Svatba - úhrada ubytování

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
12.7.25 22:53
@Prelesta píše: Více

Díky, no, psala bych to tam právě proto aby nekdo nemel pocit ze si musí kupovat nové oblečení, nebo detem, a radši se mi na to nevybodl. To radši at prijde v těch kratasech.

• Citovat
  • Upravit
27265
13.7.25 15:26
@cestovatelka 1 píše: Více

Dobře, možná mám oblečení já a manžel, ale to pouze za předpokladu, že novomanželé nemají barevný dresscode, protože jsou barvy, které nenosím. Ovšem pro neustále rostoucí kluky doma sváteční oblečení opravdu nemám. Mají obvykle nějaké košile v neutrální barvě a tm. kalhoty, ale taky to není pravidlo a svatba není koncert v ZUŠ, kde to postačí. Takže ano minimálně klukům bych slavnostní oblek musela koupit/půjčit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
109
13.7.25 16:04

Byla jsem na jedné takové svatbě, kde v pozvánce rovnou napsali, že si ubytování kdyžtak hradime sami. Nebrala jsem to nijak, že je to trapné nebo nevhodne. Kdyztak bych se ze svatby omluvila. Vecer jsme odjeli s malými detmi domů, nechtěli jsme si to hradit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30.7.25 07:08

My jsme pozvali rodinu ze severní Moravy ve stylu dojeďte na svatbu. To, jak si zařídí ubytování, už je na nich, je samozřejmě úplně normální, aby večer sedli do auta a jeli domů, ty dvě a půl hodinky autem jsou naprosto schůdné. Ale naše svatba se nebude protahovat do pozdních večerních hodin. Na možnosti ubytování v okolí se ptali, nabídla jsem jim zvýhodněnou cenu, kterou hotel poskytuje a tím to hasne, vše ostatní, ať si řeší oni. Ubytování hostům neplatíme.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2822
30.7.25 07:10
@melounovacz píše: Více

Takze jet 5 hodin v aute za den ti prijde schudne jo? Mne to spis prijde, ze na svatbe tu cast rodiny nechces a zves je jen ze slusnosti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30.7.25 07:38

@Yasmen Ano přijde mi to schůdné, my jsme jim jeli dvakrát na svatbu a taky jsme nepočítali s ubytováním, které by nám hradili. A pokud nechtějí autem večer domů, mají možnost si najít ubytování prakticky kdekoli. Tak to ale vidím já.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41519
30.7.25 07:42

schůdné moc není jet cca 3 hodiny tam a pak zpět, co celém dni, nemožnost si dát ani víno, nic…záleží, jaké máte vztahy, pokud je tam až tak nechceš a oni nechtějí až tak přijet, tak toto použijí jako dobrou výmluvu a nedorazí, ale s tím se asi počítá, ne? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15599
30.7.25 12:00

To bych se ti vysmála a nikam bych nešla. :mrgreen: :mrgreen:
By mě zajímalo, co si o tobě ti svatebčani budou myslet. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15599
30.7.25 12:06
@Yasmen píše: Více

Taky si myslím, že je zve jen ze slušnosti.

Nechat někoho se takto trmácet na svatbu, nezajistit ubytko a ještě působit tak arogantně … Hanba by mě fackovala. :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30.7.25 12:27

@Šmoulice nevím, proč tolik negativního soudu. Tato zmiňovaná rodina nás také zvala dvakrát na svatbu, a bylo to řešeno stylem „ubytování si zařiďte“. Neviděla jsem na tom absolutně nic špatného :-). A pořád dodávám to, že mají lidé možnost si ubytování zařídit, nikdo je nenutí jet autem zpátky domů.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2417
30.7.25 15:01

@melounovacz souhlasim s tebou. Kazdy si muze zaridit ubytovani sam, nebo pozadat o radu, kde se ubytovat. Verim, ze by to nevesta pomohla zaridit.
Kdyz je nekdo schopny si zaridit treba ubytovani kvuli festivalu/konzertu apod.proc by nebyl schopen kvuli svatbe?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21520
30.7.25 19:57
@Petra0009 píše: Více

Urcite jsou schopni si zaridit i jidlo a piti! :cert: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...