Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
Hm, tak tohle by mě také zajímalo. Ze zajímavosti, zda tohle naše společnost vůbec nabízí… ![]()
No, jde to, třeba jako v seriálu Ty, já a ona.
Ale tady předpokládám, že milenec a přítel o sobě neví, že? Oficiálně si samozřejmě nejde vzít 2 lidi, ale neoficiálně klidně.
@whitemirror no, počkejte, jak neoficiálně? Kde? A okolnosti?
@whitemirror píše:
No, jde to, třeba jako v seriálu Ty, já a ona.Ale tady předpokládám, že milenec a přítel o sobě neví, že? Oficiálně si samozřejmě nejde vzít 2 lidi, ale neoficiálně klidně.
Ne, navzájem o sobě Ti muži neví.
Tak pokud kamarádka není vdaná a milenec ženatý… mohou se klidně vzít i oficiálně. Když si kamarádka nechá své příjmení možná se na to přijde až před oltářem s přítelem. “Nevěsta Škopková je už vdaná”
@Karinkas píše:
Tak pokud kamarádka není vdaná a milenec ženatý… mohou se klidně vzít i oficiálně. Když si kamarádka nechá své příjmení možná se na to přijde až před oltářem s přítelem. “Nevěsta Škopková je už vdaná”
Kamarádka i ten její milenec jsou oba vdaná/ ženatý.
@Safira77 píše:
@whitemirror no, počkejte, jak neoficiálně? Kde? A okolnosti?
Třeba když si děti na pískovišti řeknou: „Vezmeš si mě?“ - „Jo. Podej mi lopatičku.“ ![]()
Prostě se nevezmou ve skutečnosti, jen si něco slíbí. Nezapíše se to nikam do matriky. Je to jen nějaký rituál pro ty dva a nic právního z něho neplyne.
@TRG píše:
Třeba když si děti na pískovišti řeknou: „Vezmeš si mě?“ - „Jo. Podej mi lopatičku.“
Prostě se nevezmou ve skutečnosti, jen si něco slíbí. Nezapíše se to nikam do matriky. Je to jen nějaký rituál pro ty dva a nic právního z něho neplyne.
Aha, tak to je nic moc tedy. Já myslela, že tím neoficiálně by šlo si předat třeba nějaký papír se slibem, nebo co já vím? ![]()
@Anonymní píše:
Kamarádka i ten její milenec jsou oba vdaná/ ženatý.
Nějaký rituál si mohou udělat jen tak ![]()
@Safira77 píše:
Aha, tak to je nic moc tedy. Já myslela, že tím neoficiálně by šlo si předat třeba nějaký papír se slibem, nebo co já vím?
Ale to můžou. Můžou být různé komunity, které mají svoje vlastní svatební rituály a v jejich rámci si něco slíbí, předají apod. Můžou to být všemožné „alternativní svatby“. Cokoliv si představíš. Třeba pohanské svatby, svatební rituály nějakého náboženského hnutí, nějakých s přírodou sepjatých komunit a tak dále a tak dále. Může to být rychlé a soukromé, nebo několik dnů trvající složitá operace pro spoustu lidí. Ale z hlediska státu to bude mít stejnou váhu, jako ten slib dětí na pískovišti. Prostě nebudou oficiálně sezdaní. Určitě bys našla i spoustu takových případů zfilmovaných. Něco ve stylu „dvojici hlavních hrdinů není přána láska a tak si tajně za svitu luny slíbí věrnost“. Morálně to pro ně může být velmi závazné, ale pořád je to neoficiální.
Můžete dělat co chcete, právní důsledky to mít nebude. Klidně výměna slibů, nějaký hipster obřad v lese za úplňku, obřad milenců - výměna couple šperků/tetování, nějaký jedinečný vzájemný zážitek… meze jsou dány jen vaší představivostí. ![]()
@Anonymní píše:
Hezký večer přeji.😊Mám takovou otázku prosím,
existuje, čistě ze zajímavosti, jde udělat, že dva lidé, kteří se nemohou vzít, mohou alespoň třeba SYMBOLICKY si před někým složit nějaký slib? Nebo tajná " svatba"?Mám kamarádku a ta má přítele, milence a on nedávno náhodil něco jako, že by si ji vzal, sice ze srandy, ale pak se o tom prý vážně bavili. Tak mě jen tak napadlo, že kdysi jsem viděla film o Tudorovcích a Jindřich si Alžbětu také vzal tajně i když byl ženatý s Kateřinou…
PS: Prosím Vás, mravokárné řeči o nevěře si nechte od cesty. Proto se neptám.
Tak mne právě zajímalo, zdali nebo takového opravdu existuje…
Jindrich si mohl „tajne vzit“ Annu Boleyn, Alzbetu vazne ne, to byla jeho dcera s Annou.
Když jsme si jako děti hráli na doktory, taky jsme nebyli ve špitále ![]()
Neoficiálně to v žádné veřejné instituci nejde. A co si splácají mezi sebou, to je na nich. Však si můžou udělat fiktivní svatbu s reálnými svědky, před kterými si vymění sliby. Jen slib věrnosti bych do toho netahala.
Hezký večer přeji.😊
Mám takovou otázku prosím,
existuje, čistě ze zajímavosti, jde udělat, že dva lidé, kteří se nemohou vzít, mohou alespoň třeba SYMBOLICKY si před někým složit nějaký slib? Nebo tajná " svatba"?
Mám kamarádku a ta má přítele, milence a on nedávno náhodil něco jako, že by si ji vzal, sice ze srandy, ale pak se o tom prý vážně bavili. Tak mě jen tak napadlo, že kdysi jsem viděla film o Tudorovcích a Jindřich si Alžbětu také vzal tajně i když byl ženatý s Kateřinou…

Tak mne právě zajímalo, zdali nebo takového opravdu existuje…
PS: Prosím Vás, mravokárné řeči o nevěře si nechte od cesty. Proto se neptám.