Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Anonymní píše:
@Ms.Ragdoll Hele, uprimne? Jo, chtela jsem se ukazat a byt za princeznu a byt to den o mne, připadne o me malé družicce. A aby lidi rikali:”Tak to se vam povedlo, dobre jsme se bavili.” Jo, presne takto jsem to chtela. Zazit ten jeden den o nevěstě. Nevim, proc je to spatne?
A jen pro nas a laska a velka romantika. Po deseti letech s osmiletou dcerou ?? No… a malý obed a par znamych a pak grilovacka? Tak to mi prave vdavky přijdou zbytečnost… proste jsem mela jiny sen o svatbe…
Dnes premyslim, jestli by nestalo za to, se vzit tedy nekde v zahraničí, byt tam jen my 3. Spojit to a nějakou dovolenou, luxusni. Nevim… proto se ptam na zkusenosti.
na tvym místě jdu do toho! když už se rozplynul sen se svatbou před lety tak svatba na dovolené je podle mě super nápad
žážitek to bude určitě intenzivnější. a kdo ve tvém okolí se tím může chlubit ![]()
Tak si udělejte svatbu pro sebe a ne pro lidi. Pro mě na tom všem není tak důležitá ta svatba ( ano, to bylo někdy kolem toho 25. roku,kdy jsem žila svatbou, svatební den, taky byl, veliká svatba a dodnes je to jeden z nejhezčích dnů) v našem věku, ale institut manželství, pro mě je manželství velmi podstatná věc. Tak se seberte, leťte na dovolenou do nějaké krásné destinace a tam si udělejte svatbu jen vy s dcerou.
Ja bych to brala právě z opacneho pohledu. Vubec by mi nevadilo udelat si svatbu romantickou jen ve dvou a svedci, ale tim ze jsem mlada a rodicove se těší, babičky, kamarádky, tak bych to ted nemohla udelat poskromnu, ani asi nechtěla..ale kdyby to teda takhle postoupilo jako u tebe, udelala bych minisvatbu, obřad někde na vyhlídce nebo rozhledne jen my, dítě svědci, uzila si tu intimitu, klidek, žádné extra plánování, a pak za usetrene penizky jela na dovcu třeba jen do chorvatska. Mě se ten akt líbí, když to pritel po deseti letech neodmita jako zbytecnost, sla bych do toho.. ![]()
My jsme se brali po devíti letech, z lásky, pro ten akt, pro nás dva. Svatbu jsme nedělali pro lidi, ale pro nás, byl to náš den (nádherný) a naši blízcí ho sdíleli s námi, takže i jim se líbilo. Dělat svatbu pro lidi by mě opravdu v životě nenapadlo.
Ahoj, diskuzi jsem nečetla, ale ja bych se na tvém místě vdala hlavně kvůli dceři. Děti ve škole umí byt zle, ať kočka nemusí poslouchat, ze ma maminka jiné jméno, ze nejsou rodina atd. Asi je to dnes uz běžnější, ale chtěla bych ji i tak nějak předat ten tradiční model. Jmenovat se konečně stejne, ať nemusím na všech třídních schůzkách vysvětlovat. Ale i na prvni “poslech” u toho jiného jména člověk přemýšlí, jestli se rodiče jenom nevzali, nebo jestli je tatínek vdovec a ty náhradnice atd. Proste bych se vzala z praktických důvodu. Aby i to oslovováni manžel bylo na něčem postaveny
ale stačila by mi malá svatba na úřadě na pul hodinky a pak bych si užila dovolenou, kterou bych postavila jako regulérní Libánky.
@Maui52 píše:
Ahoj, diskuzi jsem nečetla,ale ja bych se na tvém místě vdala hlavně kvůli dceři. Děti ve škole umí byt zle, ať kočka nemusí poslouchat, ze ma maminka jiné jméno, ze nejsou rodina atd. Asi je to dnes uz běžnější, ale chtěla bych ji i tak nějak předat ten tradiční model. Jmenovat se konečně stejne, ať nemusím na všech třídních schůzkách vysvětlovat. Ale i na prvni “poslech” u toho jiného jména člověk přemýšlí, jestli se rodiče jenom nevzali, nebo jestli je tatínek vdovec a ty náhradnice atd. Proste bych se vzala z praktických důvodu. Aby i to oslovováni manžel bylo na něčem postavenyale stačila by mi malá svatba na úřadě na pul hodinky a pak bych si užila dovolenou, kterou bych postavila jako regulérní Libánky.
Deti tohle dneska opravdu neresi. Mezi detmi je tolik nesezdanych nebo rozvedenych rodicu… v dobe „patchworkovych rodin“ kdy ma kazdej druhej jine prijmeni, je jim to dneska celkem jedno si myslim. ![]()
Navic je spousta zen, ktere si z profesnich duvodu jmeno manzela ani nevezmou, takze prijmeni dnes neni jednoznacny ukazatel rodinneho stavu. ![]()
Ja jsem to kdysi propocitavala - a svatba na plazi vyjde mnohem draz nez velka svatba u nas
ale asi jak kde. Kazdopadne kdybych se mela vdavat ted s ditetem, tak by se mi to teda nechtelo uz vsechno resitkolem svatby a zvolila bych tu plaz, i kdyz za vic penez
@Ms.Ragdoll píše:
Deti tohle dneska opravdu neresi. Mezi detmi je tolik nesezdanych nebo rozvedenych rodicu… v dobe „patchworkovych rodin“ kdy ma kazdej druhej jine prijmeni, je jim to dneska celkem jedno si myslim.Navic je spousta zen, ktere si z profesnich duvodu jmeno manzela ani nevezmou, takze prijmeni dnes neni jednoznacny ukazatel rodinneho stavu.
No nevim.U kluka ve škole to řeší dost.Sám mi řekl že je rád že se jmenujeme všichni stejně.
Ale jsme malé město no,jinde to může být jinak.
@Anna766 Mne teda co vzdycky lici mami ze skoly, tak tam maj v ramci jedne rodiny klidne 3 ruzna příjmení- mama Novakova, 1 dite je po svém otci Vopicka, ale matka zije s Vomackou se kterym ma malyho Vomacku
A kdyz se do toho zamotaji jeste změny jmen po rozvodu, tak je to slušnej guláš
Ale taky to tam asi nikdo moc neresi, to spis je mozny, ze se na to zepta samo dite, ze ho to bude proste zajimat. Ja si teda fakt „pomohla“, bo prijmeni mam ted jeste delsi nez predtim a leckde jako treba u zubare me kolikrát osloví tim starym
Asi ze je jednodussi a zapamatovatelnejsi ![]()
@Jahudka82 píše:
@Anna766 Mne teda co vzdycky lici mami ze skoly, tak tam maj v ramci jedne rodiny klidne 3 ruzna příjmení- mama Novakova, 1 dite je po svém otci Vopicka, ale matka zije s Vomackou se kterym ma malyho Vomacku![]()
A kdyz se do toho zamotaji jeste změny jmen po rozvodu, tak je to slušnej guláš
Ale taky to tam asi nikdo moc neresi, to spis je mozny, ze se na to zepta samo dite, ze ho to bude proste zajimat. Ja si teda fakt „pomohla“, bo prijmeni mam ted jeste delsi nez predtim a leckde jako treba u zubare me kolikrát osloví tim starym
Asi ze je jednodussi a zapamatovatelnejsi
Když ještě chodil kluk do družiny a vypisovala jsem tam ty papíry,tak družinářka byla z toho celá hyn že kluk,otec,matka,sourozenec…všichni Vopičkovi.Prý už je to vzácnost a oni prý už kolikrát jsou z těch jmen pitomí.
Když jsme u těch velkých svatebních tipů, my teda neměli hlídání děti, bo tam ani jedno nebylo, ale šli jsme se fotit po obědě a to jsme nechali lidi, aby se šli ubytovat a zdřímli si/osprchovali/převlékli před odpoledním programem. Všichni nám pak děkovali, že jim to fakt bodlo ![]()
Jestli vám nejde o majetek atd., tak fakt asi nemá smysl se brát. A svatba pro „lidi“ mi přijde nesmyslná.
@Anna766 Hihi,no to verim, dneska je spis tohle rarita
Zdravím timto vsechny Vopicky ![]()
@Anna766 píše:
No nevim.U kluka ve škole to řeší dost.Sám mi řekl že je rád že se jmenujeme všichni stejně.
Ale jsme malé město no,jinde to může být jinak.
Je to mozny, ale ja se s tim nesetkala, a to jsem se jednu dobu mezi detmi pohybovala celkem dost. Pokud to ty deti resi, tak si myslim, ze ten prvotni impuls bude skrze rodice,(resi druhe u vecere a decko to slysi a podle sveho s tim pak naklada), nez ze by to ty deti resily samy o sobe. V tech kolektivech je to dneska slusnej mix, berou to normalne…Je jim jedno ze Tonik je Novak a ma maminku pani Dvorakovou, pro ne je to Tonik. ![]()
Příspěvek upraven 02.07.18 v 12:46