"Svatba", slib s milencem.

Anonymní
24.4.22 23:48

"Svatba", slib s milencem.

Hezký večer přeji.😊

Mám takovou otázku prosím,
existuje, čistě ze zajímavosti, jde udělat, že dva lidé, kteří se nemohou vzít, mohou alespoň třeba SYMBOLICKY si před někým složit nějaký slib? Nebo tajná " svatba"?

Mám kamarádku a ta má přítele, milence a on nedávno náhodil něco jako, že by si ji vzal, sice ze srandy, ale pak se o tom prý vážně bavili. Tak mě jen tak napadlo, že kdysi jsem viděla film o Tudorovcích a Jindřich si Alžbětu také vzal tajně i když byl ženatý s Kateřinou… :think:
Tak mne právě zajímalo, zdali nebo takového opravdu existuje… :D

PS: Prosím Vás, mravokárné řeči o nevěře si nechte od cesty. Proto se neptám. 8)

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
949
24.4.22 23:50

Hm, tak tohle by mě také zajímalo. Ze zajímavosti, zda tohle naše společnost vůbec nabízí… :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2579
24.4.22 23:51

No, jde to, třeba jako v seriálu Ty, já a ona. :lol: Ale tady předpokládám, že milenec a přítel o sobě neví, že? Oficiálně si samozřejmě nejde vzít 2 lidi, ale neoficiálně klidně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
949
24.4.22 23:52

@whitemirror no, počkejte, jak neoficiálně? Kde? A okolnosti?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
24.4.22 23:53
@whitemirror píše:
No, jde to, třeba jako v seriálu Ty, já a ona. :lol: Ale tady předpokládám, že milenec a přítel o sobě neví, že? Oficiálně si samozřejmě nejde vzít 2 lidi, ale neoficiálně klidně.

Ne, navzájem o sobě Ti muži neví.

• Citovat
  • Upravit
2662
24.4.22 23:55

Tak pokud kamarádka není vdaná a milenec ženatý… mohou se klidně vzít i oficiálně. Když si kamarádka nechá své příjmení možná se na to přijde až před oltářem s přítelem. “Nevěsta Škopková je už vdaná”

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
24.4.22 23:57
@Karinkas píše:
Tak pokud kamarádka není vdaná a milenec ženatý… mohou se klidně vzít i oficiálně. Když si kamarádka nechá své příjmení možná se na to přijde až před oltářem s přítelem. “Nevěsta Škopková je už vdaná”

Kamarádka i ten její milenec jsou oba vdaná/ ženatý.

• Citovat
  • Upravit
TRG
5490
24.4.22 23:58
@Safira77 píše:
@whitemirror no, počkejte, jak neoficiálně? Kde? A okolnosti?

Třeba když si děti na pískovišti řeknou: „Vezmeš si mě?“ - „Jo. Podej mi lopatičku.“ :lol:
Prostě se nevezmou ve skutečnosti, jen si něco slíbí. Nezapíše se to nikam do matriky. Je to jen nějaký rituál pro ty dva a nic právního z něho neplyne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
949
25.4.22 00:01
@TRG píše:
Třeba když si děti na pískovišti řeknou: „Vezmeš si mě?“ - „Jo. Podej mi lopatičku.“ :lol:
Prostě se nevezmou ve skutečnosti, jen si něco slíbí. Nezapíše se to nikam do matriky. Je to jen nějaký rituál pro ty dva a nic právního z něho neplyne.

Aha, tak to je nic moc tedy. Já myslela, že tím neoficiálně by šlo si předat třeba nějaký papír se slibem, nebo co já vím? :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2662
25.4.22 00:01
@Anonymní píše:
Kamarádka i ten její milenec jsou oba vdaná/ ženatý.

Nějaký rituál si mohou udělat jen tak :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
TRG
5490
25.4.22 00:10
@Safira77 píše:
Aha, tak to je nic moc tedy. Já myslela, že tím neoficiálně by šlo si předat třeba nějaký papír se slibem, nebo co já vím? :nevim:

Ale to můžou. Můžou být různé komunity, které mají svoje vlastní svatební rituály a v jejich rámci si něco slíbí, předají apod. Můžou to být všemožné „alternativní svatby“. Cokoliv si představíš. Třeba pohanské svatby, svatební rituály nějakého náboženského hnutí, nějakých s přírodou sepjatých komunit a tak dále a tak dále. Může to být rychlé a soukromé, nebo několik dnů trvající složitá operace pro spoustu lidí. Ale z hlediska státu to bude mít stejnou váhu, jako ten slib dětí na pískovišti. Prostě nebudou oficiálně sezdaní. Určitě bys našla i spoustu takových případů zfilmovaných. Něco ve stylu „dvojici hlavních hrdinů není přána láska a tak si tajně za svitu luny slíbí věrnost“. Morálně to pro ně může být velmi závazné, ale pořád je to neoficiální.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
xth
10
25.4.22 00:14

A jejich partneři jako svedci :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2401
25.4.22 00:16

Můžete dělat co chcete, právní důsledky to mít nebude. Klidně výměna slibů, nějaký hipster obřad v lese za úplňku, obřad milenců - výměna couple šperků/tetování, nějaký jedinečný vzájemný zážitek… meze jsou dány jen vaší představivostí. :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1389
25.4.22 00:25
@Anonymní píše:
Hezký večer přeji.😊

Mám takovou otázku prosím,
existuje, čistě ze zajímavosti, jde udělat, že dva lidé, kteří se nemohou vzít, mohou alespoň třeba SYMBOLICKY si před někým složit nějaký slib? Nebo tajná " svatba"?

Mám kamarádku a ta má přítele, milence a on nedávno náhodil něco jako, že by si ji vzal, sice ze srandy, ale pak se o tom prý vážně bavili. Tak mě jen tak napadlo, že kdysi jsem viděla film o Tudorovcích a Jindřich si Alžbětu také vzal tajně i když byl ženatý s Kateřinou… :think:
Tak mne právě zajímalo, zdali nebo takového opravdu existuje… :D

PS: Prosím Vás, mravokárné řeči o nevěře si nechte od cesty. Proto se neptám. 8)

Jindrich si mohl „tajne vzit“ Annu Boleyn, Alzbetu vazne ne, to byla jeho dcera s Annou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16694
25.4.22 05:25

Když jsme si jako děti hráli na doktory, taky jsme nebyli ve špitále :nevim:

Neoficiálně to v žádné veřejné instituci nejde. A co si splácají mezi sebou, to je na nich. Však si můžou udělat fiktivní svatbu s reálnými svědky, před kterými si vymění sliby. Jen slib věrnosti bych do toho netahala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Hra JAUVAJS!

• (3.8) + 10 recenzí

Dostihy a sázky

• (5) + 5 recenzí