Svatba? A proc?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Anonymní
1.7.18 22:55

Svatba? A proc?

Dobrý den, prosim zanechat anonym, jedná se o soukromé informace. Dnes jsem s přítelem řešila svatbu. Jsme spolu deset let. Požádal me o ruku devět mesicu potom, co jsme se poznali. Dalsi mesic jsem otehotnela, pak se řešila hypoteka, pak bydlení, pak rekonstrukce, nebyl cas. Vzdy jsem chtela pompézní svatbu, krasnou. Pro lidi. Zajistit zabavu hlavne po lidi. Uprimne, po deseti letech, jsem stastna, je to super, porad doufam, ze je to do konce zivota, ale ze bychom si delali svatbu jen pro sebe a naše hormony… to uz asi ne.
Jenže najednou zjišťuji, ze neni pro koho. Vztahy se zvrtly na obou stranách rodiny a Pratele sice máme, ale jen par společných. Vlastně uz jsme si hodne zbyli, jsme hlavne sami pro sebe a nasi dceru. A najednou mi to prijde úplně zbytecne… vlastně jen starost a v tom případě se vdavat nechci.
Mate nekdo nějakou podobnou zkušenost? Dospěly jste do stadia, kdy byste se vdavaly, ale zaroven jste nemeli úplně jasny důvod? (Kdyz pominu ty praktické, jako osoba blízká, majetky, dědictví, tohle vsechno máme dost důkladně poresene i bez svatby). A pro koho jste delali svatbu? Uzili jste si ji vubec? Na klíč? A nebo netradiční svatbu? Dekuji za vaše zkusenosti.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
829
1.7.18 22:59
@Anonymní píše:
Dobrý den, prosim zanechat anonym, jedná se o soukromé informace. Dnes jsem s přítelem řešila svatbu. Jsme spolu deset let. Požádal me o ruku devět mesicu potom, co jsme se poznali. Dalsi mesic jsem otehotnela, pak se řešila hypoteka, pak bydlení, pak rekonstrukce, nebyl cas. Vzdy jsem chtela pompézní svatbu, krasnou. Pro lidi. Zajistit zabavu hlavne po lidi. Uprimne, po deseti letech, jsem stastna, je to super, porad doufam, ze je to do konce zivota, ale ze bychom si delali svatbu jen pro sebe a naše hormony… to uz asi ne.
Jenže najednou zjišťuji, ze neni pro koho. Vztahy se zvrtly na obou stranách rodiny a Pratele sice máme, ale jen par společných. Vlastně uz jsme si hodne zbyli, jsme hlavne sami pro sebe a nasi dceru. A najednou mi to prijde úplně zbytecne… vlastně jen starost a v tom případě se vdavat nechci.
Mate nekdo nějakou podobnou zkušenost? Dospěly jste do stadia, kdy byste se vdavaly, ale zaroven jste nemeli úplně jasny důvod? (Kdyz pominu ty praktické, jako osoba blízká, majetky, dědictví, tohle vsechno máme dost důkladně poresene i bez svatby). A pro koho jste delali svatbu? Uzili jste si ji vubec? Na klíč? A nebo netradiční svatbu? Dekuji za vaše zkusenosti.

Já jsem se vdávala, když jsem byla zamilovaná, kdyby mě požádal manžel dnes, nevím, jestli bych na to kývla, nemáš to třeba podobně?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53518
1.7.18 22:59

Tak když jste vydrželi doteď bez svatby, tak asi vydržíte dál. Jen nechápu, že jsi byla požádána před víc jak devíti roky a nikdy na to nebyl čas. To se přítel třeba neptal, kdy bude svatba, má být snad do roka, ne? Jinak jsou zásnuby celkem k prdu :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
1.7.18 23:04

Jooo, tak my jsme to nebrala tak zásadně, nijak. A vazne bylo porad co delat. Třikrát jsme se stěhovali, ja zacala podnikat,… Ani nejde tolik o to, ze bych si nechtela vzit svého přítele, to vubec ne, to chci, jen nevim, jestli uz prave neni pozde na takovou tu zamilovanej svatbu a neni to zbytecne. Protoze taková ta zamilovanost je pryc. Možná jsem to podala spatne, ze bych si nechtela vzit muze, to neee. A ze jsme nemeli cas, spis jsem vzdycky chtela velikou svatbu a nebyly penize na tak velikou a dneska neni pro koho delat veliká a priority uz jsou taky nekde jinde :D

• Citovat
  • Upravit
2220
1.7.18 23:04

Máme to naprosto, ale úplně naprosto stejně. Jako bych to psala já, vč všech detailu. Tak to budu sledovat téma.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5640
1.7.18 23:07

Tak svatbu snad nedelas pro lidi, ale pro Vas ne? Jestli je to pro tebe znamena jen mejdan, divadlo pro ostatni, aby ses mohla ukazat a jinak to pro tebe nema vyznam, pak ano, je to zbytecnost.

Svatba muze byt mala, intmni. Jen Vy a svedci, pote treba prijemny obed v oblibene hospudce a domu. Jaky si to udelas, takovy to mas. Ja v tom zadny extra zarizovani treba nevidim :nevim:

Ale je to kazdeho vec, jestli nechces, nikdo te nemuze nutit. Nemas proc se zpovidat nebo se citit provinile.

Příspěvek upraven 01.07.18 v 23:11

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
1.7.18 23:07

@marg Tak to jsem rada, ze nejsme jediní mimoni :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
53518
1.7.18 23:08
@Anonymní píše:
Jooo, tak my jsme to nebrala tak zásadně, nijak. A vazne bylo porad co delat. Třikrát jsme se stěhovali, ja zacala podnikat,… Ani nejde tolik o to, ze bych si nechtela vzit svého přítele, to vubec ne, to chci, jen nevim, jestli uz prave neni pozde na takovou tu zamilovanej svatbu a neni to zbytecne. Protoze taková ta zamilovanost je pryc. Možná jsem to podala spatne, ze bych si nechtela vzit muze, to neee. A ze jsme nemeli cas, spis jsem vzdycky chtela velikou svatbu a nebyly penize na tak velikou a dneska neni pro koho delat veliká a priority uz jsou taky nekde jinde :D

Nemít čas je výmluva. Stačí se rozhodnout a svatba je naplánovaná za chvilku. Já vdaná nejsem, ale kdyby se mě partner chtěl vzít :mrgreen: , tak mu tu radost udělám a někam ho vmáčknu. Dojít na úřad a uspořádat žranici snad není takový problém :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10651
1.7.18 23:08
@Anonymní píše:

Svatba se preci dela pro ty dva lidi co se berou. Nejak nevidim duvod delat svatbu pro nekoho jineho. Ve vasem priade bych se vzala na urade a za usetrene penize jela na dovolenou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
1.7.18 23:11

@Ms.Ragdoll Hele, uprimne? Jo, chtela jsem se ukazat a byt za princeznu a byt to den o mne, připadne o me malé družicce. A aby lidi rikali:”Tak to se vam povedlo, dobre jsme se bavili.” Jo, presne takto jsem to chtela. Zazit ten jeden den o nevěstě. Nevim, proc je to spatne? :think:
A jen pro nas a laska a velka romantika. Po deseti letech s osmiletou dcerou ?? No… a malý obed a par znamych a pak grilovacka? Tak to mi prave vdavky přijdou zbytečnost… proste jsem mela jiny sen o svatbe…
Dnes premyslim, jestli by nestalo za to, se vzit tedy nekde v zahraničí, byt tam jen my 3. Spojit to a nějakou dovolenou, luxusni. Nevim… proto se ptam na zkusenosti.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
1.7.18 23:14

@Russet No, tak to prave mi prijde zbytečnost. A uz jsem psala, ze nejde o cas, alw slo hodne o finance. Ja jsem chtela tu pompézní svatbu. A sama si na ni vydělat. Nevim, co je na tom špatného. Nestalo se a dneska uz mi to prijde směšné, neni pro koho delat pompézní svatba.
Tak se ptam na zkusenosti ostatnich…

• Citovat
  • Upravit
Lalelale
1.7.18 23:14
@Anonymní píše:

A nemrzí tě na tom nejvíc to, že se pokazily vztahy a že ta svatba vlastně tuhle situaci potvrdí, když určití lidé nepřijdou? Jinak svatbu si můžete udělat jakou chcete, malou, velkou, soukromou… a nebo vůbec, jak to cítíte, všechny možnosti jsou správně

• Citovat
  • Upravit
4627
1.7.18 23:15

Russet a tebe partner plánuje si vzit? Me zaujala ta zmínka, kdyby si me chtel vzit, tak si cas udelam :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Příspěvek upraven 01.07.18 v 23:16

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1702
1.7.18 23:15

My delali svatbu po dvaceti letech vztahu a uz nevim kolik let po zasnoubeni. Taky „nebyl cas“. Najednou jsme si rekli, ze do toho jdeme a za 14 dni byla hezka mensi svatba (asi dvacet hostu) ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
1.7.18 23:17

Svatba je hlavne o vas dvou, na lidi se vykasli, my ji meli po 12 letech, jen s rodinou a svedky, a to v opravdu uzkem rodinném a pratelskem kruhu…cca 300 km od domova…na miste, ke kterému mame urcity vztah a bylo to fajn, uzili si to snad vsichni… já byla v 9.mesici, takze si nejakou mega akci vubec neumim predstavit :lol: :mavam: Mohla jsem byt rada, ze misto svatby nebyly rovnou krtiny :lol: Nikdy jsem velkou svatbu pro treba 50-100 lidi nechtela delat, stačilo mi par svateb znamych s cca 30 lidmi vc.deti…my to meli fakt na pohodu, vse jsem resila po tel.,whatsappu apod., zname osobne i oddavajiciho, jezdili jsme tam casto… u prvniho ditete jsme to nejak neresili, hlavne teda chlap, u 2.uz mu to zacalo asi hlodat, ja i chtela abysme se vsichni jmenovali stejne a mala uz se narodila do ofiko rodiny, prostě v manželství, a nemuseli jsme zase vyplnovat trapnej papir na matrice, po kom ze bude mit příjmení…krome toho mam samozrejme toho sveho ted uz manzela porad rada, i pres to, ze se obcas hadame, si neumim uz predstavit zit s nekym jinym…asi je to i o zvyku, ale pokud to mas tak, jak jsi napsala, tak jde udelat svatba i jen na urade prece, nemusite mit ani prstynky a odsvedcit vam to muzou klidne zaměstnanci uradu…my tuhle variantu (i kdyz se svědky z rad dobrých přátel) taky zvazovali, vzhledem k memu stavu, nakonec jsem ale byla rada, ze to probehlo tak, jak probehlo, tak nejak to proste vyplynulo ze situace a prispela k tomu i svatba tech nasich znamych, co pak sli za svedky zas nam, moc se nam libila, tak jsme se tak trochu inspirovali :lol: Jenom s mensim poctem lidi ;) A prstynky nam vyráběl kamarad svedek, co je delal i pro ne - ty nase se mu povedly pry vic ;) Oni mají uz vic deti, taky se brali po delsi dobe, ze jim to porad nevychazelo…s dalsim prckem na cestě :lol: (kvuli nim radsi anonymně, diky)

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová