechny mozny recepty na medový maso, protoze ho miluje můj muz, kdyz se griluje, tak furt sklizim ze stolu a odmyvam nádobí, dozdobuji a preskladavam tacy na stole, aby to vypadalo porad hezky.
Vim, ze to hranici s obsedntne kompulzivní chorobou :mrgreen:, ale snažím se přiblížit, co pro me znamena slovo svatba :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
Lalelale
1.7.18 23:34
@Anonymní píše:
@Lalelale Hehe, tohle bude jeden z důvodu 100%. To je fakt. Na to jsi kapla…

Já tu vaši situaci neznám, ale jestli tě tohle trápí, je tu teoreticky možnost zkusit tu vaši svatbu uspořádat jako cosi usmiřovacího. Pozvat všechny a říct jim, že byste byli rádi, aby přišli, že vám v životě chybí. Třeba to vyjde, třeba ne, záleží, co si udělali :kytka:

• Citovat
  • Upravit
53518
1.7.18 23:35
@Anna766 píše:
A víš že jsem nikdy nechápala a nechápu doteď že na tom lidi třeba rok makaj,plánujou,připravujou…

To jsou určité typy žen. Chlapi to většinou nějak přetrpí. Já bych rok plánovat nedokázala. Stačil by mi měsíc. Kdybych teda chtěla být šlank nevěstinka, trvalo by to déle :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1102
1.7.18 23:37

my jsme teda dělali svatbu kvůli sobě, prostě nám to přišlo jako normální posun vztahu, byli jsme zamilovaní a dítě bez svatby - na to jsme moc konzervy.
Upřímně dělat svatbu pro jiné - to je blbost. Udělejte normální zahradní párty, vyjde to nastejno a ještě ušetříte.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5640
1.7.18 23:37
@Russet píše:

Nam stacil tyden. :lol:

Ale znam jednu, co dokonce dala vypoved, aby mela dostatek casu na poradnou organizaci :mrgreen: . Pro nektere je to alfa a omega vseho. Mit to dokonale, vysnene, jak z americkyho filmu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová