Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
@cestovatelka 1 píše: Více
Dobře, možná mám oblečení já a manžel, ale to pouze za předpokladu, že novomanželé nemají barevný dresscode, protože jsou barvy, které nenosím. Ovšem pro neustále rostoucí kluky doma sváteční oblečení opravdu nemám. Mají obvykle nějaké košile v neutrální barvě a tm. kalhoty, ale taky to není pravidlo a svatba není koncert v ZUŠ, kde to postačí. Takže ano minimálně klukům bych slavnostní oblek musela koupit/půjčit.
Byla jsem na jedné takové svatbě, kde v pozvánce rovnou napsali, že si ubytování kdyžtak hradime sami. Nebrala jsem to nijak, že je to trapné nebo nevhodne. Kdyztak bych se ze svatby omluvila. Vecer jsme odjeli s malými detmi domů, nechtěli jsme si to hradit.
My jsme pozvali rodinu ze severní Moravy ve stylu dojeďte na svatbu. To, jak si zařídí ubytování, už je na nich, je samozřejmě úplně normální, aby večer sedli do auta a jeli domů, ty dvě a půl hodinky autem jsou naprosto schůdné. Ale naše svatba se nebude protahovat do pozdních večerních hodin. Na možnosti ubytování v okolí se ptali, nabídla jsem jim zvýhodněnou cenu, kterou hotel poskytuje a tím to hasne, vše ostatní, ať si řeší oni. Ubytování hostům neplatíme.
@melounovacz píše: Více
Takze jet 5 hodin v aute za den ti prijde schudne jo? Mne to spis prijde, ze na svatbe tu cast rodiny nechces a zves je jen ze slusnosti.
@Yasmen Ano přijde mi to schůdné, my jsme jim jeli dvakrát na svatbu a taky jsme nepočítali s ubytováním, které by nám hradili. A pokud nechtějí autem večer domů, mají možnost si najít ubytování prakticky kdekoli. Tak to ale vidím já.
schůdné moc není jet cca 3 hodiny tam a pak zpět, co celém dni, nemožnost si dát ani víno, nic…záleží, jaké máte vztahy, pokud je tam až tak nechceš a oni nechtějí až tak přijet, tak toto použijí jako dobrou výmluvu a nedorazí, ale s tím se asi počítá, ne? ![]()
To bych se ti vysmála a nikam bych nešla.
![]()
By mě zajímalo, co si o tobě ti svatebčani budou myslet. ![]()
@Yasmen píše: Více
Taky si myslím, že je zve jen ze slušnosti.
Nechat někoho se takto trmácet na svatbu, nezajistit ubytko a ještě působit tak arogantně … Hanba by mě fackovala. ![]()
@Šmoulice nevím, proč tolik negativního soudu. Tato zmiňovaná rodina nás také zvala dvakrát na svatbu, a bylo to řešeno stylem „ubytování si zařiďte“. Neviděla jsem na tom absolutně nic špatného
. A pořád dodávám to, že mají lidé možnost si ubytování zařídit, nikdo je nenutí jet autem zpátky domů.
@melounovacz souhlasim s tebou. Kazdy si muze zaridit ubytovani sam, nebo pozadat o radu, kde se ubytovat. Verim, ze by to nevesta pomohla zaridit.
Kdyz je nekdo schopny si zaridit treba ubytovani kvuli festivalu/konzertu apod.proc by nebyl schopen kvuli svatbe?
@Petra0009 píše: Více
Urcite jsou schopni si zaridit i jidlo a piti!
![]()
Díky, no, psala bych to tam právě proto aby nekdo nemel pocit ze si musí kupovat nové oblečení, nebo detem, a radši se mi na to nevybodl. To radši at prijde v těch kratasech.