Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Neporadím, jak to udělat hezké
, ale my měli na svatbě na radnici za svědky rodiče. To jen malý návod. Mám tři bratry a ani jeden neměl problém s tím, že oni pozváni nebyli. Celá svatba nás stála jen prstýnky (které nejsou povinné…ani je nenosíme, ale chtěli jsme je) a kafe po obřadu. Brali jsme to opravdu jen jako formalitu, už jsme měli dvě děti a obřadem se pro nás nic nezměnilo. Je to 8 let a zatím jsem nelitovala.
@Kakika píše:
Neporadím, jak to udělat hezké, ale my měli na svatbě na radnici za svědky rodiče. To jen malý návod. Mám tři bratry a ani jeden neměl problém s tím, že oni pozváni nebyli. Celá svatba nás stála jen prstýnky (které nejsou povinné…ani je nenosíme, ale chtěli jsme je) a kafe po obřadu. Brali jsme to opravdu jen jako formalitu, už jsme měli dvě děti a obřadem se pro nás nic nezměnilo. Je to 8 let a zatím jsem nelitovala.
To by šlo, ale já mám už jenom maminku, partner taky a ta našemu vztahu nepřeje od doby, kdy se dozvěděla, že si její syn někoho našel a přestane ji asi dotovat. ![]()
Napad na misto v ty oblasti, na Peruci je to moc pekny, delaj tam svatby v zahrade uradu.
@Tarjei píše:
Napad na misto v ty oblasti, na Peruci je to moc pekny, delaj tam svatby v zahrade uradu.
Děkuju za tip, už se na to dívám ![]()
@Anonymní píše:
Děkuju za tip, už se na to dívám
My se tam taky budem brat, ale datum jeste nemame, je to komplikovany, zavisi to na jednom dedictvi. Jezdime na chalupu kousek odtamtud.
@Anonymní píše:
To by šlo, ale já mám už jenom maminku, partner taky a ta našemu vztahu nepřeje od doby, kdy se dozvěděla, že si její syn někoho našel a přestane ji asi dotovat.
Tak tobě může jít maminka a tvému muži někdo jiný. My chvíli uvažovali o zaplacených lidech z magistrátu, když nás rodiče chtěli natlačit do klasické svatby (šaty, kytice, svatební koláčky, rozbíjení talířů a podobné opičárny, které jsme nechtěli). Nakonec ale přistoupili na to, že buď to bude podle nás, nebo se svatby nezúčastní.
Takže ono to nemusí být vždy nejlepší řešení, ale je to jen další možnost ![]()
Malá svatba klidně, ale rozmysli se, jestli tam nepozvat alespoň rodiče. Řekla bych, že tímto krokem uděláte zbytečnou propast v rodině. Naopak pozvat je by bylo takovým stmelujícím prvkem.
Pokud už máš za chvilku rodit a máš už jedno dítě asi není úplně teď na spěch a naplánuj si svatbu třeba na pozdní jaro nebo klidně až léto…
Détě na ruce nevím, možná spíš opodál v kočárku…
A přátelé žádné nemáte? Že byste třeba s nimi udělali nějakou grilovačku a hezké posezení?
Svatba nemusí být drahá, navíc když si tam někoho pozveš, tak ti většinou dají dary (dnes už převážně finanční) a minimálně to pohoštění tim zaplatíš.
@Anonymní píše:
Malá svatba klidně, ale rozmysli se, jestli tam nepozvat alespoň rodiče. Řekla bych, že tímto krokem uděláte zbytečnou propast v rodině. Naopak pozvat je by bylo takovým stmelujícím prvkem.Pokud už máš za chvilku rodit a máš už jedno dítě asi není úplně teď na spěch a naplánuj si svatbu třeba na pozdní jaro nebo klidně až léto…
Détě na ruce nevím, možná spíš opodál v kočárku…A přátelé žádné nemáte? Že byste třeba s nimi udělali nějakou grilovačku a hezké posezení?
Svatba nemusí být drahá, navíc když si tam někoho pozveš, tak ti většinou dají dary (dnes už převážně finanční) a minimálně to pohoštění tim zaplatíš.
Oba máme už jen maminky a ta jeho nás nechce spolu, tak jí těžko budu chtít mít na svatbě po všech problémech, které způsobila a těžko budu touto formou něco stmelovat, když ona mu mě rozmlouvala ještě před tím, než mě jí představil. Máme klid až od doby, kdy se s ní nijak nepotkávám. Odmítala i první vnouče hned po návratu z porodnice s tím, že je podobné mně. Nakonec podobné mně není, tak holt vnouče přijala. Tu fakt řešit nechci.
@Anonymní píše:
A s tvojí mamkou máš nějaký problém, že jí tam nechceš?
Proč bych tam nechtěla mojí mamku? Nemám s ní problém. Spíš jsem si říkala, že když tam nebude ta jeho, jestli brát moji. Na tohle se zeptám partnera, jak to vidí on. Moje mamka se s jeho ani nikdy nepotkala. Vím, že jí jeho maminka taky vadí, protože jeho mi bránila ve studiu a moje samozřejmě chtěla, abych studovala. Mojí mamce taky určitě nebylo příjemné, když pořád slyšela, jak proti mně ta jeho brojí.
@Anonymní píše:
Oba máme už jen maminky a ta jeho nás nechce spolu, tak jí těžko budu chtít mít na svatbě po všech problémech, které způsobila a těžko budu touto formou něco stmelovat, když ona mu mě rozmlouvala ještě před tím, než mě jí představil. Máme klid až od doby, kdy se s ní nijak nepotkávám. Odmítala i první vnouče hned po návratu z porodnice s tím, že je podobné mně. Nakonec podobné mně není, tak holt vnouče přijala. Tu fakt řešit nechci.
Pozvi svoji mamku aby Ti sla za svedka a hlidacku ditka a budouci manzel at pozve nejlepsiho kamarada/kamosku a svedky mate z krku.
Misto a cas neporadim, ale udelala bych to asi jeste pred porodem, zkuste az si rozmyslite misto - klidne ted behem vikendu pak zavolat na tamni urad (v pondeli by meli mit otevrino vsechny urady) a domluvit termin na co nejdriv.
Po obradu udelejte spolecny obed / veceri - dle casu konani svatby, poproste mamku at Ti pohlida malyho pres noc a samy si pak zamluvte misto nekde v hotelu at mate aspon jednu klidnou svatebni noc, ikdyby treba jen na kouknuti na nejaky film, dani si jedny v tvym pripade sklenky sampanskyho a v klidu a v pohode se vyspat, rano pak snidane treba i na pokoj do postele ![]()
Saty - tady bych mozna zkusila kompromis a bud vybrala neco svetlyho co mas ted jako tehotna doma, k tomu hezky sperky at uz klasika nebo bizu, do vlasu mensi zavoj nebo proste jen takovy ty kvetiny. Pripadne na sbazaru/vinted se da najit i svatebni saty pro tehotny tak si k tomu sedni a projdi si nabidky a treba te neco oslovi ![]()
Myslim, ze i fotky pak muzete udelat pripadne vsichni spolu aspon jednu peknou - poprosit pana oddavajicicho a pak cvaknout par na stridacku - pripadne opet nekho si v miste konani najmout na hodinku a udelat neco profi.
A co vyhledat nějakou hezkou chalupu pro větší počet lidí.. Cetetering na dovoz jídla… A obřad může být na zahradě.. Případně stodola, pergola atd. Louka za chalupou
Ahoj, úvodem poprosím o zachování anonymity, téma považuji za ryze soukromé.
Jsme spolu 6 a půl roku, brzy se nám narodí druhé dítě a zatím nejsme manželé. Přítel mě o ruku požádal v prosinci 2020. Jak svatbu provedeme, nechává na mně, vyhovuje mu to. A já, ačkoliv různé situace vyřeším snadno, tady tápu.
Budeme stavět, takže do svatby nechceme investovat. Pro oba to bude první svatba, byť je nám okolo 40 let. Já nemám vysněnou svatbu, navíc jsem typ, co tyhle akce nemá moc rád. Byla jsem na dvou svatbách jako host a přišlo mi, že jsem jediná mezi svatebčany na radnici hned bulela
Tyhle akce mě příliš dojímají, beru je strašlivě vážně. Navíc nejsem moc společenská, přítel taky ne. Jsem z těhle akcí tak nervózní, že lítám na wc a tak. Když to přeženu, nejradši bych to vyřešila mailem 
A abych jednou nelitovala, že jsem to moc osekala. K tomu se nerada fotím, no jsem materiál, já vím.. 
Na druhou stranu bych chtěla mít hezkou vzpomínku a památku, bohužel mě fakt nenapadá, kde co a jak. Jak to celé vymyslet, aby to byl co nejmenší nápor na moje nervy, na naši peněženku a zároveň to byl hezký zážitek.
Na radnici do našeho města se mi moc nechce. Budeme se odsud stěhovat, nemáme to to tady rádi.
Jediné, co mě napadá, je mystické místo Panenský Týnec poblíž Loun, kde je nedostavěný chrám a kde je prý místo s nejsilnější pozitivní energií v ČR. Občas tam jezdíme, máme to tam rádi a svatby se tam pořádají. Ale zase nechceme, aby nás oddával tamní starosta, protože jeho příbuzná dělala zle našim příbuzným..
Ohledně počtu lidí, asi by bylo nejlepší jen my dva, svědci a naše prvorozené. Druhorozené se má narodit za měsíc, to už asi do porodu nestihneme. Tak ho pak mít na svatbě na ruce? A pak rozeslat rodinám sms, že jsme se vzali… Ani nevím, jak by to vzala moje rodina, že jsem je ani nepozvala..
U partnera je jen jeho maminka, která vztahu od počátku nepřeje, tak se s ní nijak nestýkáme, jen partner se za ní sem tam zastaví s dítětem, ale sama se nějak nehlásí.
Já fakt nevím, poradíte, kdo jste měli takhle malinkatou svatbu, jak jste to provedli, aby to i tak bylo pěkné? Já jsem úplně bez nápadu. Ani nevím, kam pro šaty a tři měsíce po porodu mi zase začnou padat vlasy a budu to chtít zase odložit, než se dám po těhotenství do kupy..
a pak zjistím, že je mi 50 a furt nic